SkinVision: analyseer moedervlekken op de aanwezigheid van huidkanker

SkinVision: analyseer moedervlekken op de aanwezigheid van huidkanker

SkinVision

staat al even in de Play Store, maar de applicatie downloaden lukte nog op geen enkele van mijn devices. Contact met de ontwikkelaar gehad en de applicatie zou eerst voor Samsungtoestellen worden uitgebracht. Dat bleek ook zo te zijn, maar sinds nu lijkt de app wat grootser uitgerold te worden, want installeren kon nu ook op de nieuwe Moto G derde generatie.De applicatie laat je een foto maken van een moedervlek en analyseert deze op waarna je een kunt zien of dit een potentieel plekje van huidkanker is of niet. SkinVision is al door verschillende media uitgebreid bekeken en aan de tand gevoeld (de iOS-versie van de app bestond al even) waaronder door . Hierbijbij werd onderzoek gedaan naar de app door het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Na verschillende testen met de applicatie was de conclusie van dit ziekenhuis: 'dat de resultaten het gemiddelde oog van een dermatoloog benaderen'.Je moet dus een foto maken van een moedervlekje waarbij je ervoor moet zorgen dat het groene puntje in het midden wordt gehouden en dat je natuurlijk een foto maakt met goede lichtomstandigheden. Bij mijn Moto G gingen automatisch beide ledjes branden, waardoor focussen soms wat moeilijk was door de overbelichting. Na het maken van een foto krijg je de mogelijkheid om deze te analyseren door middel van een door SkinVision bedacht algoritme, waarna je direct te zien krijgt of dit plekje een bedreiging vormt of niet.Foto's zijn op te slaan in een archief, handig om bijvoorbeeld een moedervlek in de gaten te houden voor een bepaalde tijd. De applicatie is één maand lang gratis te gebruiken met alle mogelijkheden, maar daarna moet je er wel voor gaan betalen. Het archief met foto's van de eerste maand blijft trouwens wel altijd zichtbaar. Mocht je iets niet vertrouwen dan moet je uiteraard naar de dokter of huidspecialist, maar dat spreekt voor zich.Ik blijf altijd een beetje voorzichtig met zulke apps die zeggen dat ze 'echt werken' en dergelijke, maar uit verschillende onderzoeken blijkt er toch een kern van waarheid in het hele verhaal te zitten. Toch lijkt het me ook niet onverstandig om naar de dokter te gaan als een moedervlek groter wordt, pijn doet of bijvoorbeeld jeukt. Natuurlijk niet voor elk klein vlekje naar de dokter, maar een beetje hebben we allemaal wel toch? Ook wordt de mogelijkheid nog geboden om een foto direct door te sturen (naar een arts) per e-mail.

Beschikbaarheid

SkinVision is gratis te downloaden via de knop hieronder, maar het kan dus zijn dat de app nog niet te installeren is op jouw toestel. Op onze redactievloer werkte de applicatie op onder andere de Moto G 3rd gen en Samsung Galaxy S5 en S6. Niet alleen Samsung-toestellen dus, of de app op jouw toestel werkt, zul je echt zelf moeten bekijken.

SkinVision - Check je huid
SkinVision is een applicatie waarmee je een foto kunt maken van een moedervlek die dan wordt geanalyseerd en waarbij je gelijk te zien krijgt of dit een potentieel p ..

Meer info

Lees meer over:
Gezondheid en fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties