Rabo Wallet nu beschikbaar voor (bijna) alle Android-smartphones

Rabo Wallet nu beschikbaar voor (bijna) alle Android-smartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Rabobank heeft een vernieuwde Rabo Wallet-app in de Play Store gelanceerd. De app is nu wel geschikt voor de meeste Androidtoestellen. Daarnaast is een speciale simkaart NFC-chip niet meer nodig.

Vernieuwde Rabo Wallet

De Rabo Wallet-app is vernieuwd zodat er nu meer Rabobank-klanten gebruik van kunnen maken. De belangrijkste verbeteringen zijn dat de app nu met de meeste Androidtoestellen met NFC-mogelijkheid werkt, en dat een NFC-simkaart niet meer een vereiste is.

Met de app kun je je mobiele telefoon simpel en snel als portemonnee gebruiken. Hiervoor houd je je smartphone tegen een betaalterminal. Ook kun je met de app snel je saldo checken, klantenkaarten opslaan en gebruiken, aanbiedingen uit de buurt ontvangen of bijvoorbeeld je parkeerplek betalen met je mobiele telefoon zonder daarbij muntgeld op zak te hoeven hebben.

Suzan van Eeten, lead Productmanager Kopen & Verkopen bij de Rabobank geeft aan dat er dagelijks nieuwe diensten bijkomen die de dagelijkse boodschappen gemakkelijker maken. Vandaar dat de Rabo Wallet de afgelopen tijd uitgebreid getest is onder een kleine groep klanten. Met hun feedback is de app verbeterd, maar de Rabobank spoort klanten aan om hun feedback in te blijven sturen.

De Rabo Wallet werd in 2015 gelanceerd voor de werkt op de Samsung Galaxy S4 en Note 3. Dit kwam doordat er gebruik werd gemaakt van een beveiligd element op de smartphone. Dat is te vinden op een aantal Samsung-smartphones, maar het systeem wordt door andere fabrikanten nog maar amper gebruikt.

Later konden KPN-abonnees ook gebruik maken van de app, en sinds vorig jaar zijn daar Telfort- en Simyo-klanten aan toegevoegd. Telkens was een NFC-simkaart een vereiste, maar deze eis is nu dus losgelaten.

Rabo Wallet downloaden

De Rabo Wallet-app kan via onderstaande knop gedownload worden. Android 5.0 is een vereiste voor de installatie van deze app. Vanaf 1 januari 2018 kost de Rabo Wallet € 0,50 per maand, maar de eerste zes maanden zijn gratis.

Rabo Wallet

Rabo Wallet

De Rabo Wallet-app is vernieuwd zodat er nu meer Rabobank-klanten gebruik van kunnen maken. De belangrijkste verbeteringen zijn dat de app nu met de meeste ..

Via: Rabobank

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk