Even wat minder video's kijken? YouTube herinnert je er nu aan

Even wat minder video's kijken? YouTube herinnert je er nu aan

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Even wat minder YouTube-video's kijken? 

Android heeft het voortouw genomen met het 'digital wellbeing' initiatief. Hierbij probeert Google gebruikers een gezonde balans te laten vinden tussen het gebruik van technologie en de tijd die je met je andere mensen doorbrengt. In Android P zijn er hierdoor meerdere zaken geïntroduceerd die je hierbij helpen. Zo is er het dashboard waarop je precies kan zien hoevaak je je telefoon ontgrendeld en welke apps je gebruikt. Ook kan je apps een bepaalde tijd geven hoe lang je deze kan gebruiken, genaamd 'App Timer.' Na deze tijdsperiode zal de app zwart-wit worden.

Digital Wellbeing Android P

In het kader van deze App Timer heeft YouTube al een nieuwe functie geïntroduceerd. Hierbij word je om een bepaalde tijd eraan herinnert dat je even pauze moet nemen. De functie heet heel toepasselijk 'herinner me eraan een pauze te nemen.' Deze instelling kan je vinden door op je profielfoto rechtsboven te klikken > instellingen > algemeen. Het bovenste item is waar je moet zijn.

Klik je hierop dan krijg je de keuze tussen 15, 30, 60, 90 of 180 minuten. Het gaat hier wel om onaangebroken kijken van video's, en dus niet om de totaaltijd dat je YouTube kijkt. Dit laatste zal dus onderdeel gaan worden in Android P.

screenshots van YouTube herinnering pauze nemen

Heb je de ingestelde tijdslimiet bereikt dan krijg je een herinnering. Deze kan je hierboven zien. Je kan de melding makkelijk negeren en alsnog video's kijken: het is dus puur voor jezelf een herinnering. Toch is het goed om te zien dat Google het voortouw neemt in een dergelijk initiatief waarbij jij voorop staat, en niet zozeer de techniek.

Beschikbaarheid

De functie voor het herinneren om pauze te nemen rolt vanaf nu uit. De feature wordt op afstand uitgerold en is niet gebonden aan een app-update. Op de redactie is de mogelijkheid mondjesmaat beschikbaar, maar nog niet op alle apparaten te zien. Dan is het nog een kwestie van geduld!

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk