Magic Earth
Google Maps en Waze zijn de twee populairste navigatie-apps voor Andorid, maar er zijn verschillende andere kaarten-apps die eigen klemtonen leggen. Het Zwitserse Magic Earth lijkt haast wel een Zwitsers zakmes met zijn verschillende functionaliteiten.
Allereerst gebruikt de app de kaarten van OpenStreetMap dat actuele gegevens heeft uit 233 landen. Je kan die kaarten downloaden voor offline gebruik en ze bevatten ook gedetailleerde informatie zoals info over parkeerplaatsen en het wegdek. De app werkt voor verplaatsingen te voet, met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. Daarnaast voorziet Magic Earth ook bij ons gegevens over verkeersdrukte, omleggingen, snelheidscontroles en de toegestane maximumsnelheid. Verder bevat de app voor OV onder meer loopaanwijzingen en informatie over overstaptijden.
Meer dan alleen navigatie
Toch gaat Magic Earth dus nog een stap verder, want de app kan ook in de auto een andere belangrijke rol spelen. Zo kan ze tijdens het navigeren functioneren als een dashcam die opnames maakt en tegelijk de navigatie-interface toont. Als je smartphonescherm in de auto te sterk afleidt, dan kan je je telefoon ook gebruiken als een Head-up Display (HUD) dat de routebegeleiding en je snelheid op je autoruit projecteert.
Verder zijn er nog meer extra’s in Magic Earth geïntegreerd. Denk aan weersinformatie – zowel per uur als per dag – en een integratie met Wikipedia. Dat laatste moet je helpen om meteen informatie te verkrijgen van belangrijke gebouwen en plaatsen, in je omgeving.
Ben jij een gebruiker van Magic Earth of ga jij de app uitproberen? Wat is jouw favoriete navigatie-app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Magic Earth Navigatie &kaarten
General Magic
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik gebruik hem al jaren. Erg fijne en veelzijdige app.
Voor wandelaars vind ik dit zeer goed letterlijk alle kleine wandelwegen staan er op
Ik blijf wel bij flitsmeister
Wat is hun verdien model eigenlijk?
hoe krijg je die aanwijzer op je voorruit? Moet je je telefoon dan omgekeerd in de houder plaatsen?
Ik blijf bij Waze. Gewoon het beste voor navigeren onderweg.