Kunstmatige intelligentie

Lees verder na de advertentie.
Kunstmatige intelligentie (AI) is volop in ontwikkeling met slimme softwarefuncties en aangepaste hardware die voor meer mogelijkheden moet zorgen. Zo hebben we onlangs de Kirin 980 aan het werk gezien in de Huawei Mate 20 Pro die samen met zijn twee neural processing units (NPU’s) voor meer rekenkracht bij AI-toepassingen zorgt. Slimme toepassingen zoals filters die realtime werden toegepast bij fotografie zijn nu ook mogelijk in video.
Telefoons zetten steeds meer in op extra rekenkracht en verbluffende features en daarom moet software volgen. In september raakte al bekend dat Google voor zijn Gboard-toetsenbord AI-algoritmes test waarmee het zelf voorspellingen kan doen op basis van de getypte tekst welke emoji, sticker of GIF van toepassing is in de context. Die voorspellingen worden dan weergeven op basis van een symbooltje linksboven in het toetsenbord. Als je dat aantikt krijg je suggesties te zien.
Toch kon je eerder al je toetsenbord op zoek laten gaan naar bijvoorbeeld een bijpassende GIF, alleen gebeurde dat nog niet automatisch via AI. Je moest telkens in een zoekbalk tekst invoeren om zo resultaten te zien te krijgen. Nu biedt Gboard suggesties aan terwijl je typt, en dat gaat een stuk vlotter. De functie is wel minder uitgebreid dan in de testversie die eerder in omloop was. Naast aanbevelingen over stickers, emoji en GIF’s herkende die ook de namen van bekende mensen, en vervolgens kon je in een keer meer informatie daarover te zien krijgen.
Beschikbaarheid
Zoals we dat ook zien bij die andere slimmerik – Google Assistent – zijn nieuwe dingen eerst beschikbaar voor het Engels. Hoe slim algoritmes ook kunnen zijn, taal is een andere wetenschap. Dat zagen we ook bij de Nederlandse Google Home die zijn taalcursus nog niet helemaal voltooid heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer de feature ook voor het Nederlands zal werken.
Via: 9To5Google
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Wat ik al tijdje mis en zelfs reden is om toch een x te gaan overstappen, is het sync’en van zelf gemaakte woorden. Dat was er wel, maar al tijden verdwenen. Irritant want telkens moet ik woorden weer opnieuw intikken, of speciaal naar mijn woordenboek gaan. In dat laatste geval is dat te veel moeite.
Dit is is een tijdje een functie bij swiftkey, de voorspelling werkt ook in het nederlands