Gboard krijgt meer AI ingebouwd en wil je te slim af zijn

Gboard krijgt meer AI ingebouwd en wil je te slim af zijn

Slim toetsenbord

Gboard heeft in een nieuwe test van Google weer een intelligentie-injectie gekregen. Terwijl je typt komt in de balk met voorspellingen een icoontje oplichten, wat wil zeggen dat Google op basis van de tekst die je net heb getypt een relevante suggestie heeft. Zo'n aanbeveling kan in de vorm van zoekresultaten, emoji's, GIF's en nog veel meer zijn. Je ziet ook op voorhand wat voor soort van suggestie Google heeft, want in de zoekbalk kan je onder andere een GIF-, zoek- of smiley-icoontje zien verschijnen. Eens je de suggestie bekijkt, beslis je of je de aanbeveling al dan niet wil toevoegen.

Google werkt blijkbaar al langer aan de feature, want Android Police heeft in juli van testers al bericht hierover gekregen. Nu blijkt dat de functie nog verder is geëvolueerd en naar een groter testpubliek werd verspreid. Er verschijnt nu ook een tip-pop-up in Gboard die de functie voorstelt aan de gebruiker.

Gboard suggesties

Zo werkt het

Android Police kon ook al testen wat voor soort aanbevelingen Gboard toont. Bij de Engelstalige zin: "Works for me" (dat is goed voor mij), stelt Google stickers voor. Als je de naam van een bekend persoon intypt, verschijnt een bijhorende kaart met informatie over die persoon die je kan delen. Je kan ook van de voorspellingen gebruikmaken om sneller je weg naar iets specifiek te vinden. Als je 'hartjes GIF' intypt, verschijnt meteen een GIF-aanbeveling.

Gboard suggesties

Als je puur functioneel bekijkt, is er niets nieuws, want je kan nu al in Gboard op zoek gaan naar alle soorten van nuttige toevoegingen op basis van tekst. Als je bijvoorbeeld 'hallo' invoert, krijg je stickers te zien , met zwaaiende mannetjes. Het nieuwe is dat de aanbevelingen nu automatisch worden gegenereerd op basis van kunstmatige intelligentie.

Beschikbaarheid

Op dir moment gaat het slechts om een test van de functie, maar de kans bestaat dat we ze binnenkort ook bij iedereen te zien krijgen. Voorlopig blijft het afwachten.

Via: Android Police

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties