Files by Google krijgt ‘Safe Folder’ voor persoonlijke bestanden

Files by Google krijgt ‘Safe Folder’ voor persoonlijke bestanden

Files by Google

Google introduceerde in 2017 voor het eerst een versie van Android Go. Android Go is bedoeld voor low-end telefoons, die geen vloeiende ervaring kunnen bieden met de ‘volledige Android-ervaring’. Buiten de aanpassingen aan het besturingssysteem, nam Google het besluit om zogenoemde Go-apps uit te brengen. Files Go was één van de Go-apps: een bestandsmanager die je op een slimme manier hielp bij het opschonen van je telefoon. Het werd, zo bleek later, een succesvolle app - ook buiten de Go-telefoons.

Safe Folder in Files by Google

Onder het Browse(n)-tabblad vind je de nieuwe 'beveiligde map'

Inmiddels heeft de app een andere naam, Files by Google, en zijn er alsmaar meer functies aan deze bestandsbeheerder toegevoegd. Eerder kreeg de app onder andere de mogelijkheid om bestanden via Google Cast naar bijvoorbeeld je televisie te streamen. Ditmaal kiest Google voor het beveiligen van persoonlijke bestanden, middels een nieuwe ‘Safe Folder’. Het is niet de eerste keer dat de Safe Folder in beeld verschijnt; in juni verschenen er al geruchten over deze functie. Kort daaropvolgend werd de functie uit de app verwijderd.

Veilige opslag

Volgens Android Police zou de functionaliteit zijn terugkeer maken naar de Files by Google-app. Met de uitrol van versie 1.0.323 wordt de functie toegevoegd aan de bestandsbeheerder, zo is bevestigd op de Androidworld-redactie. Het is mogelijk om het installatiebestand voor deze Files by Google-versie te installeren of af te wachten op de update in de Google Play Store. Als je de update eenmaal hebt geïnstalleerd, is de Safe Folder terug te vinden onder het Browse-tabblad van de beheerder.

Safe Folder in Files by Google

Bestanden naar de beveiligde map verplaatsen is 'gesneden koek'

Het gebruik van de beveiligde map is erg gemakkelijk. Als je voor de eerste keer op de map klikt, zal er gevraagd worden om een viercijferige pincode in te stellen. Let wel, indien je de pincode verliest, raak je ook de toegang tot de Beveiligde Map – en alle bestanden in de map – kwijt. Het verplaatsen van bestanden naar de Safe Folder is eveneens erg gemakkelijk. Via het Browse-tabblad vind je mappen terug waar alle bestanden in staan. Houd daarbinnen één of meerdere bestanden lang ingedrukt, tot de bovenste balk blauw kleurt. Selecteer onder de drie puntjes ‘Naar beveiligde map verplaatsen’.

Terughalen

Heb je het bestand toch liever buiten de beveiligde map? Dan is het mogelijk om de bestanden weer uit de beveiligde map te halen. Open hiervoor de ‘Safe Folder’ onder het Browse-tabblad en klik op het driehoekje aan de rechterzijde van het bestand. Selecteer ‘Uit de beveiligde map halen’, daarna zal het bestand automatisch worden teruggestuurd naar de originele bestandslocatie. Wat vind jij van de beveiligde map in Files by Google? Laat het ons weten in de reacties.

Files by Google: je telefoon opschonen
Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Files by Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties