Belasting aangifte IB 2016-app nu te downloaden

Belasting aangifte IB 2016-app nu te downloaden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Aangifte IB 2016 Belastingdienst-app

Dit jaar kun je op twee manieren aangifte doen: op Mijn Belastingdienst of met de app Aangifte 2016. Deze heeft een update gekregen in de Play Store en is nu te downloaden. Elk jaar op 1 maart komt deze app beschikbaar in de Play Store.

Voor het doen van je aangifte via de app moet je wel voldoen je aan een aantal voorwaarden. Als je bijvoorbeeld een huis hebt gekocht of een eigen bedrijf hebt, kun je deze app niet gebruiken. In de Play Store kun je alle voorwaarden vinden waar je aan moet voldoen.

Aangifte controleren en verzenden

Aangifte doen in de app is vrij eenvoudig. Je opent de app en bedenkt vervolgens een vijfcijferige pincode die veilig is, dus niet 1-2-3-4-5. Daarna is inloggen via DigID vereist. In de app zijn veel gegevens al voor je ingevuld die reeds bekend zijn bij de Belastingdienst, zoals informatie over je werkgever, je salaris, je saldo op verschillende bankrekeningen et cetera. Dan kun je de gegevens per pagina controleren. Als alle gegevens kloppen kun je de aangifte vervolgens ondertekenen en naar de Belastingdienst versturen. Hiervoor dien je nog een keer je DigiD in te vullen. Vervolgens kun je in het overzicht weer zien of je geld terugkrijgt of moet betalen.

De aangifte IB van 2016 moet binnen zijn voor 1 mei 2017, dus je hebt nog even de tijd. Eerder aangifte doen loont want als je voor 1 april aangifte doet, dan belooft de Belastingdienst dat er voor 1 juli een voorlopige of definitieve aanslag bij je op de deurmat ligt. Die garantie vervalt voor mensen die na 1 april aangifte doen.

Aangifte 2016

De app om aangifte inkomstenbelasting 2016 te doen is nu gratis te downloaden in de Play Store. Ga jij dit jaar aangifte doen via de app? Of doe je dit op een andere manier?

Aangifte 2016

Aangifte 2016

Het is weer die tijd van het jaar, de aangifte inkomstenbelasting 2016 kan ingevuld worden en ook dit jaar is het weer mogelijk om de aangifte te doen via een app va ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk