App van de week: je eigen Wake-up light met Gentle Wakeup

App van de week: je eigen Wake-up light met Gentle Wakeup

Rise and shine

Wakker worden is nooit leuk: lig je net lekker, word je opgeschrikt door je wekker. Om te voorkomen dat je nog heel diep slaapt als je wakker moet worden, is de Wake-up light het leven in geroepen. Voordat je wakker wordt zal een Wake-up light je kamer steeds wat lichter te maken, waardoor je lichaam langzaam wakkerder wordt in plaats van in één keer.

Hierdoor heb je uiteindelijk minder moeite om op te staan als het licht zijn felste punt heeft bereikt. Glimmer is een app die dit ook al doet, maar Gentle Wakeup is een geduchte tegenstander. Ook zijn er wekkerapps zoals ReLight die het tegenovergestelde concept inzetten: om ReLight uit te zetten zal je de app eerst een lading licht moeten laten zien, bv van je lamp of door je gordijnen open te doen.

Gentle Wakeup is vrij simpel om te gebruiken. Start de app op, en geef toestemming om je systeeminstellingen te mogen aanpassen. Zo kan Gentle Wakeup ook vanaf je lockscreen zijn werk doen. Hierdoor hoef je niet de app continu aan te laten staan. Je kan je telefoon gewoon vergrendelen en het scherm uitzetten: Gentle Wakeup zal vanzelf gaan werken. Daarnaast zijn alle belangrijke functies gratis te gebruiken, ook een pluspunt.

Je stelt een wekker door middel van het tandwielicoontje rechtsonder in beeld. Hier kan je ook instellen hoeveel minuten van te voren je scherm aan moet gaan, wat voor geluid er wordt afgespeeld op het moment dat je echt wakker moet worden, of je apparaat moet gaan trillen. Er is zelfs een optie om je flits aan te zetten voor wat extra licht. Dit kost natuurlijk wel extra veel energie als je telefoon of tablet niet aan de oplader ligt, dus houd hier rekening mee. Hieronder kan je zien hoe de helderheid van het scherm langzaam steeds hoger wordt, en hoe het weerbericht wordt getoond als je de wekker hebt uitgeschakeld.

Houd er ook rekening mee dat je je apparaat aan de lader houdt bij het gebruik van Gentle Wakeup: het scherm op zijn felst gebruiken kost nou eenmaal veel energie. Hoef je je geen zorgen te maken om het energieverbruik, omdat je bijvoorbeeld een tablet of een tweede smartphone over hebt, dan is Gentle Wakeup een ideale app om te gebruiken.

Voor het in slaap komen kan je juist weer blauwlichtfilters gebruiken, zodat je hersenen minder snel denken dat het overdag is en actief blijven.

Je eigen Wake-up light met Gentle Wakeup

Gentle Wakeup is via onderstaande button te downloaden. De app is vanaf Android 4.1 te gebruiken en gratis te downloaden. Er is ook een premium-versie van 6 euro, waardoor je geen advertenties meer in beeld krijgt. Deze verschijnen af en toe in de gratis versie, maar zijn makkelijk weg te klikken. De gratis versie zal daarom meer dan voldoende zijn.

Gentle Wakeup - Slaap & Alarm Klok met zonsopgang
Met Gentle Wakeup maak je van je Android-apparaat een volledige Wake-up light. Hierbij wordt het scherm langzaam steeds feller om je lichaam langzaam wakker te laten ..

Meer info

Lees meer over:
App van de week

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer