Het is voor veel mensen een moeilijke tijd qua financiën: de energierekening schiet omhoog, door de coronamaatregelen kunnen veel mensen niet werken en dan moet je ook nog je huur of hypotheek betalen. Tegelijkertijd komt alles tegenwoordig in abonnementsvorm, waardoor de maandelijkse 9,99-euro-incasso’s flink oplopen. Met de Grip-app zorg je dat je iets meer grip hebt op je uitgaven.
ABN Amro
Deze door ABN Amro gestartte app is handig, omdat hij je helpt inzicht te krijgen in je financiën. Je kunt hem koppelen met verschillende banken, want je hoeft niet per se een ABN Amro-rekening te hebben om alles uit de app te halen. Ook met bijvoorbeeld een ING-bankrekening (of zelfs meerdere) kun je een connectie maken met de app en krijg je bijvoorbeeld van Grip een berichtje als je saldo gemiddeld erg laag is, of als er geld in of uit gaat.
Op zich is dat tot nu toe niet heel anders dan hoe een gewone bankrekening werkt, maar de grote plus van Grip is dat hij alles in categorieën opdeelt. Hij herkent bijvoorbeeld automatisch dat een aankoop bij de H&M kleding is, of dat je Netflix-abonnement onder entertainment valt. Zo krijg je snel inzichtelijk waar al die euro’s toch naartoe gaan. Ook wordt er afgezet hoeveel er per maand in totaal binnenkomt en uitgaat, zodat je ziet hoe het komt dat je vaak nog wat maand over hebt, in plaats van geld.
Grip op je financiën
Je kunt de categorieën ook aanpassen, want de app heeft het niet altijd bij het rechte eind. Hij kan ook niet alles weten. Daarnaast is het mogelijk om budgetten in te stellen. Wil je bijvoorbeeld 150 euro per maand uitgeven aan kleding, dan kun je daarvoor een budget aanmaken. Ga je eroverheen, dan waarschuwt de Grip-app je. Je kunt er dus zelf voor kiezen om de Grip-app langere tijd te gebruiken als hulpstuk, of alleen om even je financiën in kaart te brengen (je kunt namelijk ook terugkijken, soms zelfs op een heel jaar).
Pas op, want op sommige gebieden is het wel even schrikken. Heb je bijvoorbeeld op alle streamingdiensten die je kunt bedenken een abonnement, dan raad ik je zeker aan om even te kijken hoeveel je daar in totaal in 2021 aan kwijt was. 13 euro per maand klinkt niet veel, maar het telt snel op. Ook kun je bijvoorbeeld kijken of je dit soort abonnementen met anderen kunt delen om zo geld te besparen. Er is zelfs een speciaal ‘abonnementen’-knopje waarop je kan zien hoeveel je op jaarbasis kwijt bent aan je abonnementen. Een goed doel hier, een domeinnaamregistratie daar, een abonnement op scheermesjes, je abonnement op je smarthome-apparatuur: het tikt erg snel aan.
Financieel gezond
De Grip-app werkt erg goed en het is zeker de tijdsinvestering waard om goed te checken of je het eens bent met de categorieën die de app kiest. Zo werk je namelijk steeds beter samen en wordt het steeds duidelijker waar al je geld toch steeds weer naartoe gaat. Het kan ook heel inspirerend werken om steeds te zien dat je meer en meer overhoudt aan het einde van de maand, want dat is uiteindelijk het belangrijkst: zorgen dat je financieel gezond bent, zodat je goed kunt sparen en minder geldzorgen hebt.
App niet meer beschikbaar
com.abnamro.grip
Meer apps!
Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
wat een onzin deze app heb gelukkig de beste bank oranje
ik gebruik de app werkt prima
Goh, nergens in het artikel lees ik dat dit pré PSD2, niet kon, en dat je door het koppelen van je rekeningen, o zo handig, het bedrijf achter deze app dus toegang geeft tot je complete financiële handel en wandel. https://nos.nl/artikel/2272540-banken-gaan-met-jouw-toestemming-data-delen-handig-of-riskant