Update ABN AMRO-app: betalingen bevestigen met je smartphone

Update ABN AMRO-app: betalingen bevestigen met je smartphone

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Bevestig met je mobiel

Wanneer je klant bent bij ABN AMRO heb je twee manieren om een betaling te bevestigen. Met de e.dentifier, dat is dat apparaatje waar je kaart in gaat en een code genereert, en met een vaste code maar dat kan alleen voor betalingen tot een bepaald bedrag. Een update voor de Android-app en het online-betaal-platform heeft daar een derde mogelijkheid aan toegevoegd.

Het is nu mogelijk om betaalopdrachten die je op je desktop aanmaakt te bevestigen met je mobiel. Doorgaans had je daar de e.dentifier voor nodig maar dat hoeft nu niet meer. Wanneer je de update hebt ontvangen zal de app bij het opstarten vragen of je deze nieuwe manier wilt gebruiken, om het meteen te activeren in de settings. Daar kun je het dus ook weer deactiveren wanneer je er geen gebruik meer van wil maken.

Stel dat je nu gaat betalen dan heb je de keuze uit drie mogelijkheden. Via de e.dentifier (daar zijn twee modellen van) via de code en via de app op je smartphone. Wanneer je kiest voor het bevestigen via de smartphone moet je de app openen, inloggen en dan zie je een bevestigingsverzoek. Deze bevestig je en dan is de betaling goedgekeurd. Wanneer je al in de app zit zul je er even uit moeten en weer inloggen. De verzoeken komen terecht onder 'Taken' in de app.

Veel gebruikers van de ABN AMRO-app zullen deze update toejuichen. Het was een gedoe om elke keer de e.dentifier en je betaalkaart te pakken om een betaling te bevestigen. Ook zal het nu makkelijker worden voor de klanten van de ABN AMRO om onderweg te betalen, hier heb je immers geen e.dentifier meer bij nodig.

Beschikbaarheid

Deze updat rolt nu uit naar alle gebruikers en op ons testtoestel is hij reeds beschikbaar.

ABN AMRO

ABN AMRO

ABN AMRO Mobiel Bankieren is de mobielbankieren-app van de ABN AMRO.Bankieren dichtbij, waar u ook bent Snel geholpen worden bij bellen via de app  Ve ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk