Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bedrijven te vinden, straten en plaatsen te bekijken via Streetview, en te navigeren naar de juiste plaats. het is heer complete applicatie die actief wordt ontwikkeld en ook beschikbaar is voor Android Auto.

Hoe werkt Google Maps?

Je kan Maps voor heel veel verschillende dingen gebruiken. Een belangrijk doeleinde is de navigatie die werkt voor autobestuurders, voetgangers, fietsers en gebruikers van het OV. Zodra je een route hebt gekozen krijg je stapgewijs gesproken begleiding te horen in het Nederlands. Dat werkt als volgt.

Als je de app gebruikt, zoek je eerst een plaats aan de hand van een plaatsnaam, adres of coördinaten. Daarna kies je voor Route om verschillende routemogelijkheden te bekijken en nieuw zijn de milieuvriendelijke routes. Je kan hier ook het vervoersmiddel aanpassen en het is ook mogelijk om via Routeopties tolwegen te vermijden. Als laatste hoef je enkel op Start te drukken om de gesproken navigatie te beginnen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Google Maps: Navigatie en OV

Anderzijds gebruik je de app ook om op zoek te gaan naar interessante plaatsen in de buurt. Het bevat reviews voor restaurants, cafés, hotels en andere bedrijven. Je vindt er ook openingsuren, foto's van de zaken en een verwijzing naar de website. In sommige gevallen kan je rechtstreeks vanuit Maps een tafel reserveren of een hotelovernachting boeken. 

Google Maps tips

Uiteraard hebben we nog veel meer tips en tricks, want de app barst van de mogelijkheden. Onze belangrijkste tips, vind je hieronder:

Hoeveel data verbruikt Google Maps?

Als je Google Maps gebruikt terwijl je niet verbonden bent met wifi, dan gebruikt de app mobiele data. Hoeveel Maps verbruikt hangt af van hoe je de app gebruikt. Als je navigeert dan kan je gemiddeld rekenen op 5 à 10 MB aan mobiele dataverbruik per uur. Maps moet namelijk namelijk verkeergegevens downloaden, nieuwe kaartgegevens en het controleert ook tijdens het rijden of je nog steeds de snelste route volgt.

Als je geen mobiele data kan of wil verbruiken tijdens het navigeren dan kan dat. Je kan bijvoorbeeld voor je vertrekt via wifi de navigatie starten en mobiele data uitschakelen. Het navigeren blijft dan zonder de wifi werken, maar je krijgt geen nieuwe verkeersupdates en routesuggesties en kaarten kunnen minder uitgebreid zijn. Een andere manier is om kaarten offline beschikbaar te maken. Dat werkt als volgt in de app:

  1. Druk op je profielicoontje rechtsboven
  2. Kies Offline kaarten
  3. Tik op Selecteer je eigen kaart
  4. Zoom en versleep tot je het gewenste gebied op beeld hebt
  5. Kies Downloaden

Weet ook dat offline kaarten automatisch worden bijgewerkt zolang je apparaat regelmatig verbonden is met wifi. Hieronder ontdek je nog meer tips om geld te besparen met Maps.

Google Maps: Navigatie en OV

Je krijgt ook telkens te zien hoeveel opslag de kaart in beslag neemt

Google Maps gegevens aanpassen

Google trekt er regelmatig met auto's op uit om kaartgegevens en adressen op Maps te corrigeren, maar een heleboel van de gegevens worden ook dankzij gebruikers bijgewerkt. Wie een bedrijf heeft, kan zelf zijn gegevens in Maps aanpassen via een aanvraag. Daarnaast kan je ook adressen corrigeren, wegen toevoegen of ze corrigeren. We leggen je uit waar je die instellingen kan vinden in de app:

  1. Houd in Maps de plaats ingedrukt die je wil wijzigen
  2. Scroll omlaag en kies Bewerking voorstellen

Meer tips over het corrigeren van gegevens in Maps, vind je hieronder:

Google Maps: Navigatie en OV

Je kan wegen en adressen bewerken vanuit dit menu

Google Maps en privacy

Als je Google Maps gebruikt, dan bewaart de applicatie automatisch je afgelegde routes via de tijdlijnfunctie. Je kan die bekijken door in de app rechtsboven op het profielicoontje te tikken en daarna op Je tijdlijn. Als je niet wil dat zulke gegevens worde bewaard, dan is er incognitomodus van Maps. Daarnaast kan je ook achteraf je gebruiksgegevens verwijderen. En wist je dat het mogelijk was om je adres uit Maps te verwijderen en zelfs je huis te vervagen in beelden van Street View? De onderstaande artikelen zetten je op weg:

Google Maps-alternatieven

Je kan natuurlijk ook met alternatieve app aan de slag. Er zijn heel veel uitstekende kaartenapplicaties die ook rijk aan functies zijn en met Android Auto werken, net zoals Google Maps. Heel wat van deze apps zijn ook een betere keuze als je je privacy wil beschermen. Je leest er hieronder meer over:

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk