Samsung 2025? Maak nu kans op een Music Frame t.w.v. €449!

10 tips om de batterijduur van je telefoon te verbeteren

Timothy Mulder
Timothy Mulder
3 juli 2024, 15:15
3 min leestijd
10 tips om de batterijduur van je telefoon te verbeteren

Lees verder na de advertentie.

Ben jij het ook zo zat dat de batterij van je smartphone in 10 seconden leegloopt? Zit je toestel ook altijd aan de lader? Wij gaan je helpen. We hebben tien tips verzameld, zodat je het meeste uit je batterij kan halen. 

1. Zet je helderheid lager

Hoe helderder je scherm staat, hoe meer batterij dat kost. Als je buiten in de zon loopt, is het logisch dat je de helderheid hoog zet, maar ’s avonds in bed heb je echt niet een extreem helder scherm nodig. Zet je helderheid in deze situaties lager, zodat je toestel minder batterij verbruikt. 

2. Schakel het geluid en de trillingen van je toetsenbord uit

Bij veel smartphones maakt het toetsenbord geluid of trilt het toetsenbord als je een bericht typt. Het kan als irritant ervaren worden en kost ook nog eens batterij. Schakel dit daarom uit. 

3. Zorg dat je telefoon sneller in slaapmodus gaat

Het scherm is een van de grootste aanstichters van een snel leeglopende batterij. Hoe sneller je scherm uitvalt, hoe minder batterij je toestel verbruikt. Als je het toestel niet gebruikt, zorg er dan voor dat je telefoon sneller in slaapmodus gaat. Zo verbruik je niet onnodig batterij. 

4. Laad je smartphone op tot slechts 80 procent

Dit lijkt een beetje gek. Je moet minder batterij hebben om meer te genieten van je batterij? Toch is het zo, want je telefoon voor 100 procent opladen is schadelijk voor je accu. Door je smartphone voor maar 80 procent op te laden zorg je ervoor dat de batterij op lange termijn beter blijft werken. 

5. Schakel je locatie uit

Voor sommige apps, zoals Google Maps en Tinder, moet je locatie aan staan. Het is echter niet nodig om je locatie aan te hebben staan, wanneer je deze apps niet gebruikt. Locatie kost wel batterij, dus zet het vooral uit. Let wel op dat als je foto’s maakt, de locatie hier dan ook niet meer bij staat.

6. Beperk actieve apps in de achtergrond

Veel apps blijven actief in de achtergrond wanneer je ze niet gebruikt. Voor sommige apps is dit handig, maar voor de meeste apps totaal niet. Apps, zoals spelletjes, kun je het beste niet actief in de achtergrond laten draaien. Schakel ze uit om je batterij veel langer te kunnen gebruiken.

7. Schakel je verversingssnelheid van 120 Hz terug naar 60 Hz

De verversingssnelheid is hoe vaak per seconde het beeld ververst. Als de verversingssnelheid hoger ligt, dan gaat scrollen vloeiender. Een hogere verversingssnelheid kost wel meer energie, waardoor het beter is om te kiezen voor een lagere verversingssnelheid. 

8. Zet de donkere modus aan

Dit lijkt op het eerste gezicht een vreemde tip, maar er is bewezen dat het werkt. Smartphones met de donkere modus verbruiken minder batterij dan smartphones met de lichte modus. 

aw reader dark mode

9. Koop een powerbank

Dit is misschien een beetje valsspelen, maar het werkt wel. Door een powerbank heb je altijd een extra batterij bij je. 

Koop een powerbank bij Amazon, zoals deze van INIU.

10. Beperk je schermtijd

Dit is zeer lastig, want we kunnen veel leuke dingen doen met onze telefoon. Echter, dit is een mooie kans om twee vliegen in één klap te slaan, want je vermindert je schermtijd en bespaart daardoor ook batterij.  

Welk van deze tien tips om je batterij te besparen ga jij proberen?

Goed om te weten: dit artikel is redactioneel. Het bevat enkele gesponsorde linkjes waarvoor Androidworld eventueel een financiële vergoeding ontvangt.

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

5

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

4 juli 2024, 0:57

Telefoon uitzetten als je gaat slapen verlengd de accuduur ook en zorgt ook voor een betere nachtrust.

4 juli 2024, 0:22

Ik ga nooit meer terug naar 60hz ?

3 juli 2024, 18:28

11: leer hoe talkback werkt, leer er vlot mee je smartphone bedienen, zodat je je scherm kan uitschakelen en zo verder kan werken met smartphone. Misschien verbruikt “speech recognition and synthesis” wel iets, maar iemand die ik ken en die dit trucje kent, past het toe als hij te weinig batterij dreigt te hebben om de dag mee af te ronden. Ik werk altijd zonder actief scherm, ik denk dat ik daarom langer met m’n batterij kan doen.
Talkback inschakelen of uitschakelen doe je door de volumetoetsen tegelijkertijd een paar seconden ingedrukt te houden.