Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrienden van familie. Google Foto's verscheen in december 2015 en de app heeft een rijk pakket aan slimme functies en een aantal handige troeven.

Google Foto's

Toen Google Foto's eerst verscheen was een van de interessantste aspecten de gratis cloud-opslag voor al je foto's en video. Je foto's worden veilig bewaard op servers, waardoor er opslagruimte vrijkomt op je telefoon of pc. Anderzijds zijn je foto's nooit verloren als je telefoon of desktop stukgaat. De laatste jaren is er wel wat veranderd op het vlak van cloud-opslag, en daarover vertellen we je verderop meer.

Toch is Google Foto's de voorbije jaren veel meer dan een eenvoudige galerij. De app zit boordevol slimme functies: van een zoekfunctie die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, tot het herkennen van mensen, het leveren van fotoboeken en het bewerken van foto's en video's. Je kan het allemaal met deze app en we vertellen je er graag meer over. Op deze pagina vind je een antwoord op al je vragen over Google Foto's.

Google Foto's

Met Google Foto's kan je fotoboeken maken en bestellen

Hoe werkt Google Foto's?

Laat ons beginnen met deze hamvraag. De Google Foto's-app staat standaard op elke Android-telefoon geïnstalleerd en je vindt de dienst ook via photos.google.com op het web. Om van de dienst gebruik te maken heb je enkel een Google-account nodig. Vervolgens kan je al je foto's en video's van je telefoon terugvinden in de app. Wil je foto's of video's van je pc toevoegen, dan gebruik je op de webversie de 'Uploaden' knop bovenaan.

Hieronder ontdek je de belangrijkste functies om met Google Foto's te werken. Ben je op zoek naar meer geavanceerde functies, kijk dan onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's toont je regelmatig opnieuw foto's uit het verleden dankzij 'Herinneringen'

Foto's overzetten van en naar Google Foto's

Heel wat mensen schakelen over van fysieke foto-opslag op hun telefoon of pc naar Google Foto's-opslag in de cloud. Andere gebruikers maakten dan weer gebruik van iCloud op de iPhone en maken dan de overstap naar Google Foto's. Al heb je natuurlijk net zo goed gebruikers die graag hun foto's weghalen van Googles dienst en op zoek gaan naar alternatieven.

Welke richting je foto's ook uitgaan, wij helpen je op weg met onderstaande artikelen.

Zoeken in Google Foto's

Zodra je al je foto's en video's hebt samengebracht kan je genieten van de slimme zoekmachine van Google Foto's. Wil je een foto van je hond terugvinden dan kan je gewoon 'hond' typen in de zoekbalk. Ben je daarentegen op zoek naar foto's van je vakantie van zes jaar geleden, probeer dan 'Italië' of 'Rome' als zoekterm.

Daarnaast kan Google Foto's ook mensen herkennen. De app maakt een bundeling van alle foto's die bij een welbepaald gezicht horen. Je geeft dat gezicht vervolgens een naam en daarna kan je makkelijk alle foto's van die persoon terugvinden door de naam van een vriend of vriendin in te voeren via de zoekbalk.

Bekijk onderstaande tips om vlot je weg te vinden in de fotogalerij.

Google Foto's

Google Foto's herkent ook zoektermen van concerten of festivals

Zo werken albums en het delen van foto's

Er zijn twee soorten van albums die je in Google Foto's kan maken: gewone albums en gedeelde albums. Gedeelde albums zijn de makkelijkste en meest overzichtelijke manier waarmee je een collectie foto's met je vrienden kan delen.

Als je bijvoorbeeld samen een uitstap hebt gemaakt, selecteer je achteraf alle foto's en kies je met het plusicoontje voor een gedeeld album. Je voegt alle namen of e-mailadressen van vrienden in en vervolgens krijgen zij een melding over het gedeelde album op hun telefoon. Zij kunnen vervolgens op hun beurt alle foto's en video's toevoegen die zij tijdens de trip hebben gemaakt, en die krijg jij dan te zien.

Via onderstaande artikelen vind je alle informatie over albums maken en foto's delen in Google Foto's.

Google Foto's

Een gedeeld album in Google Foto's

Is Google Foto's nog steeds gratis?

Jarenlang maakte Google gebruik van een algoritme dat foto's kleiner maakte, om ze dan onbeperkt en gratis voor jou in de cloud te bewaren. Dat wil zeggen dat ze op dataservers van Google worden bewaard. Er komt daardoor opslagruimte vrij op je telefoon op pc en je kan geen foto's meer verliezen als een apparaat stuk gaat.

Inmiddels maken meer dan een miljard mensen gebruik van Google Foto's en daarom is het aanbieden van onbeperkte opslag dit niet langer haalbaar. Bij je Google-account krijg je wel standaard 15 GB aan gratis cloud-opslag voor documenten, foto's en andere bestanden. Je kan van die gratis opslag gebruikmaken om je foto's en video's te bewaren.

In onderstaande artikelen lees je alles over het verdwijnen van de gratis cloud-opslag, en alternatieve oplossingen om je foto's te bewaren.

Google Foto's

De betaalde Gogole One-opslag

Google Foto's: dubbele foto's verwijderen en opslagruimte vrijmaken

Uiteraard hoef je niet alleen op zoek te gaan naar manieren om meer ruimte voor je online opslag te vinden, want je kan ook ruimte vrijmaken van je huidige opslagruimte. Verwijder overbodige en dubbele foto's. Hoe je dat het beste aanpakt, bespreken we hier.

Google Foto's

Google Foto's kan inschatten hoe lang je verder kan met je foto-opslag

Nog meer slimme features van Google Foto's

Zoals gezegd is Google Foto's meer dan alleen een galerij-app, want de voorbije jaren werd de app uitgebreid met handige functies. Er kwam als eerste een krachtige bewerker voor video's en foto's. Daarnaast kan de app ook makkelijk documenten verzamelen, collages maken of fotoboeken samenstellen.

Al deze functies sommen we hieronder voor je op.

Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk