Beste smart speakers met Google Assistent (2022)

Beste smart speakers met Google Assistent (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smart speakers kunnen een enorme meerwaarde zijn in huis. Je kan ze allemaal samen muziek laten afspelen na het geven van eenvoudig spraakcommando. Speakers met de Google Assistent kunnen ook helpen om je smarthome te bedienen, het weerbericht mee te delen en nog veel meer. Dit zijn de beste smart speakers met Google Assistent die je kan kopen in drie categorieën.

Beste smart speaker - Harman Kardon Citation One MK3

De Harman Kardon Citation One MK3 is een mooie alles-in-één bluetooth speaker. Allereerst heeft hij een heel neutraal design, wat een meerwaarde is, want een speaker hoeft in je interieur niet de aandacht te trekken. Toch heeft hij een hoogwaardige stoffen afwerking een eenvoudige knoppen als je hem een keer fysiek wil bedienen.

De Citation One MK3 heeft op zichzelf een kamervullend geluid dat nog een flink niveau verder gaat dan een populaire speakers als de Nest Audio. Al betaal je daar natuurlijk ook voor. Hij heeft beter basgeluid en gebalanceerde geluidstonen. Op het vlak van geluidskwaliteit is de Citation One MK3 eerder een concurrent voor de Sonos One.

Toevoegen aan speakergroepen

Op het vlak van de integratie met de Google Assistent doet de Citation One MK3 het nog beter dan zijn Sonos-concurrent. Je kan hem namelijk in de Google Home-app koppelen met andere smart speakers zodat ze samen muziek kunnen afspelen. Een Sonos-speaker kan je enkel koppelen met andere Sonos-luidsprekers. Met andere woorden: je Citation One MK3 in de woonkamer kan samen muziek afspelen met de Google Nest Mini in de badkamer en je slimme wekker naast je bed.

Harman Kardon Citation One MK3 kopen

De Harman Kardon Citation One MK3 is te koop in een grijze en zwarte kleur. Hij kost zo'n 179 euro.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

De Harman Kardon Cititation One MK3 in het zwart

De Harman Kardon Cititation One MK3 in het zwart

Alternatieven

De Sonos One is een uitstekende slimme speaker die een goed geluid en een premium design heeft. In onze review kan je lezen dat we erg enthousiast zijn over de One. Hij is plug-and-play, de zes microfoons vangen je spraakopdrachten goed op en hij werkt goed samen met andere Sonos-apparaten. De Sonos One kost 229 euro

De Bose Home Speaker 500 een hoogwaardige luidspreker en met zijn prijs van 379 euro ook de duurste van dit drietal. In ruil heeft het apparaat een hoogwaardige aluminium behuizing en speaker die geluid produceert met een extra breed geluidsveld dat de hele kamer vult. Verder is het handig dat deze smart speaker een klein scherm heeft zodat iedereen kan lezen welk nummer wordt afgespeeld.

Beste budgetvriendelijke smart speaker - Google Nest Audio

In de categorie van de budgetvriendelijke luidsprekers hebben we gekeken naars smart speakers die minder dan 100 euro kosten. Als je speakers gaat vergelijken, kan je er eigenlijk niet omheen dat deze prijsklasse vooral door Google wordt gedomineerd.

De Nest Audio is zonder twijfel onze favoriet in deze prijsklasse als we naar prijs-kwaliteit kijken. Onze collega Jeffrey testte hem toen hij in het najaar van 2020 is verschenen en was erg enthousiast in de review. De Nest Audio kost nog steeds meer dan dubbel zoveel als de Nest Mini, maar je krijgt ook een speaker in ruil die veel waardevoller is. Het geluid van de Nest Audio kan niet uiteraard mee met de Citation One MK3 of de Bose Home Speaker 500, maar zulke geluidkwaliteit heb je misschien ook niet in elke ruimte nodig.

Sterke prijs-kwaliteit

In onze review lees je het volgende over de Nest Audio:

"Voor nog geen 100 euro krijg je een speaker met een stevige behuizing, mooie afwerking en handige knoppen om de speaker te bedienen, zonder dat ze te veel opvallen in het geheel. Niet alleen dat: je krijgt ook nog eens een speaker die veel beter klinkt dan zijn voorganger, de Google Home. Als je die speaker nog hebt staan, dan zou ik een upgrade zeker aan kunnen raden."

"Dat heeft overigens voornamelijk te maken met het geluid van de Nest Audio en de microfoons die in alle testsituaties subliem hun werk hebben gedaan. Dichtbij of ver weg, de speaker verstaat wat je zegt."

Google Nest Audio kopen

De Nest Audio is te koop in de kleuren Chalk en Charcoal en hij heeft een adviesprijs van 99,99 euro. Al kan je hem vaak voor een veel lagere som op de kop tikken.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

De Google Nest Audio in de kleur Charcoal

De Google Nest Audio in de kleur Charcoal

Alternatieven

Toch is zelfs de prijs van 100 euro soms overdreven als je heel je huis van speakers wil voorzien. In je slaapkamer of badkamer kan een Google Nest Mini al voldoende zijn en die heb je al voor 35 euro. Je krijgt alle slimme functies van de Google Assistent en er is een handige touch-bediening waarmee je het volume kan aanpassen en de Nest Mini kan dempen. We bespreken hier de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de oude Home Mini.

De Xiaomi Mi Smart Speaker is ook een apparaat dat je niet uit het oog mag verliezen als je voordelige smart speakers vergelijkt. Hij heeft een beetje het uiterlijk van de Sonos One, maar toch betaal je maar 49,99 euro. De Mi Smart Speaker kan je op het geluid het beste vergelijken met de Nest Audio, want hij is zelfs iets luider dan Googles luidspreker. tegelijk is hij wil minder zuiver en de focus ligt sterk op bastonen. De Mi Smart Speaker werkt verder met de Google Assistent en heeft handige fysieke knoppen voor de bediening.

Beste draagbare smart speaker - JBL Link Portable

Een opkomende categorie binnen smart speakers zijn de draagbare speakers met de Google Assistent. Soms staan deze luidsprekers via bluetooth met onze telefoons in verbinding, terwijl anderen met wifi werken of met beide technieken. Een draagbare speaker komt met een accu en is vaak tegen een regenbui opgewassen.

Veelzijdigheid is troef bij een draagbare smart speaker en onze favoriet is de JBL Link Portable. Het apparaat richt zijn geluid om zich heen en de behuizing is IPX7-waterbestendig. Dat wil zeggen dat het apparaat overleeft als het maar liefst een halfuur lang ondergedompeld wordt in water.

Ook geschikt voor binnen

Met zijn design en geluid is de Link Portable ideaal voor kampeerders, zolang je wel realistisch bent over de klank natuurlijk, rekening houdend met het prijskaartje. Weet ook dat deze smart speaker, anders dan de twee alternatieve luidsprekers hieronder, komt met een Google Assistent-knop. Google luistert dus niet altijd mee en je moet de aandacht van de spraakassistent wekken door op een knop te duwen.

Het apparaat heeft daarnaast een eigen oplaadstation zodat hij ook een vaste plaats in huis kan krijgen. Hij kan muziek streamen via YouTube en wifi. Met zijn accu moet hij het afspelen van muziek zo'n 8 uur volhouden. En ook leuk is het feit dat je de Link Portable kan verkrijgen in zes verschillende kleuren.

JBL Link Portable kopen

De JBL Link Portable is te koop in zes tinten: groen, blauw, geel, grijs, zwart en bruin. Hij heeft een adviesprijs van 149 euro, maar in de praktijk kan je hem vaak voor een lagere prijs vinden.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Beste smart speakers met Google Assistent (2022)
Alternatieven

De Harman Kardon Citation 200 is het draagbare model in de Citation line-up. Hoewel is draagbaar wel relatief, want het apparaat heeft een groot formaat en weegt 2,85 kilogram. Hij heeft een stoffen behuizing die niet is bestand tegen een regenbui, hoogstens tegen een spat water. Je kan wel zeggen dat het apparaat een luxe uitstraling heeft en ook de klank is ontzettend goed. Hij heeft bovendien een gebruiksduur van 8 uur en een oplaadstation, net als de kleinere speaker van JBL. De Harman Kardon Citation 200 heeft een adviesprijs van 349 euro, maar kost ondertussen in werkelijkheid minder. Je kan meer over het apparaat lezen in de review.

Sonos heeft met de Move zijn eerste draagbare smart speaker uitgebracht. De Sonos Move lijkt met zijn aluminium behuizing ietwat op een draagbare Sonos One, maar hij heeft een handige greep waar je hem kan vastnemen en is waterbestendig. Hij heeft een oplaadstation gekregen zodat hij een vaste plek in huis kan claimen en zijn accuduur is goed voor een gebruik van 10 uur. De Move is kleiner en lichter dan de Citation 200. Zijn geluidskwaliteit is ongeveer gelijkaardig, met het verschil dat deze speaker zijn klank aanpast aan de akoestiek ruimte waarin hij zich bevindt. Hij werkt in combinatie met andere Sonos-speakers, maar niet met speakergroepen in Google Home. Je kan alles lezen over de Sonos Move in de review. De Move heeft een adviesprijs van 399 euro.

Heb jij thuis al een woning vol slimme speakers of overweeg je om je eerste smart speaker in huis te nemen? Overweeg je een draagbaar model te nemen of toch een vast model? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De beste apps en producten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk