De Samsung Galaxy S24 FE nu met Wireless Charger Duo t.w.v. €89,99 cadeau!

Zo zet je je telefoon terug naar fabrieksinstellingen

Laura Jenny
Laura Jenny
20 november 2023, 9:12
2 min leestijd
Zo zet je je telefoon terug naar fabrieksinstellingen

Lees verder na de advertentie.

Denk je dat er malware op je toestel staat? Heb je behoefte aan een goede opruimbeurt? De beste methode is dan om je telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Dit is hoe je dat aanpakt.

Terug naar fabrieksinstellingen

Het terugzetten van je telefoon naar fabrieksinstellingen klinkt misschien alsof er alleen wat voorkeuren weer naar de standaardvoorkeuren worden ingesteld, maar dat is niet zo. Een telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen betekent dat hij gereset wordt: alles wordt eraf gegooid en de telefoon gedraagt zich weer precies zoals toen hij net uit het doosje kwam. Hij vraagt je dan dus welke taal hij moet instellen, wat je Google-account is, enzovoorts. 

Voordat je besluit terug naar fabrieksinstellingen te gaan, is het belangrijk dat je eerst een goede back-up maakt van je telefoon. Lees hiervoor ook ons hulpartikel met verschillende snelle back-upmethodes. Heb je die back-ups eenmaal gemaakt en je weet zeker dat er niets meer op het toestel staat dat je niet nodig hebt, dan kun je de fabrieksinstellingen terugzetten. Let op, nog een laatste waarschuwing: authenticator-apps worden ook verwijderd, dus zorg dat je op een andere manier kunt authentiseren, anders ben je mogelijk je toegang tot bepaalde accounts kwijt.

Je Android-toestel resetten

Ben je echt klaar voor de ‘terugzetten naar fabrieksinstellingen’-optie, dan ga je naar Instellingen -> Algemeen beheer -> Resetten -> Fabrieksgegevens herstellen, mocht je een Samsung hebben. Sowieso kun je met de zoekfunctie van je telefoon ook zoeken naar fabrieksgegevens of fabrieksinstellingen, of desnoods reset. Tik je op dat herstellen van fabrieksgegevens, dan krijg je eerst een waarschuwing over alles wat er van je telefoon wordt gewist. Vervolgens kun je onderaan doorgaan met resetten en gaat je telefoon even bezig om het alles in orde te maken. Hij start uiteindelijk opnieuw op en je ziet dan de vraag staan welke taal je spreekt.

Zo, nu begin je weer met een heel schone lei met je telefoon, ook als je die al jaren gebruikt. Het zal wel even tijd kosten om alle apps die je normaal gebruikt ingelogd en wel weer klaar voor actie te hebben staan, maar je zal waarschijnlijk wel merken dat je batterij wat langer meegaat en er even schoon schip is gemaakt binnen je toestel. 

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!