Zo verwijder je automatisch je YouTube-geschiedenis

Zo verwijder je automatisch je YouTube-geschiedenis

Bewaarde gegevens in je Google-account

Je Google-account bevat allerlei gegevens zoals persoonlijke informatie, web- en app-activiteit en je locatiegeschiedenis. Voor beide is in mei de optie "auto delete" aangekondigd. Met deze optie kunnen je ervoor kiezen om deze gegevens automatisch na 3 of 18 maanden te laten verwijderen. Voorheen kon dit alleen nog handmatig.

Google meldt nu dat YouTube ook voorzien wordt van deze auto-delete-functie. Je kan auto-delete op dezelfde manier inschakelen als de web- en app-activiteit en locatiegeschiedenis. Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

YouTube-gegevens in je Google-account verwijderen

Tik hier om het gif'je af te spelen

Auto-delete voor YouTube-geschiedenis inschakelen

Auto-delete is beschikbaar in je Google-account en kun je via de website en via de Google-app op je Androidtelefoon benaderen.

Via de Google-app

> Open de Google-app en selecteer rechtsboven bij je profielfoto 'Je Google-account beheren'

> Selecteer 'Gegevens en personalisatie' en tik op 'Je activiteitsopties beheren'

> Bij 'YouTube-geschiedenis' tik je op 'Activiteit beheren'

> Selecteer 'Kiezen voor automatische verwijdering'

> In het volgende scherm maak je een keuze

Auto-delete voor YouTube-data

Er zijn twee opties voor deze nieuwe functie: de data na 3 maanden of na 18 maanden automatisch verwijderen. Als je voor een van beide kiest, zullen je gegevens over je locatie en je web- en app-activiteit die Google voor je bijhoudt automatisch verwijderd worden.

Via de website

> Open je Google-account op je pc via deze site

> Tik bij 'Activiteitsoptie' op 'Je activiteitsoptie beheren'

> Bij 'YouTube-geschiedenis' tik je op 'Activiteit beheren'

> Selecteer 'Kiezen voor automatische verwijdering'

> In het volgende scherm maak je een keuze

Auto-delete voor YouTube-data

Nadelen van auto-delete

Google bewaart deze gegevens om Google-diensten te verbeteren: "Wat je zoekt, leest en bekijkt, kan gezamenlijk worden gebruikt om sneller taken uit te voeren, nieuwe content te ontdekken en verder te gaan waar je bent gebleven." Als je de data verwijdert, zal het uitvoeren van taken wat langer kunnen duren.

Voor het automatisch verwijderd van je web- en app-activiteit en je locatiegeschiedenis kun je in dit artikel terecht. Wat vind jij van deze nieuwe privacy-tool van Google? Ga je auto-delete voor YouTube inschakelen?

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties