Waar vind ik mijn foto's van mijn WhatsApp?

Waar vind ik mijn foto's van mijn WhatsApp?

Als je foto's en video's in een WhatsApp-chat bekijkt, worden ze automatisch bewaard in de galerij op je telefoon. Wil je dit liever niet? Dan kan je dat uitzetten. Wil je dit juist wel, dan schakel je het in. We leggen uit hoe je dit voor voor alle of individuele chats en groepen doet.

Teveel WhatsApp-foto’s in je galerij-app

WhatsApp wordt veel gebruikt voor het versturen van foto's, gif'jes en video's. Dat is natuurlijk leuk maar deze bestanden worden ook in je foto-app of galerij-app op je telefoon opgeslagen. Zo kan het voorkomen dat er in een buurt-app-groep allerlei foto's van de buurtbarbecue worden gedeeld, waar je helemaal niet bij bent geweest. Misschien heb je wel een vriend die van elke kroeg die hij bezoekt, een foto naar je stuurt via WhatsApp. Al deze foto's komen op je smartphone terecht en zie je dus als je de foto-app opent. Wil je dit uitzetten? Of wil je juist wel de foto's in je galerij opslaan. Volg dan het eenvoudige stappenplan hieronder.

Foto’s en video's uit groepsgesprekken verbergen

WhatsApp heeft het weergeven van gedownloade media standaard ingeschakeld. Wil je de foto's en video's van bepaalde groepsgesprekken wel downloaden, maar ze niet of juist wel in je eigen fotocollectie hebben staan? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van de WhatsApp of de (groeps)chat.

Zo voorkom je dat foto's in alle individuele chats en groepen worden opgeslagen

Wil je van al je gesprekken in WhatsApp het weergeven van foto's en video's uitschakelen? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik op Instellingen (drie puntjes rechts bovenin) >  Chats > Media-instellingen
  3. Schakel hier de functie in of uit
Waar vind ik mijn foto's van mijn WhatsApp?

Foto's uit een individuele chat (niet) opslaan in de galerij

Wil je van al je individuele gesprekken of groepen het weergeven van foto's en video's uitschakelen? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Open de individuele chat
  2. Tik bovenin op de naam van de persoon Media-instellingen
  3. Schakel hier de functie in of uit

Foto's uit een groep (niet) opslaan in de galerij

  1. Open de groep
  2. Tik bovenin op het groepsonderwerp Media-instellingen
  3. Schakel hier de functie in of uit
Waar vind ik mijn foto's van mijn WhatsApp?

Alle WhatsApp-tips

Je vindt op Androidworld nog veel meer handige WhatsApp-tips. Je kan onder andere een spraakbericht omzetten in tekst of appen met iemand zonder telefoonnummer in je adresboek. WhatsApp geeft je ook meer tools om met verdwijnende berichten om te gaan, en laat je emoji en stickers als groepsafbeelding instellen. Hieronder vind je nog meer handige tips.

Populairste nieuws over WhatsApp

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer