Waar staan de WhatsApp foto's op mijn Android?

Waar staan de WhatsApp foto's op mijn Android?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Wanneer je naar foto's en video's kijkt in een WhatsApp-gesprek, worden ze automatisch opgeslagen in de galerij van je telefoon. Als je dit niet wilt, kun je het uitschakelen. Als je het juist wel wilt, kun je het inschakelen. We zullen je uitleggen hoe je dit kunt doen voor zowel al je chats als voor specifieke individuele chats en groepsgesprekken.

WhatsApp-foto’s op je telefoon

WhatsApp is een populaire app voor het delen van afbeeldingen, gif'jes en video's. Hoewel dit leuk kan zijn, is het belangrijk om te weten dat deze bestanden ook op je telefoon worden opgeslagen. Hierdoor kan het gebeuren dat je in een buurt-app-groep foto's ziet van de buurtbarbecue waar je bij bent geweest. Misschien ontvang je regelmatig foto's van een vriend die elke bezochte kroeg vastlegt en via WhatsApp stuurt. Al deze afbeeldingen komen op je telefoon terecht en zijn zichtbaar wanneer je de galerij-app opent. Wil je dit niet? Of wil je juist bewust de foto's in je galerij opslaan? Volg dan de eenvoudige stappen hieronder.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp foto’s en video's verbergen

WhatsApp heeft het weergeven van gedownloade media standaard ingeschakeld. Wil je de foto's en video's van bepaalde groepsgesprekken wel downloaden, maar ze niet of juist wel in je eigen fotocollectie hebben staan? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van de WhatsApp of de (groeps)chat.

Zo voorkom je dat foto's in alle individuele chats en groepen worden opgeslagen

Wil je van al je gesprekken in WhatsApp het weergeven van foto's en video's uitschakelen? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik op Instellingen (drie puntjes rechts bovenin) -> Chats -> Mediazichtbaarheid
  3. Schakel hier de functie in of uit
Waar staan de WhatsApp foto's op mijn Android?

Foto's uit een individuele chat (niet) opslaan in de galerij

Wil je van al je individuele gesprekken of groepen het weergeven van foto's en video's uitschakelen? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Open de individuele chat
  2. Tik bovenin op de naam van de persoon -> Mediazichtbaarheid
  3. Schakel hier de functie in of uit

Foto's uit een groep (niet) opslaan in de galerij

  1. Open de groep
  2. Tik bovenin op het groepsonderwerp -> Mediazichtbaarheid
  3. Schakel hier de functie in of uit
Waar staan de WhatsApp foto's op mijn Android?

Laat ons weten hoe jij je WhatsApp-foto's opslaat en organiseert, en ontdek nieuwe tips van medelezers. Laat je stem horen en plaats een reactie onder het artikel.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt op Androidworld nog veel meer handige WhatsApp-tips. Je kan onder andere een spraakbericht omzetten in tekst of appen met iemand zonder telefoonnummer in je adresboek. WhatsApp geeft je ook meer tools om met verdwijnende berichten om te gaan, en laat je emoji en stickers als groepsafbeelding instellen. Hieronder vind je nog meer handige tips.

Populairste nieuws over WhatsApp

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk