Zo voorkom je dat je de toegang tot je Google-account kwijtraakt

Zo voorkom je dat je de toegang tot je Google-account kwijtraakt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google-account herstelinformatie

Door herstelinformatie aan je Google-account toe te voegen kun je, als je je wachtwoord of gebruikersnaam kwijt bent, weer toegang krijgen tot je account krijgen. Zo krijg je ook weer toegang tot je e-mails in Gmail, je documenten in Google Drive, je foto's in Google Foto's, je aankopen in de Play Store en ga zo maar door. Het is dus erg belangrijk om herstelinformatie aan je Google-account toe te voegen en wij leggen hieronder uit hoe je dit doet. Als je dan je wachtwoord een keer vergeten bent, kun je alsnog in je account.

Google-account

Een hersteltelefoonnummer toevoegen of wijzigen

- Ga naar je Google-account via deze link en log in

- Tik op het het onderdeel 'Persoonlijke informatie'

- Klik in het gedeelte 'Contactgegevens' op 'Voeg een telefoonnummer voor herstel toe om je account te beveiligen' (direct link)

- Voeg hier je telefoonnummer toe

- Heb je hier al een telefoonnummer ingevuld? Dan kan je hem hier bewerken of verwijderen

Let op, gebruik hier een telefoonnummer van een telefoon die alleen van jou is, waarop je sms'jes kunt ontvangen, en die je regelmatig gebruikt en bij je hebt.

Kun je niet meer in je Google-account komen? Dan gebruikt Google dit telefoonnummer voor verzending van een verificatiecode om weer in te kunnen loggen. Je telefoonnummer kan ook gebruikt worden voor blokkering van inlogpogingen van anderen zonder jouw toestemming, om het je gemakkelijker te maken dat u kunt bewijzen dat een account van jou is en voor meldingen van verdachte activiteit in jouw account.

Een herstelmailadres toevoegen of wijzigen

- Ga naar je Google-account via deze link en log in

- Tik op het onderdeel 'Persoonlijke informatie'

- Klik in het gedeelte 'Contactgegevens' op 'E-mail' (directe link)

- Voeg hier een herstelmailadres toe

- Heb je hier al een herstelmailadres ingevuld? Dan kan je hem hier bewerken of verwijderen

Let op, gebruik hier een e-mailadres dat je regelmatig gebruikt, en dat verschilt van het e-mailadres dat je gebruikt om in te loggen op je Google-account. Je herstelmailadres kan ook gebruikt worden voor bevestiging van je gebruikersnaam nadat je een e-mailadres heeft gemaakt, voor ondersteuning bij je account als je je wachtwoord bent vergeten, en voor meldingen van verdachte activiteit in je account.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk