Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Blijf scherp en efficiënt

7 tips voor studenten: werk, studeer en ontspan thuis tijdens corona

· 16 maart 2020

Met de coronacrisis blijven studenten thuis, en dat maakt het niet altijd vanzelfsprekend om geconcentreerd efficiënt te werken. Vermijd dat je motivatie vroegtijdig in de 'vakantiemodus' wegzinkt.

Thuis werken en studeren

We willen met zijn allen er zoveel mogelijk voor zorgen dat het aantal coronapatiënten beperkt blijft en daarom gaan alle scholen en universiteiten dicht. Gelukkig kan je volop werken aan taken, papers en voorbereidingen van de examens zodat deze thuiswerkperiode geen verloren tijd wordt. Androidworld geeft een compleet pakket aan tips.

1. Kantoor-apps

Als je school werkt met het kantoorpakket van Microsoft is de kans groot dat je die tools kosteloos op jouw pc kan laten werken. Je kan daarover meer informatie vinden op het leerplatform van je school. Een alternatief zijn de bekende alternatieven van Google, want met Google Documenten, Presentatiesen Spreadsheets haal je de essentiële diensten in huis waarmee jij je taken of samenvattingen van leerstof kan maken.

De diensten werken als app voor je telefoon, maar ook via een webversie voor op je pc of laptop. Alle voortgang die je maakt wordt automatisch opgeslagen in de cloud zodat je met elke apparaat kan verder werken. Daarnaast heb je voor Chrome een handige extensie die je toelaat om zonder internetverbinding documenten te bewerken.

Beelden van de tips

2. Google Keep

Maak het werk verder nog efficiënter dankzij Google Keep waarmee je takenlijstjes maakt of korte noties die als samenvatting dienen. Gebruik labels in Keep om een onderscheid te maken tussen de verschillende vakken zodat je overzicht bewaard.

> Ontdek onze 5 tips voor Google Keep

3. Adobe Creative Cloud

Heb je voor je schoolwerk de programma's nodig van Adobe Creative Cloud, zoals Photoshop en Illustrator? In dat geval heb jij misschien wel recht om die kosteloos van thuis te gebruiken, want Adobe maakte recent bekend dat scholen hun studenten kosteloos vanop afstand toegang kunnen geven tot de software via aan aanvraagformulier. Vraag even na bij je school of jij hier aanspraak op kan maken.

Beelden van de tips

4. Scribbr

Nu je niet meer langs je docent kan gaan om feedback te krijgen op belangrijke jaarwerken, kan je om begeleiding vragen van online-diensten zoals Scribbr. Die helpen je met je bronnenvermelding volgens de APA-normen, maar je krijgt ook feedback over de structuur en het taalgebruik in je taken zodat je zonder stress kan werken. Daarnaast controleert Scribbr ook plagiaat zodat je geen fouten maakt.

Beelden van de tips

5. Skill Share

Kan je geen hele dagen vullen met de voorbereiding van je examens of belangrijke taken? Voorkom dat je hersenen vroegtijdig in de vakantiemodus gaan en laat gamen en tv-kijken over voor in de avonduren en in de weekends. Deze extra tijd die je thuis spendeert kan je nuttig gebruiken dankzij Skill Share.

Je kan met deze dienst videolessen volgen in onderwerpen en vakken naar keuze: van Web development tot grafisch design en fotografie. Het leuke aan deze dienst is dat je naast een webversie ook een uitstekende app hebt en je kan twee manden lang gratis gebruikmaken van de dienst. Er is geen beter moment om iets extra te leren dan nu.

Beelden van de tips

6. Fiverr

Misschien nam je na je schooluren wel een bijbaantje om wat extra te verdienen, en in dat geval bestaat de kans dat de zaak waar je voordien werkte gesloten is. Na je uren voor school kan je nog een extra cent verdienen dankzij Fiverr, dat is een groot platform voor freelance-diensten. Je kan tal van talenten inzetten om wat te verdienen, en dat kan gaan van videobewerking tot een instrument bespelen. 

7. Ontspanning en comfort

Als je thuis werkt en alles vlot bij de hand hebt, dan kan je weleens de neiging hebben om je bureaustoel nooit te verlaten. Doe dat toch om te voorkomen dat je later spierpijn krijgt. Sta op en beweeg en verander tijdens het werken regelmatig van houding. Gebruik bij voorkeur ook een monitor om te voorkomen dat je telkens met je hoofd naar beneden staart op je kleine laptopscherm en zorg dat je scherm op ooghoogte komt. Naast een goede werkhouding let je er ook op dat je voldoende water drinkt.

In de avonduurtjes ben je vrij en dan is het weer tijd om de batterijen volledig op te laden, en we hebben niet alleen over de accu van je smartphone. Streamingdiensten zoals Netflix zijn je beste vriend, lees een boek of neem de tijd voor een leuke videogame. Klanten van Ziggo kunnen tijdens de coronacrisis ook gratis genieten van een extra pakket aan zenders. Je ontdekt hier welke zenders aan je tv worden toegevoegd.

Ben jij een student die nu volop van thuis de coronacrisis trotseert? Wat zijn jouw persoonlijke gewoontes en werkwijzen? Heb je nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...