Zo maak je van je foto een meesterwerk à la de Mona Lisa

Zo maak je van je foto een meesterwerk à la de Mona Lisa

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Art Transfer

Misschien dacht je al langer dat je gezicht haast een kunstwerk was, maar in ieder geval kan je nu je foto's nu omzetten volgens de stijl van bekende kunstwerken. Google introduceert zijn Art Transfer-functie in de Arts & Culture-app. Je kan daarmee een foto nemen of selecteren uit je bibliotheek om hem met een druk op de knop om te zetten volgens de typische stijl van bekende werken zoals de Mona Lisa, het zelfportret van Van Gogh of de Schreeuw van Edvard Munch.

Art Transfer gaat veel verder dan een traditionele fotofilter, omdat Google slimme algoritmes gebruikt die gebaseerd zijn op kunstmatige intelligentie (AI). De algoritmes herkennen 20 verschillende stijlen van kunstenaars en kunnen die vervolgens toepassen op jouw telefoon. Dat verwerkingsproces gebeurt volledig lokaal zonder hulp van de cloud.

Beelden van de functie

Zo werkt het

Dat klinkt misschien complex, maar het is wel enorm eenvoudig om te gebruiken. Open de Arts& Culture-app, tik op het camera-icoontje en kies 'Art Transfer'. Je bladert vervolgens telkens doorheen de verschillende stijlen tot je een beeld vindt dat je aanspreekt. Daarna tik je op 'Delen' om de afbeelding met vrienden te delen of hem lokaal op te slaan. Art Transfer levert soms geweldig leuke resultaten op en we kunnen de functie warm aanbevelen, al creëren de algoritmes af en toe ook een verschrikking, zoals dat gaat met kunst.

Arts & Culture maakt het ook mogelijk om slechts een gedeelte van een foto om te vormen tot een kunstwerk. Je kan op het icoontje met de schaar tikken om de contouren aan te duiden waarin het schilderij verschijnt.

Daarnaast kan je bovenaan je scherm nog wisselen tussen een stilstaand beeld of een gif. Standaard krijg je enkel stilstaande beelden te zien, maar als je 'Gif' selecteert dan zie je hoe de foto geleidelijk aan tot het kunstwerk transformeert. Eerder lanceerde Arts & Culture al 'Art Selfie' waarmee je jezelf kan vergelijken met een schilderij dat op jouw lijkt. Wat vind jij van de nieuwe functie? Hoe zien jouw schilderwerken eruit? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gif

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Deze applicatie biedt dezelfde inhoud als de of ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk