Tip: Zo zie je eruit als je een kunstwerk zou zijn

Tip: Zo zie je eruit als je een kunstwerk zou zijn

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google #Artselfie

Het maken van een #artselfie was voor Amerikanen al beschikbaar in de Google Arts & Culture-app maar nu kunnen wij Nederlanders en Belgen ook een kunstwerk van onszelf maken. De functie is namelijk wereldwijd beschikbaar.

Om te beginnen maak je een selfie en daarna vindt de koppeling plaats met zijn of haar evenbeeld in één van de tienduizenden kunstwerken die Google samen met de meer dan 650 partners uit de kunstwereld digitaal beschikbaar heeft maakt: “Zo kom je te weten of je figureert in de ‘Mona Lisa’, of je trekjes deelt met het ‘Meisje met de parel’, of misschien was je wel getuige van ‘De schepping van Adam’?”

De kunstwerken die de meeste gelijkenissen vertonen zie je in de cirkels bovenin de app. De blauwe rand om de cirkel geeft in een percentage aan in hoeverre het kunstwerk overeenkomt met jouw selfie. In mijn geval zijn er vijf overeenkomsten gevonden waarvan een aantal schilderijen, hoe zal ik het zeggen, niet zo flatteus waren.

Google ‘Art Selfie’

Wat dat betreft doet redacteur Sven Brys het met zijn Gerhard Richter-kunstwerk beter.

Google #Artselfie

Visual machine learning

Art Selfie in de Google Arts & Culture-app werkt door middel van technologie gebaseerd op visuele machine learning. De selfie wordt dus vergeleken met gezichten in kunstwerken die ter beschikking worden gesteld door partnermusea. Na de analyse krijg je procentueel te zien hoeveel de vergelijking opgaat met iedere uitkomst.

Google wil graag dat je op deze manier meer te weten komt over een kunstwerk of kunstenaar die je misschien nog niet kende. Bovendien leer je meteen alles over het het werk waarin jij de hoofdrol speelt. De selfie wordt alleen gebruikt om kunstwerken te vinden die op jou lijken. De foto wordt niet verzonden vanaf je apparaat en alleen jij kunt de foto bekijken, tenzij je hem deelt natuurlijk.

Beschikbaarheid

De Google Arts & Culture-app is gratis uit de Play Store te downloaden via onderstaande knop. Art Selfie is meteen beschikbaar in de app.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Deze applicatie biedt dezelfde inhoud als de of ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk