Zo ben je tijdens de 'Niet storen' modus toch bereikbaar voor bepaalde mensen

Zo ben je tijdens de 'Niet storen' modus toch bereikbaar voor bepaalde mensen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De niet storen-modus zorgt ervoor dat je op bepaalde momenten niet wordt lastig gevallen door oproepjes en berichten, bijvoorbeeld 's nachts. Maar wat nu als je juist wel wilt dat je bereikbaar bent voor bepaalde contactpersonen? Dat werkt heel eenvoudig.

Uitzonderingen tijdens niet storen-modus

De niet storen-modus werd geïntroduceerd in 2014 in Android 5.0 Lollipop. In deze modus worden alle notificaties voor een bepaalde periode het zwijgen opgelegd: ze geven dan geen geluid en trillen niet. Het is voor mij een ideale uitkomst voor tijdens het bingewatchen en slapen gaan. Zowel 's nachts, tijdens een spannende thriller maar ook tijdens een video-opname of vergadering wil je niet gestoord worden door allerlei meldingen van je smartphone.

Toch wil ik wel voor een aantal personen een uitzondering maken. Zij mogen mij namelijk te allen tijde storen, vooral ook als het om een spoedgeval gaat. Gelukkig is er via de instellingen van de niet storen-modus mogelijk om uitzonderingen te maken. Zo kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat er geen berichten ontvangen worden, maar wel telefoontjes van een contactpersoon dat je als favoriet hebt aangemerkt. Op deze manier ben je er verzekerd van dat je niet gestoord wordt, behalve als belangrijke personen bellen.

Stappenplan

In dit artikel leg ik uit hoe je op je mobiel instelt dat oproepen van belangrijke personen tijdens de niet storen-modus wel binnenkomen. Let op: de instellingen kunnen per apparaat verschillen.

 1. Open de Instellingen op je telefoon
 2. Zoek op Niet storen in de zoekbalk
 3. Tik bij Uitzonderingen op Oproepen
 4. Tik op Oproepen toestaan om gesprekken toe te staan
 5. Hier kies je vervolgens van welke personen gesprekken kunnen doorkomen: van iedereen, alleen van contacten of alleen van contacten met ster. Tik op Geen om geen enkel gesprek door te laten.
 6. Kies de optie Terugkerende bellers om een oproep van dezelfde persoon die binnen vijftien minuten terugbelt, toe te staan
Zo ben je tijdens de 'Niet storen' modus toch bereikbaar voor bepaalde mensen

Naast de oproepen kun je ook voor meldingen van gesprekken en berichten instellen wie tijdens de Niet storen-modus:

Gesprekken  
 • Alle gesprekken
 • Prioriteitsgesprekken. Tik op Instellingen om te kiezen welke gesprekken prioriteit moeten krijgen.
 • Geen
Zo ben je tijdens de 'Niet storen' modus toch bereikbaar voor bepaalde mensen
Berichten
 • Iedereen, contacten of contacten met ster
 • Geen
 • Herinneringen
 • Afspraken
Zo ben je tijdens de 'Niet storen' modus toch bereikbaar voor bepaalde mensen

Nu weet je hoe je ongestoord kunt genieten van een serie of van je welverdiende nachtrust zonder dat je onbereikbaar bent voor de mensen die heel belangrijk in je leven zijn. Gebruik jij de uitzonderingen van de niet storen-modus?

Alle AW Basics-artikelen

Dit artikel is onderdeel van onze AW Basics. Dat zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Deze howto's, tips, en achtergrondartikelen zijn voor zowel beginners als gevorderden interessant! Je vindt hier op Androidworld het complete overzicht van alle AW Basics.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk