Houseparty: alles wat je moet weten over deze videochat-app

Houseparty: alles wat je moet weten over deze videochat-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Houseparty

Met Houseparty kun je videochatten met vrienden, familie en collega's en deze videochat-app biedt uitkomst nu wel van de overheid zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Houseparty is niet zo maar een videochat-app, je kan er ook facemail en notities mee versturen en spelletjes met vrienden spelen. Je kan het vergelijken met een echt feestje dat je thuis organiseert, er lopen mensen binnen en er gaan een paar weg. Iedereen ziet wie er binnenkomt en kun je ook zelf zomaar ‘binnenlopen’.

Om te beginnen met Houseparty, open je in de app je allereerste echte huisfeest en hoe je dat doet, lees je hier. Daarnaast geven we je een aantal leuke tips.

Houseparty

Downloads

Als eerste heb je de volgende ingrediënten nodig:

- Houseparty voor Android - download

- Houseparty voor iOS - download

- Houseparty voor de Chrome-browser op je pc of laptop - download

- Houseparty voor Mac - aanmelden via e-mail

Screenshot van Houseparty

Houseparty via de Chrome-extensie

Vrienden toevoegen op Houseparty

Je kan voor je huisfeest maximaal acht vrienden uitnodigen om je videochat lekker overzichtelijk te houden. Hiervoor heb je wel vrienden nodig in de app en die voeg je snel toe door ze uit te nodigen via het plus-teken bovenin. Hier deel je de link van je Houseparty-account met vrienden via bijvoorbeeld sms, Facebook Messenger of WhatsApp.

Je kan vrienden ook toevoegen door op de smiley links bovenin te tikken. Hier kies uit het toevoegen op naam, vanuit je contacten, via Facebook, via een zoektocht naar mensen in de buurt of via een link naar je profiel die je kunt delen.

Vrienden toevoegen op Houseparty

Een houseparty starten

Een nieuwe houseparty begin je door via het plus-teken mensen toe te voegen. Voor elke vriend die aan je feestje meedoet, wordt een extra schermpje gereserveerd en dit kunnen er dus maximaal acht zijn.

Zwaaien

Als je nog mensen mist in je Houseparty, dan kun je gemakkelijk naar ze ‘zwaaien’, zodat ze een melding ontvangen.

Screenshot van Houseparty

Pas op voor stranger danger!

Jouw vrienden of vrienden van vrienden kunnen zomaar aan jouw Houseparty deelnemen als zij jouw gebruikersnaam weten. Bij de melding 'stranger danger' kun je dus een willekeurige onbekende op jouw feestje verwachten. Gezellig! Of toch niet?

Vrienden muten

Je kan (vervelende) vrienden 'muten'. Je krijgt dan geen notificaties van deze personen meer maar kunt hem of haar nog wel gewoon een bericht sturen. Oh ja, dit 'muten' is onzichtbaar voor de desbetreffende persoon. Dat scheelt weer een ruzie.

Locken en swipen

Een huisfeest is niet altijd leuk en als je geen zin meer in een bepaald huisfeest hebt, dan veeg je even over het scherm om te vertrekken. Op naar het volgende huisfeest. Het kan ook gebeuren dat de party 'vol' is. Klik dan op 'lock' en er kan niemand meer bij.

Screenshot van Houseparty

Spelletjes spelen met vrienden

Houseparty bevat ook een aantal games die je in de videochat kunt spelen met je vrienden. Zo is er het spelletje 'Heads Up' waarbij je het woord op jouw kaartje moet raden met de hulp van je vrienden. Dit moet uiteraard binnen een bepaalde. Bij 'het spelletje ‘Quick Draw' teken je een bepaald object tekenen en je vrienden moeten raden wat je getekend hebt. Verder heb je nog 'Chips & Guac' waarbij alles draait om woordassociatie en in het onderdeel 'Trivia' moet je vragen correct beantwoorden.

Nu weet je dus alles over de app Houseparty en kun je meteen je eerste echte virtuele huisfeest organiseren. Gebruik jij de app al om te videochatten? Laat het ons weten in de reacties.

Houseparty

Houseparty

Houseparty is een app om mee te videochatten met meerdere personen en staat sinds februari 2016 in de Play Store. Het lijkt geen banden te hebben met Meerkat, de liv ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk