Smart Pakker: Google Pixel 9 Pro nu voor €696!

Haal alles uit je Google TV-app met deze 6 handige tips

Sebastien Marien
Sebastien Marien
26 december 2022, 19:00
4 min leestijd

Google TV bundelt streamingdiensten en geeft gebruikers aanbevelingen over series en films die voor hen interessant zijn. Wij leggen je uit hoe jij het meeste uit de app kan halen met deze vijf tips voor Google TV.

Lees verder na de advertentie.

1. Kies je streamingdiensten

Google TV is zoals je misschien weet de opvolger van Google Play Films. Het belangrijkste aan deze apps is dat ze helemaal is aangepast aan de moderne tijd waar streamingdiensten de bovenhand nemen ten opzichte van films huren of kopen. 

Om aanbevolen films en series te ontdekken in Google TV, moet je eerst wel instellen welke diensten in de app vertegenwoordigd zijn. We leggen uit hoe het werkt:

  1. Open Google TV op je telefoon
  2. Druk op het profielincoontje
  3. Kies Services beheren
  4. Vink de streamingapps aan waarvan je aanbevelingen wil zien
  5. Sluit af met Klaar

Het is wel jammer dat een populaire app als Netflix nog niet in de Google TV-app op telefoons te zien is, terwijl Netflix wel werkt op de de Google TV-software voor smart tv’s. Het is ook niet bekend wanneer er verandering komt in die situatie.

2. Train het algoritme

Toch kunnen we wel verwachten dat de Netflix-ondersteuning vroeg of laat komt. Als je dus een grote Netflix-fan bent, kan het dus al wel interessant zijn om alvast gebruik te maken van Google TV om zo de algoritmes voor de aanbevelingen te trainen.

Elke keer als je een film of serie streamt of je kiest ‘Liken’ of ‘Disliken’, dan trekt de app daar conclusies uit. Als je bijvoorbeeld veel Marvel-series kijkt op Disney+ en je liket ze ook, dan mag je in de toekomst meer aanbevelingen verwachten van Marvel-content en superheldenseries. Je krijgt dan ook gelijkaardige content te zien van andere streamingdiensten dan Disney+.

3. Cast rechtstreeks

Een van de nieuwste mogelijkheden in de Google TV-app is de castfunctie. Eerder kon je al wel content op je telefoon of tablet streamen, om ze dan eventueel vanuit de Disney+- of Prime Video-app op je televisie te casten. Nu hoef je de Google TV-app daar dus niet meer voor te verlaten. Het casticoontje is te zien zodra je op een film of serie tikt in Google TV.

4. Gebruik de Kijklijst

De kijklijst van Google TV kan als een bron van inspiratie dienen voor momenten waarop je iets nieuws zoekt om te kijken. Telkens als je iets leuks tegenkomt, maar je kan de film of serie niet meteen bekijken, dan voeg je het toe aan de kijklijst. Dat doe je makkelijk via de ‘Kijklijst’-knop.

Achteraf vind je alle content van je ‘Kijklijst’ terug in het Kijklijst-tabblad. Op die plaats zijn ook handige filters waarmee je bijvoorbeeld kan kiezen tussen films en series. Als je toevallig een Chromecast met Google TV hebt of een smart tv die de software al standaard heeft, dan kan je ook op je televisie je zelfde kijklijst vinden.

5. Denk aan de virtuele afstandsbediening

Wie trouwens een Google TV of Android TV heeft – ontdek hier de verschillen – kan zijn telefoon gebruiken als een afstandsbediening. In de Google TV-app zit een virtuele afstandsbediening ingebouwd. Om die te gebruiken tik je rechtsonder in de app op Tv-afstandsbediening. Daarna tik je nog even op de naam van je smart tv om hem te koppelen en je bevestigt door een cijfercode in te vullen.

Vervolgens zie je een eenvoudige afstandsbediening met navigatiepijltjes, een teugknop, volumeknoppen, een aan/uit-knop en een knop voor de Google Assistent. Alles wat je nodig hebt. Heb je in je huis meerdere televisies, dan kan je bovenaan in de afstandsbediening tussen je tv’s wisselen door op de juiste naam van het apparaat te tikken.

6. Koop of huur films

Gebruikte jij graag de Google Play Films-app om af en toe films te kopen of te huren? Die functies kan je nog steeds in Google TV vinden met het tabblad ‘Winkelen’. Je ontdekt daarbij telkens de nodige informatie van de serie of film en er verschijnt ook een beoordeling van Rotten Tomatoes. Wanneer je iets koopt, betaal je via de betaalmethode die je hebt ingesteld in de Google Play Store.

Wat denk jij van de Google TV-app? Gebruik jij ze vaak, of ga je dat nu vaker doen na het lezen van deze tips? Misschien vind je de app helemaal niet zo handig zolang Netflix niet werkt. Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Google TV

Google TV

Google LLC

7.2
Gratis
Via Google Play

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

5

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

Plaats een reactie
28 december 2022, 23:24

Hier kan nog veel meer aan gedaan worden. Te weinig streamingdiensten inderdaad. Ziet er wel gelikt uit. Zelf gebruik ik Just watch liever.

27 december 2022, 22:54

Google tv kan nog heel veel leren van Apple tv….te weinig content en bijna nooit Nederlandse ondertitels als je iets koopt of huurt. Er is nog veel werk voor de boeg

Gewist profiel
27 december 2022, 19:21

Ik gebruik mijn smart tv voor alle apps op LG oled tv 65 inch. Maar beslist geen Google tv. Heb de rest er wel op zitten. Alles in 4 k en met of zonder Dolby Atmos. Beter kun je niet kijken op groot scherm dan op al die kleine schermen met op de lange tijd kost dat je ogen.

27 december 2022, 18:06

Zo jammer dat de streamingsdiensten in de services maar zo beperkt zijn.
Voor ons bijv. alleen PrimeVideo en daar zal ik dan geen GoogleTV voor gebruiken dan kan ik ook vanuit de apps op mijn phone van de betreffende dienst waar ik van stream en verder brengt Google tv niet veel extra’s. Met chromecast en je smartphone ben je rijker wat diensten betreft dan met GoogleTV.