Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

  • Pokémon Quest

  • PUBG Mobile

  • Super Mario Run

  • RollerCoaster Tycoon® Classic

Trending smartphones
  • Oppo R17 Pro

  • Pocophone F1

  • Xiaomi Mi A2

  • Samsung Galaxy Note 9

  • Nokia 7 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

  • ASUS ZenPad S 8

  • ASUS ZenPad 8

Ik kom eraan

Tip: Zo kun je in Google Maps je verwachte aankomsttijd delen met anderen

· 19 augustus 2018

Op de momenten dat je onderweg naar huis of naar een afspraak bent, kan het handig zijn om bij vertrek alvast je bestemming, verwachte aankomsttijd, locatie en route te delen met degene die thuis of op je afspraak op je staan te wachten. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Google Maps - locatie delen

Het is in Google Maps mogelijke om realtime je locatie te delen met mensen voor een bepaalde tijd of totdat je dit uitschakelt. In dit artikel lees je daar alles over. Het is ook mogelijk om alleen als je onderweg bent, je bestemming, verwachte aankomsttijd en locatie te delen. Het eenmalig delen van je route en andere gegevens kan handig zijn voor je komende afspraak om hem of haar te laten weten wanneer je arriveert of voor je vrienden zodat zij kunnen zien hoe laat je op het feestje bent. Zo kun jij je concentreren op het verkeer, heeft je contactpersoon op tijd verse koffie klaar staan en kun je als je thuis bent meteen aanschuiven voor het avondeten.

Er zijn veel mogelijkheden waarbij deze functie nuttig kan zijn. Daarbij hou je zelf de controle over met wie je de locatie deelt en voor hoe lang. In het volgende stappenplan lees je hoe je dit doet.

> Open de Google Maps-app

> Stel een bestemming in voor je route

Google Maps - verwachte aankomsttijd delen

> Nadat je de navigatie hebt gestart, tik je op het pijltje omhoog en vervolgens op 'Voortgang van reis delen'

> Kies een persoon uit de lijst

> Tik op 'Delen'

> 'Locatie delen' stopt wanneer je de navigatie stopt of je bestemming hebt bereikt

Als je wilt stoppen met delen voordat je aankomt, tik je op het pijltje omhoog en vervolgens op 'Stoppen met delen'.

Alternatieven voor het delen van je locatie in Maps zijn WhatsAppGlympse en Telegram. Welke gebruik jij het liefst?

De nieuwste artikelen over Maps: Navigatie en OV

Google Play Games test nieuwe Material Design

Zo stel je je thuis- en werkadres in Google Assistent in

Tip: Zo schakel je vertrekmeldingen vanuit de webversie van Google Maps in

Google Maps laat je nu plaatsen beoordelen via een notificatie

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (14)
Bezig met laden van reacties...