Live locatie delen in Google Maps is geactiveerd en zo gebruik je het

Live locatie delen in Google Maps is geactiveerd en zo gebruik je het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Live locatie delen in Google Maps

We hebben sinds de bekendmaking precies een week geleden vele malen het hamburgermenu in Google Maps geopend om te kijken of de functie al was geactiveerd maar helaas. Totdat we de app gisteren, na meldingen van lezers, even opnieuw opstartten. Ineens was daar de melding zichtbaar en konden we aan de slag.

Overigens was Google gisteren iets te enthousiast met het uitschakelen van ongeveer dezelfde functie in Google+, daar het in Maps nog niet geactiveerd was.

Wat nou zo nuttig is aan deze mogelijkheid in Maps is het feit dat je anderen op de hoogte kunt stellen van jouw locatie en hoe laat je ergens aankomt. Je locatie is dus tijdelijk en in real-time, dus live, te delen met personen naar keuze. Handig dus voor je komende afspraak om hem of haar te laten weten wanneer je arriveert. Of je deelt je locatie met het thuisfront zodat zij kunnen zien hoe laat het eten klaargemaakt moet worden. Er zijn veel mogelijkheden waarbij deze functie nuttig kan zijn. Daarbij hou je zelf de controle over met wie je de locatie deelt en voor hoe lang.

We hebben een stappenplan gemaakt met instructie hoe de locatie met iemand te delen:

1. Klik in het menu op 'Locatie delen' en daarna op 'Aan de slag'

2. Selecteer via het plus- en minteken de tijdsduur van het delen of kies voor de optie 'Totdat je dit uitschakelt'

3. Selecteer vervolgens de persoon of personen met wie je je locatie wilt delen

4. Dan kun je via het icoontje van Android Berichten een sms'je naar de betreffende persoon sturen

5. Daarnaast kun je je deelverzoek via een app naar keuze, bijvoorbeeld WhatsApp, delen via de knop 'Meer'

De ontvanger kan via het deelverzoek ervoor kiezen om ook zijn of haar locatie te delen. Hiervoor klikt hij of zij op de knop 'Deel je locatie' om vervolgens een tijd in te stellen en op delen te klikken. Bij elk deelverzoek wordt nu nog een e-mail en een notificatie naar de ontvanger verstuurd.

Om snel de locatie op te kunnen vragen, kun je per contactpersoon ook een snelkoppeling op het bureaublad plaatsen. Klik hiervoor op het overflow-menu (drie puntjes) bij de contactpersoon.

Wat vind jij van deze mogelijkheid in Google Maps en ga je het gebruiken?

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk