Zo stel je het donkere thema in Chrome Canary voor Windows in

Zo stel je het donkere thema in Chrome Canary voor Windows in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google: donker thema is beter

Google heeft op de afgelopen Developer Summit toegegeven dat een donker thema veel beter is voor de accuduur van een smartphone. Dan is het nogal tegenstrijdig om het Material-design versie 2 met al zijn witte elementen overal in je apps door te voeren. Onlangs vroegen we ook in onze AW Poll wat jullie van donkere thema's vinden, en volgens de resultaten waren jullie gecharmeerd van een donkere modus. Bijna 60 procent van de lezers wil enkel donkere thema's, 28 procent wil de keuze uit licht en donker en slechts 12 procent gebruikt alleen lichte thema's.

Gelukkig ziet Google nu in dat een donkere modus samen met Material-design heel goed werkt en voorziet vele apps een donker kleurtje. Het wachten is nog op eenzelfde thema voor de desktopversie van Chrome. We zagen in september van 2018 al dat Google hier aan werkte maar dan specifiek voor macOS. In december doken dezelfde berichten weer op en kunnen we dan eindelijk melden dat een eerste versie van het donkere thema beschikbaar is in de ontwikkelingsversies van Chrome. Dit zijn experimentele versies van Chrome waarbij mogelijk niet alles even stabiel werkt.

Donker thema voor Google Chrome Canary

Chrome Canary

Stappenplan

In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je het donkere thema inschakelt.

> Download Chrome Canary hier of Chrome Bèta hier

> Klik met je rechtermuisknop op de desktoppictogram van Chrome Canary of Bèta

> Klik op 'Eigenschappen'

> Plak in het vak 'Doel' het volgende extra stukje tekst: --force-dark-mode (er moet een spatie tussen)

Donker thema voor Google Chrome Canary

> Klik op toepassen

> Start de browser opnieuw op

Het donkere thema is nu ingesteld. Let wel, het is een vroege versie en nog niet alles werkt naar behoren. Zo zijn de letters in het instellingenmenu in Canary zwart en bijna niet leesbaar, in Chrome Bèta is het menu uitgevoerd in het wit met zwarte letters. Ook werkt op de redactie het donkere thema bij sommigen niet in Chrome Canary en bij andere weer wel in Chrome Bèta.

Werkt het bij jou en wat vind je er tot nu toe van?

Donker thema voor Google Chrome Canary

Chrome Canary

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk