Tip: Personaliseer je Samsung-telefoon tot in de puntjes met Good Lock 2018

Tip: Personaliseer je Samsung-telefoon tot in de puntjes met Good Lock 2018

Meer personalisatie

Good Lock is een app waarmee je vroeger je Samsung-telefoon uitgebreider kon personaliseren. Hoewel ze even verdwenen was, heeft Samsung nu een 2018-editie van de app uitgebracht. Je kan onder meer aanpassingen maken aan je vergrendelscherm en de UI van de Samsung Experience-schil op je telefoon.

Een Androidworld-lezer gaf ons de tip dat de app ook geïnstalleerd kan worden in Nederland en België. Ik ging dus met de nieuwe Good Lock aan de slag, en als grote fan van personalisatie op maat, was ik meteen weg van de app. In dit tipartikel leg ik daarom uit hoe je met Good Lock aan de slag kan om jouw telefoon verder te personaliseren.

Vergrendelscherm en notificatiescherm

Laten we eerst even bekijken wat je allemaal kan met de nieuwe Good Lock 2018. De applicatie bestaat uit vier aparte apps genaamd: LockStar, QuickStar, Task Changer en Routines. Eens je Good Lock hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot de vier apps. Als eerste is er LockStar, daarmee kan je je vergrendelscherm onder handen nemen. Je kan een ander thema kiezen, een andere klok, of aanduiden wat je precies te zien wil krijgen op je vergrendelscherm. Wil je bijvoorbeeld een optie om door muzieknummers te bladeren, dat kan je in een keer toevoegen.

Good Lock 2018

QuickStar laat je dan weer sleutelen aan je notificatiecentrum. Wie bijvoorbeeld fan is van donkere thema's kan in een keer een heel ander uiterlijk instellen voor zijn notificatiebalk. Daarnaast kan je instellen wat je precies te zien wil krijgen van icoontjes. Stoor je je eraan dat je wekkericoontje steeds actief staat bovenaan, dan kan je het in een keer weghalen.

Tip: Personaliseer je Samsung-telefoon tot in de puntjes met Good Lock 2018

Recente apps en slimme functies

Verder is er Task Changer, waarmee je je recente apps aanpast. Jammer genoeg stelde ik vast dat de opties hierbij eerder beperkt zijn. Task Changer brengt wel een gehele nieuwe lay-out van recente apps die doet denken aan de nieuwe horizontale Android 9 Pie-interface. Je kan er verder wel weinig aan veranderen helaas, denk bijvoorbeeld aan de animaties van het scrolleffect.

Good Lock 2018

Ten slotte is er Routines. Het gaat hierbij niet zozeer over een visuele aanpassing, maar eerder om een verandering over de manier waarop je met je telefoon omgaat. Je kan bijvoorbeeld een 'always-on-scherm' instellen tijdens het opladen of een widget toevoegen aan je homecreen die met een druk op de knop je telefoon in een 'bisoscoopsmodus' zet. In die laatste modus is je schermhelderheid verlaagt en staat 'Niet storen' geactiveerd.

Good Lock 2018

Stappenplan

Good Lock is op dit moment enkel beschikbaar in Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Canada, Singapore en Australië. Toch kan je hem binnen enkele minuten vanuit Nederland of België installeren als je onderstaande stappen volgt. Om Good Lock te installeren, moet je gebruikmaken van een VPN-dienst. VPN laat je toe om anoniem te surfen en ook een andere locatie in te stellen dan je echte locatie, en het is dan ook een gebruikelijke tool voor wie toegang wil tot diensten die normaal gezien enkel beschikbaar zijn in andere landen.

Belangrijk om te weten, is dat je telefoon enkel compatibel is met Good Lock 2018 als hij minimaal op Android 8 Oreo draait. Als je later updates wil installeren voor Good Lock 2018, dan moet je opnieuw het stappenplan volgen.

Volg de stappen hieronder.

> Verwijder je simkaart en zorg dat je via wifi verbonden bent

> Gebruik een VPN-app zoals bijvoorbeeld Tunnelbear VPN

> Stel een van bovengenoemde landen in waarin Good Lock 2018 beschikbaar is, en maak verbinding

> Open Instellingen

> Apps

> Kies de app 'Galaxy Apps' uit de lijst

> Opslag

> Gegevens wissen

> Sluit Galaxy Apps als die geopend zou zijn in je Recente apps

> Open Galaxy Apps

> Typ 'Good Lock 2018' in bij de zoekfunctie

> Download de app

> Installeer Lock Star, Quick Star, Task changer en Routines individueel

Dankjewel, Tom Heuts, voor de tip!

Good Lock 2018

TunnelBear VPN
TunnelBear is een VPN-app voor Android waarmee er 500MB per maand gratis verstookt kan worden via vele verbindingen wereldwijd. Met VPN's in vele landen en een erg t ..

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties