De Samsung Galaxy S24 FE nu met Wireless Charger Duo t.w.v. €89,99 cadeau!

Tip: Zo zet je het groeperen van e-mails in de Gmail-app uit

Dimitry Vleugel
Dimitry Vleugel
9 augustus 2018, 21:00
1 min leestijd
Tip: Zo zet je het groeperen van e-mails in de Gmail-app uit

Lees verder na de advertentie.

Gespreksweergave aanpassen

De optie voor gespreksweergave zorgt er voor dat je alle antwoorden op een e-mail onder elkaar te zien krijgt. Bij elke nieuwe update wordt de originele e-mail van een update voorzien en weer boven aan je lijst gezet. Het voordeel hiervan is dat je alle berichten aangaande je originele bericht bij elkaar hebt staan in een ‘draadje’. Op deze manier zou het handiger zijn om het gesprek te volgen.

Niet iedereen is het daarmee eens en toen de mogelijkheid geïntroduceerd werd op de webversie van Gmail kreeg Google daar veel commentaar op. Zoveel dat het bedrijf de mogelijkheid om deze gespreksweergave aan te passen naar allemaal aparte e-mails weer heeft toegevoegd. Standaard staat de gespreksweergave op het groeperen van de e-mails maar wanneer je dit wil kun je het dus uitzetten.

Tot nu toe kon je in de Gmail-app voor Android en iOS alleen de e-mails ontvangen met de gespreksweergave op groeperen. Wanneer je dat  niet prettig vond had je dikke vette pech, tot nu toe. In de laatst doorgevoerde update van de app is het nu mogelijk om het groeperen van e-mails uit te zetten. Dat werkt als volgt.

> Ga naar instellingen in de Gmail-app

> Klik op algemene Instellingen

> In dit menu kun je het groeperen van de e-mails uitzetten door het vinkje in het vakje weg te halen.

Beschikbaarheid

We vermoeden dat deze nieuwe functie niet via een Play Store-update is binnengelopen maar dat Google hem via de server naar de app gepusht heeft (server-side update). Laat hieronder weten of jij de ze mogelijkheid ook hebt en waar je voor kiest, groeperen of niet.

Bron: TechCrunch 

Gmail

Google LLC

7,6
Gratis
Via Google Play

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

0

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

28 december 2020, 11:36

Betreft Gespreksweergave: “Bij elke nieuwe update wordt de originele e-mail van een update voorzien en weer boven aan je lijst gezet”. Op mijn Mac doet Gmail dat niet: elke nieuwe update wordt ONDER aan de lijst toegevoegd. Telkens als er een nieuwe mail binnen komt en ik open het gesprek, dan staat bovenaan de eerste mail van het gesprek en onderaan de laatste mail. Dit is lastig en onlogisch.
Weet iemand hoe je dit kunt aanpassen? Nieuwste mail dus bovenaan, oudste onderaan?

11 augustus 2018, 1:48

Werd net geactiveerd in mijn app met een melding als ik de app opende dat de instelling uit de webversie werd overgenomen. En effectief, gespreksweergave staat uit

10 augustus 2018, 11:14

Deze optie zit al heel erg lang in Gmail, is dus niks nieuws. Het werkt alleen voor niet-Gmail accounts (zoals er ook duidelijk bijstaat… haha, dit is ironisch bedoeld).
Gebruikers vragen Google al jaren om dit voor álle mails te kunnen uitschakelen, maar Google doet alsof z’n neus bloedt. Dit artikeltje werkt dus als een zakdoek en kan maar beter weggehaald worden.

10 augustus 2018, 9:40

Helaas ik kan het nog niet uitvinken.
Irritant dat samenvoegen.
Je gesprek staat toch al in de mail. Gewoon naar beneden scrollen.

10 augustus 2018, 9:04

Eindelijk is dat hinderlijke groeperen van mijn mails verleden tijd! Heb het direct uitgevinkt.

9 augustus 2018, 23:41

Die optie bestaat al een tijdje maar werkt enkel voor IMAP, POP en Exchange, niet voor Gmail accounts (net getest).
De nieuwe optie zou onder de opties van je Gmail account zelf komen, niet onder algemene instellingen.
De Gmail help kreeg wel al een update: https://support.google.com/mail/answer/5900?co=GENIE.Platform%3DAndroid&oco=1

En wat betreft aan/uit is er maar één optie, uit… dat ontdek je wel als een nieuwe mail opeens in een oud gesprek terecht komt voor één of andere duistere reden

9 augustus 2018, 23:28

Wie zou dat nu willen? Dat was juist een van de sterke punten van Gmail in de begindagen. Ik vond en vind het nog steeds enorm handig