WhatsApp kent geen geheimen voor je. Je gebruikt het al zoveel jaar, je blijft op de hoogte via onder andere Androidworld⦠Maar, weet je wel zeker dat je je weg er echt zo goed in weet? We noemen vier WhatsApp-functies die niet iedereen kent, maar wel heel erg handig zijn.
1. Een foto versturen die verdwijnt
Wil je een foto versturen, die iemand niet per se vaker hoeft te mogen zien? Helaas zet WhatsApp er een klein klokje bij, zodat de ander weet dat hij of zij een foto ontvangt die na een keer kijken verdwijnt. Handig om te weten: de ander kan ook geen screenshot maken van je foto (tenzij hij of zij met een andere telefoon een opname maakt van zijn telefoonscherm). Een verdwijnende foto sturen doe je door in een WhatsApp-gesprek naar het paperclipje te gaan, dan Galerij, dan kies je de foto die je wil sturen en naast Onderschrift toevoegen⦠staat er dan een soort klokje met een 1. Tik daarop als je hem maar 1 keer toonbaar wil maken. Dit kan ook met video’s, op de exact zelfde manier.
2. E-mail jezelf een chatgesprek
Of je nou een salarisonderhandeling doet op WhatsApp of gewoon de eerste gesprekken tussen jou en je liefje wil teruglezen en bewaren: wist je dat je gesprekken naar jezelf kunt laten mailen? Dat doe je door in de app in het betreffende gesprek rechtsbovenin naar de puntjes te gaan. Vervolgens kies je Meer en Chat exporteren. Je krijgt dan de keuze of je media wil toevoegen (foto’s, gifjes, et cetera) of dat je alleen tekst wil. Vervolgens kun je het gesprek via Gmail naar jezelf mailen, of meteen in je Drive zetten, of in een ander programma. Je kunt het zelfs via WhatsApp naar iemand doorsturen.
3. Je locatie delen
Je loopt op een festival rond te dolen, zoekend naar je vrienden die precies de andere kant op liepen toen jij even naar het toilet ging. Drank in de man hè? Gelukkig is er een reddingsboei. Je kunt je locatie delen voor een kwartier, een uur of zelfs acht uur. Je gaat hiervoor naar het gesprek, paperclipje, Locatie en dan kun je kiezen voor Live locatie delen. Op die manier zien mensen wanneer je rondloopt ook waar je heengaat. Hoeven mensen niet per se precies te weten waar je bent, maar wel dat je in de stad bent, dan kun je ook kiezen voor een van de opties onder nabijgelegen locaties.
4. Handsfree spraakberichten opnemen
Niet iedereen weet deze lifehack, dus we herhalen hem graag nogmaals: je hoeft niet de hele tijd je telefoon vast te houden terwijl je een spraakbericht opneemt. Je neemt een spraakbericht op door op het microfoontje naast de invoerbalk te drukken. Als je een spraakbericht opneemt, dan swipe je omhoog met de vinger waarmee je opneemt om hem in een soort opnamemodus te zetten. Je doet je verhaal en vervolgens tik je op de verzendknop als je het wil versturen, of op de prullenbak als je het liever weggooit.
Kende je deze handige functies van WhatsApp al? Ken je nog betere? Deel je tips met de Androidworld-community in de reacties.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Goeie tips, dankjewel!
Misschien is dit niet de juiste plek voor mijn vraag, maar ik gooi hem er toch even tussen: sinds ongeveer 2 maanden kan ik geen spraakberichten op Whatsapp meer openen zonder elke seconde een hele luide meldingstoon te krijgen. Op die manier versta je uiteraard niks meer van wat er gezegd wordt. Ik heb me al suf gezocht naar een oplossing, maar ik vind niks. Weet iemand van Androidworld raad?
Wat een vreemd euvel. Heb je het met oordopjes in ook? Heel flauw, maar heb je de app al eens gedeïnstalleerd en weer opnieuw gedownload of je telefoon alleen even uit- en aangedaan? Soms zijn het dit soort simpele dingen die dan net even een zetje geven om weer normaal te doen.
Gooi het in de Telegram groep, heb je eerder kans op een antwoord. Ik weet het helaas niet.
Live locatie delen werkt net zo vaak niet als wel. Ik gebruik er nu google maps voor.
#5 has been deleted by Meta ????
Is nummer 5 verborgen? ?
Dit zijn van die momenten dat mijn dyscalculie even niet mijn superpower is 😉
Die wil je eigenlijk niet weten?