Tip: zo maak je met Google Foto's snel opslagruimte vrij

Tip: zo maak je met Google Foto's snel opslagruimte vrij

Te veel foto's

Als de kaart 'Apparaatopslag bijna vol' wordt weergegeven, kun je de app Google Foto's gebruiken om foto's waarvan een back-up is gemaakt, te verwijderen en zo ruimte vrij te maken op je telefoon. Als je de op je telefoon opgeslagen foto's en video's verwijdert, houd je weer meer opslagruimte over voor items zoals apps en muziek.

Allereerst is het belangrijk om eerst een back-up te maken van je foto's en video's. Zo ben je ervan verzekerd dat de bestanden in de cloud veilig opgeslagen zijn voordat je ze op je telefoon verwijdert. Het opslaan in de cloud betekent dat je je bestanden niet meer op je telefoon hoeft te bewaren, maar op een computer van een bedrijf kunt opslaan dat een cloud aanbiedt. In dit geval is dat Google met de dienst Google Foto's.

Google Foto's donker thema

Instellingen voor back-ups controleren

Om te controleren of je foto's worden geback-upt in de cloud volg je deze stappen:

> Tik in Google Foto's op het zijmenu (drie streepjes)

> Tik op 'Instellingen' > 'Back-up en synchronisatie'

> Vink de optie 'Back-up en synchronisatie' aan

> Kies het juiste 'Back-upaccount' aan de hand van het e-mailadres

> Kies bij 'Een back-up van apparaatmappen maken' de gewenste mappen waar een back-up van gemaakt moet worden, zoals Instagram en WhatsApp.

Google Foto's Instellingen voor back-ups controleren

Foto's verwijderen op je telefoon

Nu kun je de foto's en video's waar een back-up van gemaakt is, verwijderen van je telefoon.

> Tik in Google Foto's op het zijmenu (drie streepjes)

> Tik op 'Instellingen' > 'Opslagruimte op apparaat vrijmaken'

> Je ziet meteen hoeveel items er kunnen worden verwijderd en hoeveel ruimte ze op je telefoon in beslag nemen

Google Foto's - opslagruimte vrijmaken

> Als je alle items van je telefoon wilt verwijderen, tik je op 'Vrijmaken'

Wat er gebeurt met de verwijderde foto's en video's?

De foto's en video's waar een back-up van gemaakt is, kun je nog steeds in de Google Foto's-app en op de website van Google Foto's zien. Ze staan namelijk in de cloud en niet meer op je telefoon. Vanuit de app en de desktopversie kun je de foto's en video's gewoon bewerken, delen, verwijderen en weer naar je telefoon downloaden.

Wil je snel apps verwijderen om opslagruimte vrij te maken? Bekijk dan de eenvoudige stappen in dit artikel.

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Lees meer over:
Fotografie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties