Zo kun je in Chrome je klembord delen met andere apparaten

Zo kun je in Chrome je klembord delen met andere apparaten

Tekst kopiëren en plakken

In Google Chrome kun je tekst vanuit het ene apparaat kopiëren om het in een tweede apparaat te plakken. Zo kun je dus een stuk tekst op je laptop selecteren en plakken op je Android-telefoon. De functie werd in eerste instantie getest in de instabiele Chrome Canary-browser, maar je kan het nu ook al in de stabiele Chrome-browser gebruiken.

Stappenplan

Wil je ook je klembord delen tussen apparaten die van Chrome gebruikmaken? Dan zal je eerst drie zogenaamde flags aan moeten zetten. Typ hiervoor chrome://flags/ in de adresbalk van Chrome en druk op enter. Vul nu in de zoekbalk 'clipboard' in en zet de drie flags op 'Enabled'. Start vervolgens de browser opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Chrome klembord delen

Nu kun je heel eenvoudig een stuk tekst op je desktop kopiëren en via een rechtermuisklik naar je telefoon of tablet sturen. Deze optie in Chrome maken het delen van je klembord via andere apps zoals Join en Pushbullet overbodig.

Chrome klembord delen tussen apparaten

Chrome bladwijzers delen

Het is ook al geruime tijd mogelijk om de pagina dat je op je desktop geopend hebt, naar je telefoon te sturen. Klik hiervoor op je rechtermuisknop op de betreffende pagina en kies voor 'Verzenden naar je apparaten'.

Gebruik jij deze functie om je klembord te delen met je andere apparaten. Welke andere methodes gebruikte jij al om links of tekst uit te wisselen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties