Tip: Zo kun je in Chrome browsen met de navigatiebalk onderin

Tip: Zo kun je in Chrome browsen met de navigatiebalk onderin

Dag Chrome Home

Chrome Home is, zoals de naam doet vermoeden, de startpagina van de Chrome-browser. Voorheen stonden hier vooral de vaak bezochte pagina's, maar tegenwoordig kun je hier ook nieuwsartikelen vinden. Inmiddels is de naam Chrome Home ter ziele gegaan en wordt het na Chrome Duplex nu Chrome Duet genoemd.

Er staat overigens ook een update gepland voor het Material-design van zowel de Chrome-app als de browserversie. Dit kun je nu alvast uitproberen, en we leggen je in dit artikel uit hoe je dat doet. In dit nieuwe Material-uiterlijk is de naar beneden verplaatste navigatiebalk nog niet meegenomen.

Deze navigatiebalk zagen we al in 2016 voorbijkomen en kon in 2017 ook nog gebruikt worden maar verdween in 2018 weer. Waarom, mag Joost weten. Het is namelijk best handig om onderin het scherm een zoekopdracht of een url in te geven. Blijkbaar heeft Google weer spijt van deze beslissing, want via een schakelaar is de optie in Chrome Beta weer gewoon in te schakelen. Met deze nieuwe navigatie kun je naar de beginpagina gaan, een zoekopdracht ingeven, de instellingen openen of wisselen tussen tabbladen via de onderzijde van de Chrome-browser.

Chrome browsen met de navigatiebalk onderin

Stappenplan

Om de navigatiebalk onderin het scherm te zien te browser te krijgen, zal je Chrome Beta geïnstalleerd moeten hebben. Vervolgens schakel je Chrome Duet als volgt in:

> Tik in de adresbalk: chrome://flags/#enable-chrome-duet

> Start de browser opnieuw op

Of de navigatiebalk in de toekomst onderin de app te zien blijft, is nog maar de vraag. De functie zal dan eerste naar de stabiele Chrome-browser moeten komen. Chrome Duet met adresbalk onderin is tot nu alleen nog in de Canary-, de Beta of de Dev van Chrome te gebruiken.

Dank voor de tip+screenshot, Kevin!

Chrome Beta
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties