6 beste Google Maps-alternatieven: kaart- en navigatie-apps (2022)

6 beste Google Maps-alternatieven: kaart- en navigatie-apps (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps is de navigatie-app die op elke Android-telefoon staat voorgeïnstalleerd, en ook op iPhones krijgt de app bij veel mensen de voorkeur op Apple Kaarten. Toch gaan we in dit artikel op zoek naar de beste alternatieven voor Google Maps. Misschien zoek je een lichtere app of een niet-Google alternatief? Ontdek onze selectie.

1. Sygic

Een van de meest gedownloade en complete apps voor kaarten en navigatie is Sygic. Ze komt met offline kaarten die afkomstig zijn van verschillende providers, waaronder TomTom. Daarnaast verzamelt de app gegevens van de meer dan 500 miljoen gebruikers om zo rekening te houden met de verkeerssituatie onderweg. Je krijgt ook tijdens je route de maximaal toegestane snelheid te zien, en je kan met Android Auto verbinden als je auto dat ondersteunt. Nieuw is dat je je telefoon nu als een tweede scherm kan gebruiken met Android Auto. En Sygic waarschuwt sinds kort voor spookrijders.

Sygic komt ook met een aantal andere troeven ten opzichte van Maps. Als eerste is er een dashcamfunctie die je opnames laat maken tijdens het rijden, maar verder kan de app ook een een head-up display op de vooruit projecteren wanneer je 's nacht rijdt. Sygic kan je zelfs helpen om geld te besparen, want de app is op de hoogte van brandstofprijzen en de de prijzen van parkingticketjes.

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic is een van de meest gedownloade en complete apps voor kaarten en navigatie. Ze komt met offline kaarten die afkomstig zijn van verschillende pro ..

Gerelateerde artikelen

2. Magic Earth

Magic Earth profileert zichzelf als een privacyvriendelijke navigatie-app die zijn gebruikers niet volgt en geen profielen aanmaakt. Alle kaartgegevens zijn afkomstig van OpenStreetmaps, en de app werkt zowel voor wie met de auto of te voet gaat, fietst, of wie het openbaar vervoer neemt.

Interessant is dat deze app je laat kiezen tussen een weergave in 2D, 3D of satellietkaarten. De 3D-weergave kan je helpen om makkelijker te navigeren. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor offline kaarten en een slimme dashcamfunctie, die je ook waarschuwt bij gevaren. Magic Earth brengt je op de hoogte over flitsers op je route, zodat je prijzige boetes kan vermijden. Als je dan tot slot op je bestemming arriveert, dan kan je parkeerplaatsen in de buurt ontdekken. De app heeft ook een integratie met Wikipedia, zodat je meer over je bestemming kan te weten komen.

Magic Earth Navigatie & kaarten

Magic Earth Navigatie & kaarten

Vind de beste route naar uw bestemming zelfs zonder internet. Magic Earth gebruikt OpenStreetMap gegevens en een krachtige zoekmachine om u optimale routes voor de a ..
6 beste Google Maps-alternatieven: kaart- en navigatie-apps (2022)

3. HERE WeGo

HERE WeGo had lang geleden de naam Ovi Maps en het was een van de weinige sterkhouders op Nokia-telefoons, toen deze nog met het Symbian verschenen. Vandaag is Here WeGo nog altijd een van de beste navigatie-apps die je kan vinden. Je kan makkelijk offline gebieden downloaden per land of provincie, en zo download je alleen wat je nodig hebt. Die selectie van offline kaarten werkt volgens ons beter dan die van Google Maps.

De app heef uitstekende routebegeleiding die erg goed duidelijk maakt welke rijstrook of afslag de juiste is, en tijdens het overstappen met het openbaar vervoer krijg je ook begeleiding. De app is verder op de hoogte van verkeersinformatie, parkeerplaatsen in de buurt, kosten voor taxi en van OV.

HERE WeGo – Navigatie in de stad

HERE WeGo – Navigatie in de stad

Met Here WeGo navigatie, voorheen HERE Maps, kun je offline navigeren met je Android-toestel. Door kaarten op je toestel te downloaden, kun je ook in het buitenland ..

Gerelateerde artikelen

4. Waze

Waze is sinds 2013 onderdeel van Google, en hoewel die overname niet altijd op rolletjes heeft gelopen, blijft Waze een ontzettend sterke navigatie-app. De app slaagt er al lange tijd goed in om kracht te putten uit zijn community. Flitsers, wegomleidingen of gevaarlijke voorwerpen op de baan, worden gewoon gerapporteerd door gebruikers.

Waze staat er ook om bekend dat het erg snel de route aanpast op basis van verkeersdrukte. Jij zegt wanneer je ergens wil arriveren en Waze zegt hoe laat je moet vertrekken. De app heeft ook net als Maps muziek- en podcastdiensten geïntegreerd en is op de hoogte van brandstofprijzen en parkeerplaatsen in de buurt. Eind vorig jaar raakte bekend dat de app ook laadpalen kan zoeken in de buurt. Daarnaast werd de Android Auto-app vernieuwd.

Waze neemt de dingen wat minder serieus dan Google Maps en dat merk je aan de grappige thema's van de app. Met Halloween werd Waze bijvoorbeeld ondergedompeld in een zombiethema en in april verscheen de retromodus. Alle thema's uit het verleden kan je in de app terugvinden.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze is een navigatieapp die zich voornamelijk richt op navigeren tijdens het autorijden. De app behoort tot de meest populaire navigatie-apps die er zijn. Onge ..

5. Google Maps Go + navigatie

Misschien gebruik je wel graag Maps, maar zoek je naar een lichtere variant, die tegelijk vlotter werkt op telefoons met minder krachtige hardware? Maps Go is een Android GO-app van Google en dat wil zeggen dat ze de belangrijkste functies overneemt van het origineel, maar in een andere verpakking. In feite werkt Google Maps Go als een webapp via Chrome. Belangrijk is wel dat je daarnaast ook de app 'Navigatie voor Google Maps Go' installeert als je ook wil navigeren.

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go is de lichtere variant van Google Maps en bestemd voor toestellen met weinig geheugen die draaien op Android Go. Google Maps Go is een zogenaamde Prog ..
Navigatie voor Google Maps Go

Navigatie voor Google Maps Go

Deze app bevat spraaknavigatie voor de app Google Maps Go. Deze app bevat dezelfde navigatiekwaliteit als in de originele versie van Google Maps, maar is s ..

Gerelateerde artikelen

6. OsmAnd

Net als Magic Earth gebruikt deze navigatie-app de gratis kaarten van OpenStreetMap. OsmAnd staat namelijk voor: 'OpenStreetMap Automated navigation Directions'. De app voegt dus navigatie toe en is volledig open-source. Kaarten kunnen offline gedownload worden, ze bevatten informatie over hoogtelijnen en reliëf, snelheid wordt weergegeven en OV-haltes zijn zichtbaar met informatie over lijnnummers.

De app is ook op de hoogte over wandelpaden en fietspaden in de buurt, en er is daarom een aangepaste weergave voor wandelaars en fietsers die de navigatie gebruiken. Dat maakt van deze app een uitstekende keuze voor de meer sportieve gebruikers. OsmAnd maakt het ten slotte mogelijk om je route te exporten en je kan ze live delen met vrienden, net als in Google Maps.

OsmAnd — Offline kaarten en navigatie

OsmAnd — Offline kaarten en navigatie

Deze navigatie-app gebruikt de gratis kaarten van OpenStreetMap. OsmAnd staat dus voor: OpenStreetMap Automated navigation Directions. De app voegt dus navigatie toe ..

Welk alternatief voor Google Maps gebruik jij? Gaat het om een app die niet in deze lijst staat? Zo ja, welke? Misschien wil je na het lezen van deze apps toch niet van Google Maps afwijken. Wat zijn voor jou de belangrijkste kenmerken van Maps? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de beste apps van het moment? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk