Tip: zo maak je nog eenvoudiger een afspraak in Google Agenda

Tip: zo maak je nog eenvoudiger een afspraak in Google Agenda

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Agenda afspraak maken

Google Agenda is een prima app om je afspraken te bekijken. Er eentje aanmaken werkt ook eenvoudig, alleen is het niet altijd duidelijk of de tijden conflicteren met afspraken in andere agenda's. Daar heeft Google nu een foefje voor bedacht en dat foefje is nu te gebruiken in versie 6.0.34 van Google Agenda.

Afspraak maken in Google Agenda

Tik op de afbeelding om het gif'je te bekijken

Als je in deze versie een afspraak aanmaakt, schuift er een schermpje omhoog waarin de gebruikelijke gegevens ingevuld kunnen worden. Het handige is nu dat je het schermpje ook naar beneden kunt schuiven. De afspraak zelf wordt niet verwijderd maar alleen verborgen. Op deze manier kun je door je agenda heen scrollen om een geschikt plekje te vinden voor de afspraak.

Beschikbaarheid gasten controleren

Nog een handigheidje is het direct kunnen bekijken van de beschikbaarheid van mensen die je voor een afspraak wilt uitnodigen. Als je gasten toevoegt, zullen de agenda's van deze mensen worden geladen zodat je meteen kunt kijken of ze op een bepaald tijdstip beschikbaar zijn om een kopje koffie te doen of een functioneringsgesprek in te plannen.

Deze functie zit ook al in de webversie van Google Agenda. Een voorbeeld daarvan, kun je hier bekijken.

Afspraak maken in Google Agenda

Beschikbaarheid

Wil je het ook eens proberen? Zorg er dan voor dat je versie 6.0.34 van Google Agenda op je telefoon hebt staan. Heb je die nog niet? Dan is hier een .apk.

Afspraak maken in Google Agenda

Tik op de afbeelding om het gif'je te bekijken

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk