5 beste apps
Op de redactie wisselen we nogal eens van smartphone en dat betekent dat er ook het een en ander aan apps, games en instellingen overgezet moet worden. Als je zoals ik gemiddeld één reviewsmartphone per maand gebruikt, dan kun je nagaan dat het overzetten inmiddels een routinematig klusje is geworden. Naast de voorgeïnstalleerde must-have apps als Maps, Google Foto’s en Gmail installeer ik altijd de volgende 5 apps als eerste.
1. Bitwarden – Gratis wachtwoordbeheerder
Bitwarden is sinds een aantal weken mijn nieuwe wachtwoordbeheerder. Het heeft LastPass van de troon gestoten omdat het een ingebouwde authenticator heeft en zodoende Authy 2-Factor Authentication maar ook LastPass Authenticator overbodig maakt. Bitwarden vervangt dus in totaal 3 apps en is daarnaast ook nog eens stukken goedkoper dan LastPass. De software is open-source en de gegevens worden beveiligd met AES-256 bit-encryptie, salted hashing en PBKDF2 SHA-256. Overstappen vanuit LastPass is trouwens heel eenvoudig met de import-functie.
2. Solid Explorer File Manager
Solid Explorer is een hele populaire bestandsbeheerder die vele mogelijkheden biedt. Ik installeer Solid als tweede app omdat ik op de NAS hier in huis wat backups heb opgeslagen die nodig zijn voor het instellen van een nieuwe telefoon. Daarnaast is Solid Explorer voor mij, sinds de teloorgang van ES File Explorer, al de beste bestandsbeheerder. De app is opgebouwd volgens Material Design-richtlijnen, kan bestanden en folders beveiligen met AES256-encryptie, er is vingerafdruk-ondersteuning, verschillende thema’s, ga zo maar door.
3. Join by joaoapps
Join is een app die mijn leven een stuk eenvoudiger maakt. Deze app gebruik ik elke werkdag meerdere keren. Onder andere om notificaties, links, screenshots, foto’s van naar mijn laptop te versturen, maar ook om gekopieerde tekst op de laptop in een tekstveld op de smartphone te plakken of andersom. De mogelijkheden zijn te uitgebreid om op te noemen. Join komt in een app, een Chrome-extensie, een Windows 10-app en een Join webversie.
4. AccuBattery
AccuBattery hoort natuurlijk ook in de top 5 thuis want we gebruiken deze app voor onze smartphone-reviews. AccuBattery is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Digibetes, bekend van zijn DigiCal-agenda-app, en beschermt de levensduur van je accu. Daarnaast maakt het je stroomverbruik inzichtelijk en meet het de werkelijke capaciteit (in mAh) van je accu op een wetenschappelijke methode.
5. Gboard
Gboard is voor mij al geruime tijd een waardige vervanger voor SwiftKey. Vooral de indeling van het toetsenbord met schakeltoets voor emoji, de Google-zoekbalk, de veelgebruikte gif-zoeker en natuurlijk de goede voorspelling maken voor mij van Gboard mijn favoriete toetsenbord-app. En we kunnen binnenkort Achterhoeks, Drents, Twents en Gronings typen in Gboard, dus dan moet je echt wel een bret veur de kop hebben als je Gboard nog niks vindt.
Welke van deze apps gebruik jij of ga je gebruiken? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.
Bitwarden - Wachtwoordbeheer
Bitwarden Inc.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
gelijk geinstalleerd, en betaald met het tegoed uit de PlayStore. Als er een nl-ontwikkelaar achter zit, vind ik het gelijk dubbel z’n geld waard.
En als jullie klaar zijn met deze compleet overbodige reeks, dan ook graag een reeks
“500 apps die Claudia NIET op haar telefoon heeft geinstalleerd.”
Misschien ga ik ook weleens een wachtwoordmanager gebruiken. Nu ik weet dat Bitwarden open source is, wordt het gelijk een optie. Maar je hebt natuurlijk ook Keepass. En ik hoorde iets over een nieuwe van Mozilla. Dat is ook niet de minste. Ik zal me er een keer in moeten verdiepen. Maar wel mooi dat er steeds meer keuze is.
1/5 alleen Gboard.
Accubattery is inderdaad een erg fijne app, ik heb hem er ook opstaan, zelfs de betaalde versie. Maar helaas, na de update van mijn Nokia 8 naar Android 9, Pie werkte het 80% alarm niet meer, omdat Google iets veranderd had. Dat lot trof overig een aantal apps meer. Voor mij hoefde het veel bejubelde Pie niet …
Hoe bedoel je bitwarden heeft een ingebouwde authenticator? Je bitwarden account beveilig je nog steeds met een externe authenticator voor 2fa zover ik weet, please enlighten me.
https://help.bitwarden.com/article/setup-two-step-login/
Hoe weet je dat Bitwarden veilig is? Toch niet alleen op basis van wat de leverancier zegt? Zijn er onafhankelijke onderzoeken?
Hoe is de integratie van bitwarden met Chrome en in apps? En werkt het ook goed in Windows?
Jullie weten dat de s10 vandaag een update gahd heeft met de nieuwe nachtmodus?