Apps die je leven makkelijker maken: Join by joaoapps

Apps die je leven makkelijker maken: Join by joaoapps

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Join by joaoapps

Join by joaoapps, ik noem hem voor het gemak, Join is app die ik dagelijks gebruik om notificaties, links, klembord, screenshots, foto's en vele andere bestanden van mijn smartphone naar mijn Chromebook en andersom te versturen.

Veel mensen gebruiken hier misschien e-mail of WhatsApp voor, maar Join is vele malen sneller en makkelijker. Om te beginnen installeer je natuurlijk Join op je Androidsmartphone maar ook op je laptop of Chromebook:

> Chrome-extensie

> Windows 10-app

> Join webversie

Dan kun je pas echt beginnen met kopiëren en plakken tussen verschillende apparaten. Heb je meerdere apparaten, dan installeer je daar de app ook. Bij de instellingen kun je vervolgens kiezen tussen welke apparaten er berichten verstuurd moeten worden.

Klembord

Zoals gezegd gebruik ik de klembord-functie veel. Automatisch worden gekopieerde links en teksten van mijn smartphone naar mijn Chromebook verstuurd. Je geeft hier zelf aan welke apparaten gegevens op het klembord mogen ontvangen.

Zie je dus een interessant artikel op IGN in de browser op je smartphone? Kopieer de link in de adresbalk en je opent de website eenvoudig op je Windows-laptop of Chromebook. Dit gebeurt uiteraard ook andersom. Dit geldt ook voor een stuk tekst. Kopieer deze op je pc en plek hem in een tekstveld op je smartphone.

Bestanden

Het delen van bestanden gaat ook kinderlijk eenvoudig. Selecteer een bestand, bijvoorbeeld een foto en klik op delen in de betreffende app en kies voor delen met Join. Hier kies je dan voor het apparaat waar de foto naartoe moet en voilà. De foto wordt verstuurd naar je pc.

Er is genoeg in te stellen aan deze zogenaamde 'Pushes'. Links en bestanden kunnen automatisch geopend worden, er zijn heads-up-notificaties, accu-notificaties voor verbonden apparaten en meer.

Sms'jes, wallpapers, smartphone zoeken

Jawel, vanaf je pc kun je sms'jes versturen. Hiervoor open ik de Chrome-extensie van Join en klik dan op SMS/Phone. Alle berichten op je smartphone zie je op je desktop. Je kunt direct reageren of een nieuwe bericht opstellen.

Zie je op je Windows-pc een mooie wallpaper? Stuur hem via Join naar je telefoon en hij wordt meteen ingesteld als achtergrond. Verder kun je de locatie van je smartphone opvragen (opent in Maps) of hem bellen, als je hem kwijt bent.

Tasker-integratie

Er is ook een verregaande integratie met Tasker. Alles kan gekoppeld worden. Check bijvoorbeeld de koppeling tussen Join, Google Assistant, IFTTT en Tasker in deze video eens.

Google Assistant + IFTTT + Join + Tasker = Awesomeness

End-to-end-encryptie en Google Drive

Via de instellingen in de browser kan ervoor gekozen worden elke verzonden item te voorzien van een wachtwoord om ervoor te zorgen dat deze niet door andere mensen geopend kan worden. Daarnaast worden persoonlijke gegevens in Google Drive opgeslagen. Niemand kan daarbij behalve jij.

Dit is trouwens nog lang niet alles, Join laat je notities maken, push-geschiedenis bekijken, screenshots maken en pushen. Er is ondersteuning voor Android Wear en zowel de app als de extensie kun je voorzien van een licht of donkere achtergrond en een gekleurd thema. En dan heb ik nog niet alles benoemd...

Nieuwe functies in de update van vandaag

Join downloaden

Wil je Join ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Voor sommige functies is een in-app-betaling vereist (zeker de moeite waard). Daarnaast kun je de ontwikkelaar op drie manieren steunen. Dit zijn alle drie eenmalige betalingen, er is geen abonnement zoals bij concurrent Pushbullet.

> € 0,61 (Basis-ondersteuning)

> € 6,05 (Super-ondersteuning)

> € 18,15 (Mega-fan)

Join by joaoapps

Join by joaoapps

Join is een handige app die het mogelijk maakt berichten van een PC naar smartphone te sturen of andersom. Dit kan een link zijn, maar ook een screenshot of bestand. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk