Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Awesomeness!

Apps die je leven makkelijker maken: Join by joaoapps

· 15 november 2017

Er zijn vele honderdduizenden apps in de Play Store en dan is het voor velen zoeken naar een naald in een hooiberg, om handige apps te vinden. Androidworld helpt je hierbij, door een aantal apps uit te lichten die bijzonder handig zijn. Dit keer bespreken we Join, een app die het mogelijk maakt berichten van een pc naar smartphone te sturen of andersom.

Join by joaoapps

Join by joaoapps, ik noem hem voor het gemak, Join is app die ik dagelijks gebruik om notificaties, links, klembord, screenshots, foto's en vele andere bestanden van mijn smartphone naar mijn Chromebook en andersom te versturen.

Veel mensen gebruiken hier misschien e-mail of WhatsApp voor, maar Join is vele malen sneller en makkelijker. Om te beginnen installeer je natuurlijk Join op je Androidsmartphone maar ook op je laptop of Chromebook:

Chrome-extensie

> Windows 10-app

> Join webversie 

Dan kun je pas echt beginnen met kopiëren en plakken tussen verschillende apparaten. Heb je meerdere apparaten, dan installeer je daar de app ook. Bij de instellingen kun je vervolgens kiezen tussen welke apparaten er berichten verstuurd moeten worden.

Screenshot van Join

Klembord

Zoals gezegd gebruik ik de klembord-functie veel. Automatisch worden gekopieerde links en teksten van mijn smartphone naar mijn Chromebook verstuurd. Je geeft hier zelf aan welke apparaten gegevens op het klembord mogen ontvangen.

Zie je dus een interessant artikel op IGN in de browser op je smartphone? Kopieer de link in de adresbalk en je opent de website eenvoudig op je Windows-laptop of Chromebook. Dit gebeurt uiteraard ook andersom. Dit geldt ook voor een stuk tekst. Kopieer deze op je pc en plek hem in een tekstveld op je smartphone.

Bestanden

Het delen van bestanden gaat ook kinderlijk eenvoudig. Selecteer een bestand, bijvoorbeeld een foto en klik op delen in de betreffende app en kies voor delen met Join. Hier kies je dan voor het apparaat waar de foto naartoe moet en voilà. De foto wordt verstuurd naar je pc.

Er is genoeg in te stellen aan deze zogenaamde 'Pushes'. Links en bestanden kunnen automatisch geopend worden, er zijn heads-up-notificaties, accu-notificaties voor verbonden apparaten en meer.

Sms'jes, wallpapers, smartphone zoeken

Jawel, vanaf je pc kun je sms'jes versturen. Hiervoor open ik de Chrome-extensie van Join en klik dan op SMS/Phone. Alle berichten op je smartphone zie je op je desktop. Je kunt direct reageren of een nieuwe bericht opstellen.

Zie je op je Windows-pc een mooie wallpaper? Stuur hem via Join naar je telefoon en hij wordt meteen ingesteld als achtergrond. Verder kun je de locatie van je smartphone opvragen (opent in Maps) of hem bellen, als je hem kwijt bent.

Screenshot van Join

Tasker-integratie

Er is ook een verregaande integratie met Tasker. Alles kan gekoppeld worden. Check bijvoorbeeld de koppeling tussen Join, Google Assistant, IFTTT en Tasker in deze video eens.

Google Assistant + IFTTT + Join + Tasker = Awesomeness

End-to-end-encryptie en Google Drive

Via de instellingen in de browser kan ervoor gekozen worden elke verzonden item te voorzien van een wachtwoord om ervoor te zorgen dat deze niet door andere mensen geopend kan worden. Daarnaast worden persoonlijke gegevens in Google Drive opgeslagen. Niemand kan daarbij behalve jij.

Dit is trouwens nog lang niet alles, Join laat je notities maken, push-geschiedenis bekijken, screenshots maken en pushen. Er is ondersteuning voor Android Wear en zowel de app als de extensie kun je voorzien van een licht of donkere achtergrond en een gekleurd thema. En dan heb ik nog niet alles benoemd...

Nieuwe functies in de update van vandaag

Join downloaden

Wil je Join ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Voor sommige functies is een in-app-betaling vereist (zeker de moeite waard). Daarnaast kun je de ontwikkelaar op drie manieren steunen. Dit zijn alle drie eenmalige betalingen, er is geen abonnement zoals bij concurrent Pushbullet.

> € 0,61 (Basis-ondersteuning) 

> € 6,05 (Super-ondersteuning) 

> € 18,15 (Mega-fan) 

De nieuwste artikelen over Join by joaoapps

AW App Battle: wat is de beste 'Productiviteit'-app van 2019?

Deze 5 apps installeert Claudia als eerste op haar nieuwe smartphone

Deze apps installeert Claudia als eerste op een nieuwe smartphone

Join: deel eenvoudig links, bestanden en clipboard van smartphone naar pc

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...