3 apps voor een perfecte waterbalans

3 apps voor een perfecte waterbalans

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Aqualert: Herinnering voor water drinken

Mat Aqualert vergeet je nooit meer je dagelijkse hoeveelheid water te drinken. De app begint met een kleine rondleiding waarin te zien is dat 70% van ons lichaamsgewicht bestaat uit water. Water drinken is dus belangrijk maar dat kan toch echt niet meer nieuws zijn. Aqualert is ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

Om te beginnen zul je, om te kunnen bereken hoeveel water je dagelijks nodig hebt, je je gewicht en je dagelijkse activiteiten moeten doorgeven. Daarnaast kunnen de gegevens gesynchroniseerd worden met Google Fit, altijd handig. De gegevens uit Fit worden dan overgenomen in Aqualert. Ook kunnen er notificaties, intervallen en achtergrond- en tekstkleuren ingesteld worden en er zijn een aantal standaard bekermaten aanwezig. Er kunnen ook nieuwe aangemaakt worden.

Aqualert is gratis te gebruiken via de knop hieronder. Er is ook een versie met meer mogelijkheden. Deze kost € 2,89.

Water Balance

Water Balance (drink for health) is er voor degene die op zoek is naar een inname-app zonder poespas. Deze gratis app vraagt enkele basisgegevens van je om te berekenen hoeveel water je dagelijks 'moet' drinken.

De app toont in een navigatiecarrousel aan de onderkant van het scherm waterhoeveelheden en wanneer je bijvoorbeeld een flesje water op hebt, geef je dat aan. Je krijgt dan te zien hoeveel procent je van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water gedronken hebt en hoeveel ML je nog moet. De grafiek-knop rechtsboven in het scherm toont je statistieken per week (inclusief dagweergave), maand en half jaar.

Water Balance drink for health is gratis te gebruiken via de knop hieronder. De premiumversie van de app kost € 1,09.

Hydro Coach 

Hydro Coach is een persoonlijke assistent die je laat weten wanneer je weer een bekertje moet drinken om zo aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Deze app bevat heel veel mogelijkheden. De app kan bijvoorbeeld verbinden met Google Fit, Fitbit of S Health van Samsung, maar ook met Android Wear-smartwatches.

Je kunt handmatig invoeren hoeveel je al gedronken hebt, waarbij de hoeveelheid natuurlijk kan verschillen per beker en het is mogelijk om verschillende statistieken bij te houden. Je kunt verschillende gegevens delen en je hebt de keuze uit verschillende widgets. Deze kun je gebruiken om snel in te voeren hoeveel je al gedronken hebt of om de tussenstand te zien.

Hydro Coach is gratis te gebruiken via de knop hieronder. De uitgebreidere premiumversie van de app kost € 3,49.

Aqualert Premium:Water Herinnering

Aqualert Premium:Water Herinnering

Mat Aqualert vergeet je nooit meer je dagelijkse hoeveelheid water te drinken. De app begint met een kleine rondleiding waarin te zien is dat 70% van ons lichaamsgew ..
Water Balance drink for health

Water Balance drink for health

Water Balance drink for health is een eenvoudige app die registreert hoeveel water je dagelijks drinkt. Drink je te weinig dan krijg je notificaties. De app is grati ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk