Samsung Galaxy S24: nu met hoge korting!

Philips Hue Gradient Lightstrip videoreview: gradient is cool

Sebastien Marien
Sebastien Marien
12 november 2021, 19:16
4 min leestijd
Philips Hue Gradient Lightstrip videoreview: gradient is cool

Lees verder na de advertentie.

Een slimme lichtstrip die een overgang van drie kleuren kan tonen, dat is de het principe van de Philips Hue Gradient Lightstrip. Je kan hem rondom je tv bevestigen of op een andere plek waar je een leuk lichteffect wil zien. Wij gingen hem testen in deze videoreview.

Philips Hue Gradient Lightstrip

Bij Signify, het bedrijf achter de slimme Philips Hue-lampen kijken ze naar wat de volgende stap is voor slimme verlichting: kleurovergangen is het antwoord. De Philips Hue Gradient Lightstrip is daar een voorbeeld van, maar er is ook inmiddels een tafellamp, een plafondlamp en een lighttube. Je kan de andere gradient-lampen hier vinden in ons aankondigingsartikel.

Met de Gradient Lightstrip kies je telkens drie verschillende kleuren in de Hue-app en vervolgens geeft de strip de overgang tussen deze kleuren weer. Je kan zoals altijd de helderheid aanpassen en er zijn ook scènes, of voorgemaakte kleurencombinaties. Scènes zijn in het bijzonder leuk in combinatie met de Gradient Lightstrip, en zeker als je nog meer gekleurde lampen in de buurt hebt. De verschillende lampen en de strip creëren dan samen een sfeervol geheel van tinten die erg mooi samengaan. Je ziet de strip aan het werk in onderstaande YouTube Shorts-video.

Een slimme lichtstrip met kleurovergang, hoe werkt dat?

Je kan dus drie kleuren kiezen, maar ik merkte dat niet iedereen in mijn omgeving zo’n grote voorstander was van al die kleuren. Het is dan ook een meerwaarde dat de strip ook werkt met alle tinten van wit licht: van koel tot warm licht. 

Achter de kast of rond je tv

De strip is verder zelfklevend en is standaard twee meter lang. Je kan de strip ook inkorten of verlengen en dat doe je door te knippen op de precieze plaatsen waar een markering staat. het nadeel is wel dat er slechts om de 33 centimeter zo’n markering is en dat maakt het niet lastig als je hem tot op de centimeter precies wil. Maar voor de omstandigheden zal dat geen groot probleem zijn. 

Er bestaat ook een zogenaamde Play Gradient Lightstrip, dat is een variant die met vijf fysieke steunen wordt geleverd. Die kan je achter de televisie kleven zodat de strip helemaal rond de achterzijde van je tv komt. Het werkt voor tv’s van 55, 65 en 75 inch. Anders dan de gewone Gradient Lightstrip kan je de Play-variant ook nog verbinden met de  HDMI Sync Box van Philips Hue. Dat is een apparaatje dat de kleuren van je lampen synchroniseert met het beeld op je televisie. Onze review van de HDMI Sync Box-kan je hier ontdekken.

Donderslag in Keulen

Je kan de Gradient Lightstrip makkelijk instellen via de Philips Hue-app. Hij kan verbinden via bluetooth of met een Hue Bridge. Als je die laatste al in huis hebt zijn er extra voordelen zoals bediening buitenhuis. Verder werkt de bediening ook via spraak met de Assistent of met het scherm van je smart display.

Toch werkt deze vorm van bediening minder goed vergeleken met andere Hue-lampen, omdat Google maar één kleur ondersteunt voor een slimme lamp. Je kan wel vragen om de kleur rood met je lichtstrip te tonen, maar als je om meerdere kleuren vraagt, hoort de Assistent het in Keulen donderen.

Conclusie

De Philips Hue Gradient Lightstrip slaagt erin om nog meer sfeer te creëren met zijn kleurovergangen. Zelfs wie geen grote voorstander is van felle kleuren kan nog steeds veel plezier halen uit deze lichtstrip. Van iedereen die ik de lichtstrip toonde hoorde ik positieve reacties. Het  installeren is ook makkelijk en de bediening verloopt erg vlot in de Hue-app.

Minder vlot werkt het dan weer als je een smart display hebt, of gewend bent om stembediening te gebruiken. Dat zeker een nadeel zijn. Daarnaast kan je er niet omheen dat de lichtrip prijzig is en een verlengstuk van één meter kost nog eens 59,99 euro. Toch kent deze Gradient Lightstrip niet echt een gelijke bij de concurrentie en dat maakt hem ook weer best bijzonder.

Philips Hue Gradient Lightstrip kopen

De Philips Hue Gradient Lightstrip heeft een adviesprijs van 149,99 euro euro, maar in werkelijkheid kan je hem al voor een lager bedrag vinden. De Play Gradient Lightstrip voor achter je tv kost 179,99 euro, maar denk eraan dat je een HDMI Sync Box nodig hebt om het licht met je tv-beelden te synchroniseren.

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

2

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

14 november 2021, 17:33

ik lees op de Hue groep op Facebook alleen maar gezeur met die strips.

12 november 2021, 21:36

Voor onder m’n PC bureau kies ik toch liever voor een NZXT ambi 2 oplossing. Daar is elk ledje afzonderlijk in te stellen en nog goedkoper ook