De Google Pixel Buds Pro 2 zijn de nieuwste draadloze oordopjes van Google. Zijn ze het forse prijskaartje waard of kun je beter kijken naar de concurrentie? In deze review vertel ik je er alles over.
De Google Pixel Buds Pro 2
De Google Pixel Buds Pro 2 zijn de nieuwste draadloze oordopjes van Google. De oortjes zijn lekker klein. Door de oortjes te draaien blijven ze stevig in je oor zitten en sluiten ze je gehoorgang volledig af. Google levert drie extra opzetstukjes mee en door de AI-ondersteuning kun je een vloeiend gesprek hebben met Gemini Live.
Specificaties
Google Pixel Buds Pro 2 | |
Afmetingen case | 25,0 mm x 49,9 mm x 63,3 mm |
Gewicht oordopjes | 4,7 gram |
Microfoons | 3 |
ANC | Ja |
Speaker | Dynamische speakerdriver van 1,1 cm |
Accuduur ANC aan | Tot 8 uur/totaal 30 uur |
Accuduur ANC uit | Tot 12 uur/totaal 48 uur |
Bluetooth | 5.4 |
IP-certificering | IP54 |
Adviesprijs | 249 euro |
Wat zit er in de doos
- Google Pixel Buds Pro 2
- Opzetstukjes in de maten (XS/S/L)
Google Pixel Buds Pro 2: de pluspunten
1. Geluid
De Google Pixel Buds Pro 2 klinken zoals je mag verwachten van oortjes in deze prijsklasse. In de instellingen of in de Google Pixel Buds-app kun je zelf het geluidsprofiel kiezen dat het beste bij jou past. De muziek klinkt helder en de bas dreunt de oortjes bijna je oren uit. Zelf ben ik het meest gecharmeerd van het profiel Stemversterking. Dit profiel laat de stem van een artiest iets meer naar voren komen. Ook podcasts klinken hier fantastisch. Mocht geen van de profielen bij je passen, kun je ook je eigen geluidsprofiel samenstellen met behulp van de Equalizer.
2. Batterijduur
Google belooft een fantastische batterijduur voor deze oordopjes. Vaak overdrijven fabrikanten de batterijduur, maar dit is hier niet het geval. Met de actieve ruisonderdrukking haal je gemakkelijk drie werkdagen uit het doosje voordat het weer moet opladen. De oortjes zelf gaan ook probleemloos een dag mee. De batterijduur met de actieve ruisonderdrukking uit is al helemaal fantastisch. Je hoeft je de oortjes nooit voor het einde van de dag in de case te stoppen en het was pas tegen het einde van de vijfde dag, voordat ik het doosje weer moest opladen.
3. Actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus
De actieve ruisonderdrukking van de Google Pixel Buds Pro 2 werkt uitstekend. Met de modus aan worden geluiden om je heen grotendeels gedempt. Het is niet zo goed als bij de Samsung Galaxy Buds 3 Pro, maar desondanks kun je je prima concentreren op je werk. Aan de andere kant werkt ook de transparantiemodus zeer goed. Ik kon over straat lopen met muziek aan, maar toch de omgevingsgeluiden goed horen.
4. Vind mijn oortjes
Als je goed naar het doosje kijkt, dan zie je naast de oplader ook een kleine luidspreker. Deze helpt je met het terugvinden van je oortjes, wanneer je ze bent kwijtgeraakt. Via je telefoon kun je dan het doosje geluid laten afspelen, waardoor je het binnen mum van tijd weer hebt teruggevonden. Dit werkt zeer goed. Het doosje heeft namelijk een witte onopvallende kleur en is vrij klein, waardoor deze functie goed van pas komt. In mijn testperiode ben ik het doosje een paar keer kwijtgeraakt. In plaats van het hele huis overhoop te halen, liet ik het doosje geluid maken en had ik het zo weer teruggevonden.
5. Tikbediening
Je bestuurt de Google Pixel Buds Pro 2 door de oortjes aan de zijkant aan te tikken of door over de oortjes heen te swipen. Van alle oortjes die ik tot nu toe heb mogen testen, zijn dit de oortjes met de beste tikbediening. Hieronder vind je alle bedieningselementen op een rijtje:
- Naar voren swipen = Volume omhoog
- Naar achteren swipen = Volume omlaag
- 1 keer tikken = Muziek stoppen of muziek afspelen of gesprek beantwoorden
- 2 keer tikken = Volgende nummer of gesprek afwijzen
- 3 keer tikken = Vorige nummer
- Ingedrukt houden = Actieve ruisonderdrukking aanzetten
De oortjes doen precies wat je van ze vraagt. Ik moet nog tegenkomen dat de oortjes een fout maken en dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt met draadloze oordopjes. Wel een klein nadeel is dat je de meeste bedieningselementen niet kunt aanpassen. Het enige waar dit bij kan is met de oortjes ingedrukt houden. Dat hoeft geen probleem te zijn: de bediening werkt zo goed, dat heb ik liever.
Google Pixel Buds Pro 2: de minpunten
1. Draagcomfort
Het is fijn dat de oortjes fantastisch klinken, maar ze moeten natuurlijk ook lekker zitten. Helaas was dit voor mij niet het geval. Google is zo aardig geweest om meerdere maten oortjes mee te leveren (XS, S en L), maar ze zaten niet echt lekker. Ik heb alle formaten geprobeerd, maar bij allemaal kreeg ik binnen twee uur last van mijn oren. Nu begrijp ik dat dit per persoon zal verschillen, maar ik heb dit nog niet eerder gehad met een paar draadloze oordopjes.
2. Waar is de oplaadkabel?
Het is bekend dat weinig telefoons en draadloze oordopjes een oplaadblok meeleveren. Gelukkig krijg je nog wel een oplaadkabel. Toch? Google heeft ervoor gekozen om geen kabel mee te leveren met de Google Pixel Buds Pro 2. Je kunt de case gelukkig opladen met de oplader van je telefoon, maar het voelt een beetje gierig van Google. Gaat het hier om oortjes van 25 euro, dan is het gebrek aan een oplaadkabel ook niet goed te praten, maar wel iets meer te begrijpen. De Pixel Buds Pro 2 hebben een adviesprijs van 249 euro. Betaal je zoveel geld dan mag je toch echt wel een oplaadkabel verwachten.
3. Spraakdetectie is te gevoelig
Op deze oortjes zit de functie spraakdetectie. Je oortjes stoppen automatisch de muziek als je een gesprek begint met iemand naast je en de muziek gaat weer verder als het gesprek ten einde is. Dit werkt goed voor de Google Pixel Buds Pro 2. Iets te goed zelfs. De muziek stopt wel heel snel met spelen bij geluid. Een simpele “gezondheid” na het niezen is al genoeg om de muziek te laten pauzeren. Ook een hoestje of het schrapen van je keel kan al genoeg zijn om de muziek te pauzeren. Helaas is er geen optie om de gevoeligheid van de spraakdetectie aan te passen. Het is of spraakdetectie aan of spraakdetectie uit. Ik raad dus aan om deze lekker uit te laten staan.
Alternatieven
Ik raad je ook aan om eens te kijken naar de Samsung Galaxy Buds 3 Pro. Deze oortjes zitten in dezelfde prijsklasse en bieden ongeveer dezelfde functies, maar zitten een stuk lekkerder.
Conclusie
Alles bij elkaar zijn de Google Pixel Buds Pro 2 uitstekende oordopjes met een gigantisch nadeel. Het geluid klinkt uitstekend, de tikbediening werkt perfect en de batterijduur is subliem. Verder werken de actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus ook uitstekend en hoef je nooit meer lang te zoeken naar je oortjes.
Helaas zitten de oortjes voor mij niet lekker. Het gebrek aan een oplaadkabel en een te gevoelige spraakdetectie zijn teleurstellend, maar geen dealbreakers. Dat de oortjes niet lekker zitten wel. Ik moet hiervoor dus wel punten inhouden, waardoor ik de Google Pixel Buds Pro 2 een 7 geef. Vind je de oortjes lekker zitten? Dan gaat het cijfer omhoog naar een 8.
Google Pixel Buds Pro 2
Google Pixel Buds Pro 2 kopen?
Je kunt de Google Pixel Buds Pro 2 kopen in de kleuren crème, grijsgroen, wintergroen en roze. De draadloze oordopjes hebben een adviesprijs van 249 euro
Goed om te weten: dit artikel is redactioneel. Het bevat enkele gesponsorde linkjes waarvoor Androidworld eventueel een financiële vergoeding ontvangt.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Mooie review! Hoe ze zitten is inderdaad persoonlijk en grappig om te lezen dat de spraakdetectie zo gevoelig is. Dat is naar mijn mening bij de Pixel Buds Pro (1) helemaal niet het geval. Alleen als ik weer eens meezing stoppen ze ongewenst de muziek ?.
Daarentegen vind ik het niet meeleveren van een usb C kabel niet meer dan logisch. Daar heeft iedereen er onderhand wel ten overvloede van liggen toch? Alleen al die van je telefoon natuurlijk. Had alleen maar weer e-waste geweest in het merendeel van de gevallen lijkt mij. Pluspunt vanuit mijn kant dus juist ?!
Geen oplader, geen kabel maar de prijs niet verlagen?
Het draagcomfort zal inderdaad persoonlijk zijn. Ikzelf ervaar de pixel buds pro 2 als aangenamer om te dragen als de eerste buds pro. Het kleine lipje dat je bij een draai aan het oortje je oortje vaster plaatst is heel fijn om dragen. Tevens ervaar ik ook een veel mooier geluid en betere bediening.
Ik heb nog steeds de eerste versie Pixel Buds Pro. Werken nog steeds perfect en zitten lekker. Ik hoef nu niet zo nodig de nieuwe te hebben als ik dit zo lees.
Ik ook. Nog steeds erg tevreden mee. Ik heb ze in het begin echt willen retourneren, omdat ze pijn deden in m’n oren. Dit ging na een paar weken gelukkig over en kan ze nu uren achterelkaar dragen zonder problemen.
Ik kreeg de indruk dat dit de review van de Pixel Buds Pro (v1) was inderdaad 😉 Die gebruik ik ook al 1,5 jaar met veel plezier. Duur, maar hun geld uiteindelijk wel waard.