Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Galaxy Buds 2 Pro zijn nieuwe premium oortjes van Samsung. Ze hebben een verbeterd design, een active noise cancelling (ANC)-functie die nauwkeuriger werkt en 24-bit-geluid. Zijn deze oortjes hun relatieve hoge prijs waard? Ontdek het in de review.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung komt met een nieuwe versie van zijn premium Galaxy Buds Pro-oortjes van vorig jaar. Naast de nieuwe Galaxy Buds 2 Pro verkoopt Samsung ook nog steeds zijn voordeligere Buds 2 en de Buds Live die meer op sporters is gericht.

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn veruit de duurste oortjes met hun adviesprijs van 229 euro, en dat is dezelfde als de vraagprijs van de vorige generatie. Is het bedrijf erin geslaagd om een antwoord te bieden op een aantal belangrijke minpunten die vorig jaar bij onze review kwamen boven drijven?

Samsung Galaxy Buds 2 Pro - de pluspunten

Zo extreem comfortabel

Het sterkste aspect van de Galaxy Buds 2 Pro is het nieuwe ontwerp en het draagcomfort. De nieuwe oortjes zijn kleiner lichter en ze zitten ontzettend comfortabel, ook voor lange luistersessies. Het zijn de comfortabelste oortjes die ook heb getest, en daarmee komen ze net voor de Huawei FreeBuds 4, die kwamen met een semi-in-ear ontwerp.

Samsung is er met zijn ontwerp in geslaagd om oortjes te produceren die rotsvast in je oor zitten zonder dat ze ook maar een moment vervelend aanvoelen. Samsung heeft ook een pasvormtest in zijn Galaxy Wearable-app waarmee je kan controleren of ze echt goed zitten voor het beste geluid en comfort.

Verder hebben de oortjes een ontwerp en behuizing van harde plastic. Het plastic heeft een matte afwerking en trekt geen stof en vuil aan. De case voelt erg degelijk aan als je ze opent en de oortjes verwijdert. Toegegeven: Samsungs case en oortjes hebben niet het spannendste design met gekke vormen en een transparante vormgeving, maar ik kan me wel vinden in het eenvoudige, weinig opvallende ontwerp.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Positief is ook dat ze ipx7-waterbestendig zijn, en ze kunnen in principe een halfuur lang onderwater overleven als ze niet meer dan een meter diep zijn. Je kan dus vrolijk singing in the rain afspelen tijdens een stortbui, terwijl je in de plassen met water springt.

Bluetooth 5.3

Zodra je de case opent kan je je oortjes al meteen koppelen met je apparaten. Dat werkt ook nog eens erg snel - dat merkte ik meteen op de Galaxy Z Fold 4 - omdat de oortjes met bluetooth 5.3 verschijnen. Deze nieuwe versie van de draadloze standaard is stabieler en efficiënter. Het enige nadeel is dat je apparaten eveneens bluetooth 5.3 moeten ondersteunen om de voordelen te kunnen ervaren. Goed is alvast dat deze oortjes er klaar voor zijn.

360 gradengeluid is geweldig

En dan meteen naar de essentie en dat is natuurlijk het geluid dat de Buds 2 Pro produceren. We wisselden van Dr. Dre naar de Foo Fighters en Lady Gaga, maar meestal wisten de Buds 2 Pro ons wel te verrassen met de nodige diepgang in het geluid. De bas is aanwezig zonder dat hij onnodig overheerst en details zijn erg goed hoorbaar in nummers.

Uitzonderlijk moesten we het stemgeluid in de equalizer van de Galaxy Wearable-app soms voorrang geven om het beter tot zijn recht te laten komen. Toch is het geluid wel een stevige upgrade in vergelijking met voordeligere oortjes die we hebben getest.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Daarnaast is er een belangrijke tip om rekening mee te houden, en dat is de instelling voor 360-gradengeluid. Standaard staat deze uit, maar zodra je hem activeert klinkt alles nog veel voller. Je hoort ook goed de instrumenten en stemmen van verschillende richtingen komen, en het is ook in games een grote meerwaarde. Verder is ook de optie 'Hoofd volgen' waarbij de geluidsrichting mee meedraait als je je hoofd beweegt. Dat was even leuk, als ik stil zat en rustig om me heen keek. Wanneer ik even later actief bezig was met de Galaxy Buds 2 Pro in mijn oren, werd ik op den duur wel gek van Bruno Mars die schijnbaar zingend om me heen danste.

Gerelateerde artikelen

360 gradengeluid is dus een absolute must, maar volgens Samsung maakt de Buds 2 ¨Pro ook de overstap van 12-bit naar 24-bit-geluid. Samsung belooft hifi- Alleen - en dat is belangrijk - als je een Samsung-telefoon gebruikt die draait op One UI 4.0. Daarnaast heb je nog de juiste streamingdienst nodig die hifi-geluid ondersteunt. Het is best teleurstellend dat Samsung zijn meer verfijnde geluid alleen aanbiedt voor zijn eigen telefoons. Dat is nergens voor nodig.

ANC eindelijk op niveau

Een speerpunt van de Galaxy Buds 2 Pro is de verbeterde ANC die nu 40 procent meer geluid wegfiltert vergeleken met de eerste generatie van de Buds Pro. Ik kan bevestigen dat de ANC eindelijk goed werkt. Omgevingsgeluiden om je heen verdwijnen als sneeuw voor de zon, al zal het geluid van een vrachtwagen van 10 ton die voorbij raast je natuurlijk niet ontgaan. Samsung kan eindelijk mee met zijn concurrenten als het om de ANC gaat.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Daarnaast werkt de Ambient Sound-functie nog altijd goed, dat is een feature die Samsung al van bij zijn eerste Galaxy Buds goed onder de knie heeft. Met Ambient Sound vangen de microfoons van de Buds 2 Pro je omgevingsgeluid om om het dan in je oor af te spelen. De muziek wordt dan gedempt zodat je een gesprek kan aangaan zonder je oortjes weg te nemen.

Je Buds 2 Pro -oortjes kunnen ook automatisch Ambient Sound activeren als je begint te praten. Ambient Sound wordt weer uitgeschakeld al je 5, 10 of 15 seconden lang niet hebt gepraat. 'Stem detecteren', zo heet de functie. Het concept klinkt misschien handig, maar helaas werkte het soms op momenten waarop ik niet praatte. Ik heb de functie uiteindelijk uitgeschakeld.

Uitstekende Galaxy Wearable-app

Samsung heeft met de Galaxy Wearable-app een handige begeleidende app. Je ziet in een oogopslag de resterende accucapaciteit en alle menu's hebben een vormgeving die herkenbaar is voor Samsung-gebruikers. Heb je toevallig ook een Samsung-smartwatch dan je die met dezelfde app beheren. Je kan de volgende instellingen en features vinden in Galaxy Wearable:

 • De accucapaciteit van de oortjes en oplaadcase
 • Modi voor ruisonderdrukking
 • Stem detecteren (voor Ambient Sound)
 • 360-audio
 • Aanraakbediening (gebaren aanpassen)
 • Zoek mijn oortjes
 • De handleiding
 • Equalizer
 • Test passen oortjes
 • Meldingen hardop voorlezen
 • Bixby-stem activeren
 • Omgevingsgeluid in oproepen (hiermee kan je je stemgeluid beter horen tijdens het bellen zodat je niet gaat schreeuwen)
 • Detectie in oor voor oproepen (schakelt al dan niet automatisch het geluid naar de oortjes wanneer je ze in hebt)
 • Oortje probleemloos verbinden (vlotter koppelen via bluetooth)
 • Herinneringen voor nek stretchen
 • Labs (experimentele functies)
 • Resetten
 • Toegankelijkheid
 • Software-update voor oortjes
 • Over oortjes

Samsung Galaxy Buds 2 Pro - de minpunten

Gesprekskwaliteit niet bijzonder goed

Als je belt met de Galaxy Buds 2 Pro ben je duidelijk verstaanbaar voor de ander, tenzij je in een luide omgeving bent. Achtergrondgeluid is goed te horen, en net zoals bij de meeste draadloze oortjes klinkt je stemgeluid ook erg dof. Alsof je belt met speaker actief. Op dit gebied is er nog veel verbetering mogelijk. Een functie die we wel appreciëren is 'Omgevingsgeluid in oproepen', waarmee je je stemgeluid normaal hoort tijdens het bellen.

Multipoint werkt alleen op Samsung-telefoons

Met de multipoint-functie van veel draadloze oortjes kunnen je oortjes met meerdere apparaten tegelijk verbinding maken. Wanneer je Netflix kijkt op je tablet, kan het geluid zo bijvoorbeeld automatisch naar je telefoon overschakelen als je wordt gebeld.

Hoewel Google werkt aan een manier om multipoint-ondersteuning rechtsreeks te implementeren in Android, doet Samsung het tegenoverstelde. Het schermt de functie af voor Samsung apparaten. Het geluid kan dus niet automatisch overschakelen van je tablet naar een telefoon als hij niet door Samsung is gemaakt. Naast 24-bit-geluid is dit de tweede belangrijke feature die Samsung reserveert voor zijn eigen toestellen.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Geen automatisch pauzeren en hervatten van muziek

Wanneer je de Galaxy Buds 2 Pro uit je oren verwijdert, pauzeert ook de muziek. Wanneer je ze daarna weer terug stopt, beginnen ze niet automatisch met afspelen. Er is ook geen manier om deze functie in te schakelen via de Galaxy Wearable-app. Dat voelt als een gemis aan, omdat het automatisch pauzeren en hervatten van geluid wel werkt bij sommige goedkopere concurrenten van de Buds 2 Pro. In veel situaties is het ook echt handig.

Equalizer presets

De Galaxy Buds 2 Pro komen met een equalizer in de Galaxy Wearable-app. Een equalizer is een een softwarematige aanpassingen aan het geluid van je oortjes, en je kan hiermee bijvoorbeeld de lage of hoge tonen versterken of het stemgeluid in de muziek. Het is handig dat je kan kiezen uit verschillende preset-instellingen voor de equalizer, en je hoort ook duidelijk het verschil wanneer je ze toepast.

Gerelateerde artikelen

Alleen zou Samsung nog meer presets kunnen aanbieden, speciaal gericht op verschillende muziekgenres. Daarnaast ontbreekt ook de optie om het geluid van de verschillende tonen manueel aan te passen.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Matige bediening en Bixby

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro-oortjes zijn aanraakgevoelig, maar persoonlijk ben ik geen grote fan van deze gebarenbediening. De oortjes zijn klein, waardoor dat je telkens ongewild de muziek pauzeert als je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen een oordopje beter in je oor wil stoppen. Daarbij komt nog dat het instellen van de gebaren in de Galaxy Wearable-app erg beperkt is. Je kan niet elke actie aan elk gewenst gebaar koppelen.

Een optie die bij de gebaren ontbreekt is de mogelijkheid om de Google Assistent te activeren. In de plaats kan je wel de hulp inroepen van Samsungs eigen digitale assistent Bixby. Dat is ongeacht Google en niet Bixby de standaard spraakassistent op je telefoon is.

Accuduur

Een punt waar de Samsung Galaxy Buds 2 Pro niet bijzonder goed of slecht scoort is de accu. Op zichzelf kan je de oortjes 5 uur lang gebruiken met ANC actief, ofwel 29 uur in totaal met de case. Die gebruiksduur zal voor de meeste gebruikers volstaan, maar er zijn concurrenten die het langer volhouden. De case opladen werkt via usb-c of met een qi-oplader.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: heerlijk geluid, sterke ANC

Conclusie

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn er in geslaagd om de minder goede aspecten van hun voorgangers te overtreffen. Het 360 gradengeluid klinkt fantastisch en de ANC doet zijn werk als je je even wil afsluiten van je omgeving. Verder verdient Samsung ook complimenten voor het erg comfortabele en waterbestendige ontwerp van de oortjes.

Waar de Samsung Galaxy Buds 2 Pro teleurstellen is bij functies die exclusief zijn voor Galaxy-telefoons. Dat geldt voor het 24-bit-geluid dat volgens een eigen standaard werkt, maar ook voor de multipoint-verbinding. Daarnaast kan je alleen Bixby als spraakassistent inschakelen, en dat is onbegrijpelijk. Als je met die minpunten kan leven, of al een Samsung-telefoon bezit, dan zal je absoluut van deze Buds 2 Pro-oortjes kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

De Galaxy Buds 2 Pro zijn nu beschikbaar in de kleuren 'Bora Purple' 'Phantom Black' en 'Graphite White'. De oortjes zijn te koop voor een adviesprijs van 229 euro.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen
Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen
Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn er in geslaagd om de minder goede aspecten van hun voorgangers te overtreffen. Het 360 gradengeluid klinkt fantastisch en de ANC doet zijn werk als je je even wil afsluiten van je omgeving. Verder verdient Samsung ook complimenten voor het erg comfortabele en waterbestendige ontwerp van de oortjes.

229 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk