Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy A6 (2018)

De Samsung Galaxy A6 maakt deel uit van Samsungs midrange line-up van dit jaar. De J-reeks bestaat doorgaans uit minder krachtige telefoons die meer neigen richting het budgetklassement. De A-reeks daarentegen vertegenwoordigt de midrange van Samsung, en varieert van telefoons tussen 250 euro tot richting de 400 euro.

De Samsung Galaxy A6 (2018) (259 euro) werd dit jaar in de maand mei gelanceerd samen met de Galaxy A6+ 2018) (322 euro) en eerder lanceerde Samsung ook al de Galaxy A8 (2018) (379 euro). Ondanks wat de naam doet vermoeden, kan een korte blik op de specificaties van de telefoon je al vertellen dat dit - ondanks wat de naam doet vermoeden - geen opvolger is voor de Samsung Galaxy A5 van vorig jaar. Meer daarover later.

Behuizing en design

In de witte doos waarmee Samsung zijn Galaxy A6 levert, vind je naast de telefoon en de gebruikelijke lectuur ook een paar oortjes en een een micro-usb-lader met een vrij korte kabel van 75 centimeter. De korte kabel is een nadeel, en ik was genoodzaakt om een de kabel van een oude telefoon boven te halen om zo op en comfortabele manier bepaalde afstanden te overbruggen. Dat is erg jammer, want het is bij elk nieuw toestel altijd aangeraden om de originele lader zoveel mogelijk te gebruiken bij het opladen, omdat dat de batterij het meeste ten goede komt.

De telefoon heeft een metalen behuizing van 149,9mm bij 70,8mm bij 7,7 mm en hij heeft daarbij een gewicht van 159 gram. De manier waarop Samsung een scherm met een 18:5:9-verhouding heeft toegepast, doet sterk denken aan de stijl die het bedrijf bij zijn vlaggenschepen laat zien. Namelijk relatief fijne randen boven-en onderaan en geen toepassing van de notch. Een belangrijke uitzondering is natuurlijk het mooi doorlopende Infinity Display uit de vlaggenschepen waarbij de schermranden netjes gebogen lijken verder te lopen in de behuizing van de telefoon. Schermen met dergelijke gebogen randen zijn uiteraard te prijzig voor een midrange-telefoon.

Vooraan op het toestel vind je de 16 MP-selfiecamera, de telefoonluidspreker en een frontflits. Die laatste is een fijne toevoeging, omdat we die niet zo vaak te zien krijgen. Of het ook de meest nuttige toevoeging is, laat ik in het midden. Aan de onderkant van de telefoon zit in het midden een micro-usb-poort en rechts een 3,5mm audiojack. Het is erg jammer dat Samsung niet voor het superieure usb-c heeft gekozen.

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Persoonlijk zou ik pakweg die frontflitser aan de voorkant maar al te graag omruilen voor een usb-c-aansluiting. Al is me de afgelopen weken is ook al opgevallen dat ik niet als enige hier op die manier over denkt. In onze AW Pol vroegen we onlangs welke functionaliteit zeker in een telefoon van 300 euro zouden moeten zitten, een usb-c behoorde volgens de resultaten tot de belangrijkste opties.

Links van de telefoon vind je twee uitstekende volumeknoppen en een simkaartslot bovenaan, en onderaan nog een tweede simkaartslot en ook microSD-slot. Bij de A6 hoef je dus niet te kiezen tussen extra opslag of een tweede simkaart en dat is zeker en vast een pluspunt. Aan de rechterzijde vinden we de power-knop en daarboven ook de luidspreker van de telefoon. Ik was eerst verbaasd de luidspreker aan de rechterkant de vinden, maar al snel stelde ik vast dat het eigenlijk geen slechte plaatsing is. Als je je telefoon liggend gebruikt, zal je niet zo snel de luidspreker met je vinger bedekken. Al blijft voor mij de beste plaats nog steeds aan de voorkant als deel van de onderkin, zodat het geluid mooi naar voren wordt gericht.

Aan de achterkant zit in het midden een enkele 16MP-camera met daarnaast een flits en net onder de vingerafdrukscanner. Samsung heeft de laatste jaren niet de beste reputatie opgebouwd wat betreft een doordachte plaatsing van zijn vingerafdrukscanners. Niets zal vermoedelijk ooit de vreemde plaatsing bij de Samsung Gaxaxy S8 nog overtreffen, maar ook deze zit iets te hoog en af en toe zal je per ongeluk de cameralens aanraken.

Ik vond meteen dat de telefoon grotendeels erg stevig in de hand ligt. Iets wat bij sommige gladde jongens met glazen achterkant niet altijd het geval is. Je kan de A6 ook met een gerust hart op je zetelleuning leggen zonder dat hij binnen de 36 seconden er automatisch afglijdt. De telefoon voelt ook licht genoeg aan en zal voor de meeste groottes van handen erg comfortabel aanvoelen. De behuizing voelt verder kwalitatief en duurzaam aan, op de rand tussen scherm en behuizing na. Die voelt plastic-achtig aan, waardoor de telefoon een iets goedkopere indruk geeft.

Jammer is ook dat de behuizing van deze telefoon niet waterbestendig is zoals bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy A3 (2017) en Samsung Galaxy A5 (2017). natuurlijk gaat het daarbij om telefoons met een hogere adviesprijs, maar toch blijft het een interessant feature dat we bijna alleen in Samsung-telefoons te zien krijgen. Het zou dus zeker een factor kunnen zijn waar de Galaxy A6 het verschil had kunnen maken.

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Scherm, prestaties en accuduur

Scherm en weergave

Je kan dit specifieke onderdeel van de recensie samenvatten met de zin: "Het scherm van de Galaxy A6 is een jammere zaak." het gaat om een HD-scherm met een 18:5:9-verhouding en een resolutie van 1480 bij 720. Het was al even geleden dat ik bij een dergelijk toestel nog letterlijk de pixels op de telefoon kon tellen. Een midrange-telefoon verdient beter vandaag de dag.

Terwijl de concurrentie met knappe Full HD-panelen komt opdraven, kan Samsung voor 259 euro helaas niet beter dan een HD-scherm presenteren. Iets wat voor een kloof zorgt bij de midrange tussen Samsung en bijvoorbeeld zijn steeds naderende concurrent, Huawei. In de praktijk was het scherm niet aangenaam voor het bekijken van YouTube of Netflix-filmpjes als je voordien Full HD gewend bent, en daartoe behoort een grote en steeds groeiende groep van Android-gebruikers.

[readmore articles="194549"]

Toegegeven, Het gaat nog steeds om een AMOLED van Samsung-makelij en dat resulteert in mooie kleuren en een knap verschil tussen lichte en donkere tonen. Bovendien heeft een AMOLED ook voordelen wat betreft batterijzuinigheid, omdat pixels individueel oplichten en zwart op je scherm ook echt pixels doet uitdoven. Het is dan ook jammer dat Samsung om die reden geen always-on display functionaliteit in dit toestel heeft gestopt en wel in bijvoorbeeld de duurdere Galaxy A6+. Al bij al kan het gebruik van AMOLED de keuze voor HD niet rechtvaardigen. Liever zag ik een LCD-scherm als ik daarvoor in de plaats een Full HD-resolutie kreeg.

Verder is het scherm goed afleesbaar in sterk zonlicht, maar de kijkhoeken waarbij het scherm leesbaar is, zijn minder in vergelijking met de Google Pixel. Samsung heeft verder een blauwlichtfilter in zijn weergave-instellingen waarmee je je ogen 's avonds voor het slapen gaan rust kan gunnen. Een ander stek punt zijn de Scherm-modus-instellingen, waarmee je de kleurbalans van je scherm gedetailleerd naar eigen voorkeur kan aanpassen.

Prestaties

De Samsung Galaxy A6 ging voor de SoC van de Galaxy A6 (2018) helaas de mosterd halen bij de Samsung Galaxy A3 (2017). Het gaat om een Exynos 7870-chipset van eigen makelij (8 x 1.6 GHz Cortex-A53). Voor de grafische rekenkracht zorgt dan weer de Mali-T830 MP1. Daarnaast kan de telefoon gelukkig wel rekenen op een genereuze portie aan werkgeheugen voor zijn prijskaartje, want de A6 heeft 4GB RAM ter beschikking.

Al we naar onderstaande AnTuTu-benchmarkresultaten kijken, waarin rekenkracht en grafische prestaties getest worden, dan stellen we vast dat het resultaat van de recyclage van de SoC erg duidelijk is, en dat veel concurrerende toestellen de A6 te snel af zijn. Geheel volgens de verwachtingen presteert de Galaxy A5 van vorig jaar sneller, en kan hij ook maar met moeite de A3 van zich afschudden. Verder zien we dat hij op het gebied van prestaties maar net onder de Galaxy A6+ komt te staan. Toestellen uit onderstaande benchmarklijst die betere resultaten voor je centen bieden, zijn de Wiko View2 Pro, maar vooral de Xiaomi Mi A2.

>Xiaomi Mi A2 (269 euro): 134.292

> Huawei P20 Lite (329 euro): 87.976

> Wiko View2 pro (249 euro): 65.000

> Samsung Galaxy A5 (2017) (249 euro): 61.200

> Motorola Moto G6 (229 euro): 58.000

> Samsung Galaxy A6+ (2018) (322 euro): 57.000

> Samsung Galaxy A6 (2018) (259 euro): 46.000

> Samsung Galaxy A3 (2017) (229 euro): 45.249

> Sony Xperia L2 (229 euro): 32.123

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Specs zijn één ding, maar als ik mijn buikgevoel volg, stel ik zelf vast dat voor standaardtaken de Samsung Galaxy A6 '2018) snel genoeg aanvoelt. Samsungs software in combinatie met de eigen SoC voelen gestroomlijnd aan. Dat benchmarkresultaten niet liegen, blijkt wel als je zwaardere toepassingen uittest of games die om meer grafische kracht vragen. In zo'n gevallen neem je al gauw framedrops waar.

Accuduur

De Samsung Galaxy A6 (2018) heeft een 3000 mAH-batterij en hoewel dat cijfer niet meteen ongelooflijk in de oren klink, stelde ik vast dat de levensduur van de batterij van de Galaxy A6 erg behoorlijk aanvoelde. In stand-by verbruikt de telefoon weinig, en daarnaast heeft het toestel ook een aantal 'troeven', al kan je ze ook beschrijven als geluk bij een ongeluk. Een HD-scherm is misschien niet de wat je vandaag verwacht voor een telefoon die meer dan 250 euro, maar dat in combinatie met AMOLED zorgt voor een zuinige combinatie.

Als ik de telefoon doorheen de dag op een normale manier gebruik (je telefoneert, beantwoordt meldingen en speelt eens een spelletje), dan klok je meestal rond 21 uur of later af op 30 procent, en dat is veel voor mijn gebruik.

Verder heeft Samsung ook een automatische helderheidsstand om zo wat batterijduur te besparen. De telefoon houdt rekening met je eigen voorkeuren en het licht in de omgeving. Telkens als je je ergert aan een te hoge, maar vooral lage helderheid, kan je ze manueel hoger zetten en naarmate je dat blijft doen, leert je telefoon je voorkeuren kennen.

Meestal vormt een automatische helderheidsstand voor mij een bron van ergernissen en schakel ik ze na verloop van tijd uit. In dit geval was dat echter niet het geval en naarmate ik de telefoon langer gebruikte, viel het me steeds minder op als de helderheid van het scherm niet volgens mijn wensen was. Bovendien draagt de instelling ook ongetwijfeld bij tot de goede accuprestaties van de telefoon.

Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning

Naast het scherm en de SoC is dit het volgende grote dieptepunt van deze telefoon, en het is werkelijk erger dan je zou verwachten. Je kan de Samsung Galaxy A6 (2018) ontgrendelen via zowel de vingerafdrukscanner als gezichtsherkenning met de frontcamera, en beide manieren zijn geen pretje. Het lijkt misschien op het eerste gezicht een punt om snel overheen te gaan, maar 'not all fingerprint readers are equal', helaas.

Naast de minder dan ideale plaatsing van de vingerafdrukscanner, recht onder de camera, werkt hij ook traag en duurt het op bepaalde momenten tot wel enkele seconden lang alvorens je je toestel ontgrendeld hebt. gelukkig gaat het in dat geval om uitzonderingen, maar het gebeurt gewoon te vaak - dagelijks een aantal keer - om het door de vingers te zien, en ik zie het dan ook als een echt probleem bij deze telefoon. Zeker ook omdat je elke dag opnieuw de hele dag door je telefoon ontgrendelt.

Met mijn Google Pixel ben ik absoluut niet de snelste vingerafdrukscanner gewoon. Een jaar na de lancering van de telefoon werd die vingerafdrukscanner al geklopt door midrange-toestellen van andere merken. Toch moet ik zeggen dat hij niet in die mate langzaam is dat ik het als een bron van ergernis ervaar, en ik had dan ook niet verwacht dat ik in 2018 nog een vingerafdrukscanner zou hoeven gebruiken die slechter presteert dan die van de Pixel. Wel, de Galaxy A6 is er in geslaagd, en ruimschoots zelfs.

Op sommige momenten duurt het zo tergend lang om toegang te krijgen tot je telefoon dat het bijna als een onderhandelingsproces aanvoelt. Je staart je telefoon met teleurgestelde, ietwat kwade blik enkele seconden aan, naar dat levenloos zwart van je smartphone-scherm, om dan eindelijk je telefoon ontgrendeld te zien. Extra vervelend is ook dat de ontgrendelingsanimatie erg traag verloopt, waardoor het gehele proces nog slomer aanvoelt.

Gelukkig is er gezichtsherkenning toch? Ja die is er, maar die biedt helaas weinig beterschap. Positief is dat je slechts de power-knop kan indrukken en naar je scherm hoeft te staren om te ontgrendelen. Een veegbeweging is niet vereist. Toch verloopt ook deze ontgrendelingsmethode niet erg snel - ietsje sneller dan ontgrendelen met een patroon - en in het donker kan je er al helemaal niet op rekenen. Wat blijft hangen op het gebied van ontgrendelen is alleen frustratie en verstomming.

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Geluid

Als ik de speakers van De Samsung Galaxy A6 (2018) vergelijk met die van mijn Google Pixel, dan stel ik vast dat de A6 een stevigere bas kan produceren. Al werd ook al snel duidelijk dat de A6 minder vol en zuiver is in hoge-en middentonen. Hij voelde wel even luid aan als de speaker van de Pixel. Al bij al kan je de speaker degelijk noemen voor zijn prijsklasse en, zoals eerder gezegd, is ook de plaatsing geen slechte beslissing.

De Digital to Analog Converter (DAC) van een telefoon bepaalt de kwaliteit waarin muziek wordt omgezet van digitaal naar analoog via de audiojack van de telefoon. In vergelijking met de Pixel viel de A6 letterlijk en figuurlijk niet uit de toon. Muziek beluisteren via mijn Audio Technica MX40 - een hoofdtelefoon die geluid gebalanceerd weergeeft - voelde even aangenaam aan met beide telefoons. Op dit punt werd er dus niet bespaard bij de Samsung Galaxy A6 (2018).

Camera

Foto en video

Samsung koos voor zijn Galaxy A6 (2018) voor een enkele camera aan de achterkant met een f/1.7 diafragma. Hij biedt ondersteuning voor HDR en heeft een enkele LED-flits aan de rechterkant van de lens. De achterste camera laat filmen in Full HD aan 30 frames per seconde. Aan de voorkant van het toestel zit een 16MP-selfiecamera met een f/1.9-diafragma en een eigen LED-flits.

Naast de gewone fotomodus kan je in de camera-app naar links vegen om in een menu toegang te krijgen tot de andere camera-features. Er is onder meer een Pro-modus waarin je slechts de witbalans ISO en exposure van een foto kan aanpassen. Verder is er een panoramafunctie en een continu-opname die meerdere foto's tegelijk schiet. Samsung heeft daarbij ook zijn eigen versie van Google Lens ingebouwd in de camera-app, genaamd Bixby Vision die objecten kan herkennen op basis van beelden. HDR is ook aanwezig, maar het gaat hierbij om een manuele en geen automatische modus die je kan aanzetten, en waarmee je een rijker verschil tussen lichte en donkere elementen kan vastleggen.

Hieronder zie je een reeks foto's die genomen zijn met de Samsung Galaxy A6 (2018) (links) en de Google Pixel (rechts):

De frontcamera heeft een eigen reeks functionaliteiten. Als je naar rechts veegt, krijg je onder meer een brede selfiemodus te zien. Je telefoon laat je daarbij twee extra foto's nemen langs weerskanten van je gezicht om zo het beeld uit te rekken. Het is een creatieve oplossing van Samsung, maar in de praktijk zijn er toch een aantal problemen. Zo wordt de resolutie van een afbeelding verkleint van 4608 bij 3456 pixels naar 1232 bij 2192 pixels. Bovendien merkte ik dat het softwarematig aaneenrijgen van afbeeldingen bij een selfie niet zo goed werkt als pakweg een gelijkaardige panorma-feature waarmee je een landschap fotografeert. Je zal al gauw ontdekken dat er iets vreemd is aan je gezicht of de achtergrond.

Hieronder zie je een voorbeeld van een brede selfie en een vergelijking tussen een selfie met de Samsung Galaxy A6 (2018) (links) en de Google Pixel (rechts):

Video's met de Samsung Galaxy A6 zijn niet enorm schokkerig, maar je merkt wel dat optische beeldstabilisatie niet aanwezig is in de cameralens. Beelden hebben meestal genoeg detail en in donkere omstandigheden schieten de ISO-waarden niet al te sterk de hoogte in voor een telefoon van deze prijsklasse. De A6 is wel minder goed met overbelichting. Een jammere zaak is wel die Full HD aan slechts 30 frames per seconde.

Camera-app

De camera-app van de Samsung Galaxy A6 werkt enorm intuïtief. Ik vind vooral dat Samsung sterk gebruik heeft gemaakt van gestures. Naar boven en onder vegen, laat je wisselen tussen de selfiecamera en de achtercamera, en je kan door de men's bladeren door links en rechts te vegen. Vaak zie je fabrikanten het hoodfscherm van de camera-app vol met icoontjes stoppen, waardoor je als gebruiker overweldigd wordt, of niet begrijpt waar de opties precies voor dienen.

Op veel van de momenten waarbij je je telefoon bovenhaalt doe je dat gewoon om snel even een foto te nemen, zonder meer. Het is dan ook logisch en intuïtief om slechts een heleboel andere features te zien te krijgen als je ernaar op zoek gaat. Verder draait de camera-app heel vlot op de telefoon, waardoor je niet gefrustreerd hoeft te zijn doordat je een ideaal fotomoment mist door te slome software.

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Software

De Samsung Galaxy A6 draait op Samsungs eigen Samsung Experience softwareschil versie 9.0 bovenop Android 8.0 Oreo. Samsung Experience is volledig ondergedompeld in Samsungs eigen ecosysteem en dat kan helaas hinderlijk werken voor gebruikers die voorheen geen Samsung-telefoon hebben gehad. Het duurde erg lang om de A6 naar mijn hand te zetten. In de eerste plaats zijn er de navigatietoetsen waarbij het Koreaanse bedrijf de recente apps- en de terugknop omwisselt. Daarnaast is er de app drawer waarbij apps niet alfabetisch gerangschikt zijn. Gelukkig kan je alle opties aanpassen, maar het voelt aan als een grotere klus dan bij de meeste andere telefoons.

Positief is wel, eens alles volgens je eigen voorkeuren staat ingesteld, loopt Samsung Experience ook effectief vlot. Zelfs ondanks de bovengenoemde matige benchmarkprestaties van de SoC van de telefoon. De meeste software die in de telefoon gestopt is, voelt ook effectief zinvol aan, en het is erg positief dat Samsung in zijn gebruikersinterface ook tips laat verschijnen over hoe features werken. Op die manier zullen ze minder geïnteresseerde gebruikers een stuk minder onverschillig laten.

Toch werkt het feit dat Samsung zijn eigen software te veel vooruit trekt hinderlij. Het is een van de factoren waardoor je de telefoon minder snel naar je eigen hand hebt ingesteld. Neem nu Samsung Pass, een handige feature die wachtwoorden voor je onthoudt. Erg fijn, maar gebruikers die van eender welke andere Android-telefoon overschakelen (mijzelf inclusief) hebben hoogstwaarschijnlijk al hun wachtwoorden al op Google Smart Lock opgeslagen. Als je vervolgens ergens wil inloggen, verschijnt enkel Samsung Pass. Oh, en als je vanuit je home screen naar links veegt maak je kennis met Samsungs eigen Bixby-assistent. Wel even een Samsung Account maken, of je krijgt enkel het logo van Bixby te zien.

Voorgeïnstalleerde apps

Naast geïntegreerde diensten als Bixby en Samsung Pass komt Samsung ook nog steeds met zijn eigen software waarmee het onder andere Chrome, Google Foto's, Android Berichten en Gmail wil vervangen. Al heeft Samsung letterlijk twee mappen voorzien waarin de apps gescheiden worden: een 'Google-map en een Samsung-map. Als is de Google-map ook beperkt, want Samsung sloeg de handen in elkaar met Microsoft om apps van Office aan te bieden zoals Word, PowerPoint en Excel. Google-apps als Docs zijn dus niet voorgeïnstalleerd op de A6.

Helaas kan je niet alle apps verwijderen. Sommige van Samsungs eigen apps wel, zoals bijvoorbeeld een vrij stevige notitie-app van 71MB, maar Word of andere Microsoft apps kan je niet verwijderen. Dat terwijl bijvoorbeeld Word en PowerPoint respectievelijk 306MB en 156MB inpalmen. Gegevens wissen vanuit je instellingen is de enigen optie als je ze niet gaat gebruiken.

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Updatebeleid

In dit artikel vind je het standpunt terug van verschillende OEM's omtrent updates voor hun toestellen. Volgens het beleid van Samsung hebben toestellen uit het midden- en lage segment recht op updates per kwartaal, en ook de Galaxy A6 valt onder die regeling. Volgens Samsung kan een toestel rekenen op minimaal twee jaar ondersteuning, al kan een telefoon afhankelijk van de situiatie ook nadien mogelijk nog op versie- en beveiligingsupdates rekenen.

Op dit moment draait de telefoon nog steeds op Android Oreo versie 8.0, en verwacht wordt dat de telefoon een update zal krijgen naar versie 8.1 of in een keer naar Pie. Op dit moment is een Pie update voor de A6 nog niet bevestigd. Houdt ons grote updateoverzicht voor Android 9 Pie in het oog voor meer informatie.

[readmore articles="192771"]

Als we kijken naar ondersteuning voor Project Treble, dan merken we dat de A6 ondersteuning biedt. dankzij Project Treble kunnen grote versie-updates op de A6 gemakkelijker doorgevoerd worden. jammer genoeg heeft Samsung geen naadloze updates via Treble voorzien. Op die manier zou de telefoon op de achtergrond updates kunnen installeren, zodat je als gebruikers er niet mee belast wordt.

Conclusie

De Samsung Galaxy A6 (2018) is een telefoon die maar weinig troeven kan tonen ten opzichte van de concurrentie. Met zijn HD-scherm en matige SoC die we ook in de A3 van vorig jaar zagen, voelt hij niet erg '2018' aan. Ook de vingerafdrukscanner is een ware bron van frustraties voor gebruikers die een andere, snellere vingerafdrukscanner gewend zijn. De camera is behoorlijk, maar ook niet bijzonder in zijn prijsklasse, maar de selfiecamera met flits in een pluspunt voor gebruikers die hier belang aan hechten.

Waar de A6 het goed doet, is op het gebied van accuduur, al speelt de lichte SoC en het HD-scherm hier ongetwijfeld wel een rol. Aan wie kan ik de Galaxy A6 aanraden? Wel aan niet zo heel veel consumenten om eerlijk te zijn. Als je als gebruiker diepgeworteld zit in het Samsung-ecosysteem, of je bent weg van Samsungs software en je wil niet veel meer dan 250 euro uitgeven, dan is de A6 een optie. Al kan de oude Galaxy A5 nog gemakkelijk met dit toestel concurreren vandaag de dag, zelfs al is die een jaartje ouder.

Voor de meeste gebruikers is het beter om te kijken in de richting van een andere telefoon. De Galaxy A6 heeft te weinig factoren waarin hij zich echt onderscheidt, en te veel waarin hij maar matig presteert. Dual sim in combinatie met een microSD is positief, maar knappe prestaties of unieke elementen als waterdichtheid moeten aan hem voorbij gaan.

Vergelijkbare toestellen zijn: Xiaomi Mi A2 (269 euro), Huawei P20 Lite (329 euro), Wiko View2 pro (249 euro), Samsung Galaxy A5 (2017) (249 euro), Motorola Moto G6 (229 euro) en Samsung galaxy A6+ (2018) (322 euro).

Samsung Galaxy A6 (2018) review: nee, dank je

Positieve punten

+ Twee simkaartslots en een microSD-slot

+ Accuduur

+ Eigen softwareschil draait vlot

Negatieve punten

- Alle mogelijke manieren van ontgrendelen

- Scherm

- Prestaties, voornamelijk grafisch

- Pushen van eigen software en diensten

- Bloatware die je niet kan verwijderen

Samsung Galaxy A6 (2018) kopen

De Samsung Galaxy A6 (2018) is leverbaar in het zwart, paars en goud voor een adviesprijs van 259 euro. Het toestel is beschikbaar in winkels als Bol.com, Belsimpel en Coolblue.

Hieronder vind je nog meer prijzen, ook in combinatie met een abonnement.

[tds=6393]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk