Garmin Venu 2(S) versus Garmin Venu 2 Plus: welke moet je kopen?

Garmin Venu 2(S) versus Garmin Venu 2 Plus: welke moet je kopen?

Garmins Venu 2-serie heeft uitbreiding gekregen in de vorm van de Garmin Venu 2 Plus. Je kan nu dus kiezen uit de Garmin Venu 2, de Garmin Venu 2s en de Garmin Venu 2 Plus. Ben je benieuwd wat nu precies de verschillen zijn tussen de drie? Daar kom je achter in deze vergelijking.

Garmin Venu 2 vergelijking

De Garmin Venu 2-serie is bestemd voor de mensen die graag een gezonde en actieve levensstijl erop na willen houden of meer inzicht willen krijgen in hun gezondheid. De horloges beschikken over verschillende gezondheids-, wellness- en fitnessfuncties waaronder slaapscore, stressmonitoring, gezondheidsfuncties voor vrouwen en een grote diversiteit aan fitness- en workout-opties. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de drie op te merken, en die vind je hier.

Garmin Venu 2(S) versus Garmin Venu 2 Plus: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2 Plus

Specificaties

Garmin Venu 2Garmin Venu 2SGarmin Venu 2 Plus
Scherm:1,3 inch AMOLED touchscreen, 416 x 416 pixels, always-on, Gorilla Glass 31,1 inch AMOLED touchscreen, 360 x 360 pixels, always-on, Gorilla Glass 31,3 inch AMOLED touchscreen, 416 x 416 pixels, always-on, Gorilla Glass 3
Behuizing + rand:Vezelversterkt polymeer + roestvrij staalVezelversterkt polymeer + roestvrij staalMet glasvezel versterkt polymeer + roestvrijstaal
Afmetingen en gewicht:45,40 x 45,40 x 12,20 mm, 49 gram40,40 x 40,40 x 12,10 mm, 38,2 gram43,60 x 43,60 x 12,60 mm, 51 gram
Bandjes:Siliconen, snelsluiting, 22 mmSiliconen, snelsluiting, 18 mmSiliconen, snelsluiting, 20 mm
Accuduur:Smartwatch-modus: tot 11 dagen /  GPS-modus met muziek: Tot 8 uur / GPS-modus zonder muziek: Tot 22 uur / SmartWatch modus voor energiebesparing: max. 12 dagen  Smartwatch-modus: tot 10 dagen / GPS-modus met muziek: Tot 7 uur / GPS-modus zonder muziek: Tot 19 uur / SmartWatch modus voor energiebesparing: max. 11 dagen  Smartwatch-modus: tot 9 dagen / GPS-modus met muziek: Tot 8 uur / GPS-modus zonder muziek: Tot 24 uur
Waterbestendigheid:Zwemmen, 5 ATMZwemmen, 5 ATMZwemmen, 5 ATM
Geheugen/geschiedenis200 uur aan activiteitgegevens, tot 650 muzieknummers200 uur aan activiteitgegevens, tot 650 muzieknummers200 uur aan activiteitgegevens, tot 650 muzieknummers
TelefoongesprekkenNeeNeeJa, telefoongesprekken voeren en inkomende oproepen beantwoorden
OngevaldetectieJa, via een smsJa, via een smsJa, via een sms, via een telefoongesprek of via een luide toon 
Spraak-assistent bedieningNeeNeeJa, te gebruiken met Google Assistent, Siri en Bixby
MuziekbedieningJaJaJa
Adviesprijs449,99 euro399,99 euro449,99 euro
Garmin Venu 2(S) versus Garmin Venu 2 Plus: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2 Plus 

Grootte

Zoals je kan zien in de tabel met specificaties vallen allereerst de afmetingen van de horloges op. De Garmin Venu 2 is met een behuizing van 45 mm de grootste van de drie, gevolgd door de 43 mm grote behuizing van de Garmin Venu 2 Plus. De Venu 2S is de kleinste van de drie en die meet 40 mm. Het verschil in afmetingen heeft ook gevolgen voor het gewicht, waarbij de Venu 2 Plus de zwaarste is. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de speaker en microfoon die in deze variant zitten.

De verschillen zijn dus niet heel erg groot, maar als je dunne polsen hebt, kan het een belangrijke overweging zijn om voor een bepaalde afmeting te kiezen.

Garmin Venu 2(S) versus Garmin Venu 2 Plus: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2S

Bellen en spraakassistent

Nieuw op de Venu 2 Plus zijn de speaker en microfoon. Daardoor is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren en inkomende oproepen te beantwoorden op het horloge zelf. Handig als je je telefoon onderin je rugzak zit, als je met je handen vol boodschappen in de supermarkt staat.

De Garmin Venu 2 Plus is tevens uitgerust met diverse veiligheids- en trackingfuncties van Garmin, zoals de automatische Ongevaldetectie die je onder andere kan gebruiken tijdens het fietsen of hardlopen. Ben je met je mountainbike gevallen in een diepe kuil? Dan zullen de Garmin Venu 2 en Ven 2S dit opmerken en een automatisch bericht inclusief locatie naar je contactpersonen voor noodgevallen versturen. Dankzij de ingebouwde speaker en microfoon kan de Venu 2 Plus ook een contactpersoon of hulpdienst voor je bellen. Daarnaast kan dit horloge een luid alarm laten horen om omstanders te alarmeren.

Nog een voordeel van de speaker en microfoon in de Venu 2 Plus: de spraakassistent. Garmin heeft ervoor gezorgd dat dit slimme hulpje op je smartphone ook werkt met de Venu 2 Plus. Je kan dus Google Assistent, Siri of Bixby op je telefoon koppelen aan de smartwatch. Vervolgens kan je de Venu 2 Plus gebruiken om berichten te versturen, vragen te stellen, het weer op te vragen, smarthome-apparaten in huis bedienen en nog veel meer.

Om te bellen vanaf je pols of opdrachten te geven aan de Google Assistent, moet je overigens wel je smartphone bij je hebben.

Accuduur

Er zitten wat kleine verschillen in accuduur tussen de drie. De batterij van de Venu 2 Plus gaat iets minder lang mee dan die van de Venu 2 en Venu 2S, maar dat scheelt niet veel.

Garmin Venu 2(S) versus Garmin Venu 2 Plus: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2 en Garmin Venu 2s

Conclusie

Voor de rest komen de Garmin Venu 2, Venu 2S en Venu 2 Plus grotendeels met elkaar overeen. Dat geldt met name voor de Garmin Venu 2 en Venu 2 Plus. Beide hebben een adviesprijs van 449,99 euro en de kleinere Venu 2S kost 399,99 euro. Bedenk wel dat de Venu 2 en Venu 2S momenteel een stuk goedkoper zijn dan de Venu 2 Plus die net nieuw is. Bekijk daarnaast ook de accuduur, de afmetingen en het gewicht van de drie smartwatches. Tenslotte neem je nog het grootste verschil van de drie mee in je beslissing. Dat is de mogelijkheid om te bellen en de aanwezigheid van een spraakassistent op de Plus-versie. Wil je liever het kleinste formaat en is bellen via je horloge niks voor jou? Kies dan de Venu 2S. Zoek je een iets groter horloge? Kijk dan naar de Garmin Venu 2 zonder belfunctie en spraakassistent of de Venu 2 Plus die deze opties wel heeft.

Garmin Venu 2

Wanneer je gezonder leeft, leef je beter! Met de health smartwatch Venu 2 breng je jouw lichaam en geest in balans. Ga voor een gezonde lifestyle en ontdek jouw wellness en health met de Venu 2.

€ 449,99

Garmin Venu 2s

Wanneer je gezonder leeft, leef je beter! Met de health smartwatch Venu 2s breng je jouw lichaam en geest in balans. Ga voor een gezonde lifestyle en ontdek jouw wellness en health met de Venu 2s.

€ 399,99

Garmin Venu 2 Plus

De Garmin Venu 2 Plus is een smartwatch waarmee je kunt bellen en de spraakassistent van je smartphone kunt gebruiken om berichten te versturen, vragen te stellen en nog veel meer. Daarnaast bevat de Venu 2 Plus veel gezondheids-, wellness- en fitnessfuncties met onder andere slaapscore, stressmonitoring, Body Battery, en een vele sporten om bij te houden. Het horloge heeft een AMOLED-display en een batterijlevensduur tot 9 dagen.

€ 449,99

Lees meer over:
Sport Vergelijking Garmin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties