Zo fix je de 'System UI is gestopt'-bug op Samsung-toestellen

Zo fix je de 'System UI is gestopt'-bug op Samsung-toestellen

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Samsung System UI-bug

De afgelopen dagen zijn er op social media, waaronder Twitter, veel meldingen binnengekomen van Samsung-smartphones en -tablets die met een nare bug kampen. Bij het indrukken van de thuisknop verschijnt er een melding dat het Android-systeem gestopt is, hieronder zichtbaar op een Engelstalig apparaat. Ligt dit probleem aan Samsung of het Android-besturingssysteem of is het toch één of andere app die je geïnstalleerd hebt?

Het blijkt te komen door de Google (Zoeken)-app, die standaard gedownload is op Samsung-toestellen. Of de bug bij alle Samsung-apparaten speelt is onduidelijk, maar als jij er last van hebt, wil je er natuurlijk vanaf.

Zo los je het op

Het is daarom tijd om die bug de deur te wijzen. Ga op je Samsung-toestel naar de Google Play Store, zoek 'Google' en verwijder de updates. Daar zit namelijk het probleem; de nieuwste Google-update veroorzaakt de melding. Sluit alle actieve apps af en druk op de thuisknop. Als het goed is, verschijnt de vervelende melding niet meer in beeld. Google komt waarschijnlijk snel met een update voor de Zoeken-app die het probleem verhelpt, maar voor nu lijkt dit de beste fix. Werkt het bij jou?

Zorg wel dat je 'automatisch updaten' van de Play Store-app voorlopig uitzet. Anders heb je binnen no-time weer dezelfde error op je smartphone.

Afbeelding via Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk