‘Rotterdamse Xiaomi Mi Experience Store wordt in februari geopend’

‘Rotterdamse Xiaomi Mi Experience Store wordt in februari geopend’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Mi Experience Store

Begin 2019 maakte Xiaomi bekend dat het zijn toestellen officieel in de Benelux zou gaan verkopen. Voor de Nederlandse markt, maakte het zelfs bekend dat het ‘stenen winkels’ zou gaan openen. Er werd toentertijd gesproken over de eerste ‘Mi Experience Stores’, die geopend zouden worden in Amsterdam, Rotterdam en Den haag. Pas in november maakte Xiaomi bekend dat het de plannen voor het openen van de winkels in de ijskast had gezet. Het ging niet om een definitief einde van het idee: in plaats daarvan gaf het Xiaomi ruimte om te overleggen met Nederlandse partners. Inmiddels lijkt de opening van de eerste Mi Experience Store nabij te zijn. Vacatures voor (Assistant) Shopmanagers staan momenteel online.

Beelden van de Mi Note 10

Klanten kunnen er onder andere terecht voor de Xiaomi Mi Note 10

Een Androidworld-lezer wist ons te wijzen op vacatures van CGCB International, waaruit blijkt dat Xiaomi van plan is om in februari 2020 de eerste Mi Experience Store te openen. CGCB is een van de Nederlandse partners van Xiaomi – het bedrijf helpt Xiaomi bij de uitrol van zijn winkelconcepten. Vooralsnog staan er enkel vacatures online voor Shopmanagers en Assistant Shopmanagers. Het is daarmee nog onbekend of de winkels daadwerkelijk in februari zullen openen, of dat er een langer traject aan vooraf zal gaan. Volgens de vacature zou het team voor de winkel bestaan uit ongeveer 8 tot 10 man, en is het concept gericht op het opdoen van ervaringen met Mi-producten.

‘Xiaomi-workshops’

Volgens de vacaturetekst, zou de Mi Experience Store onder andere workshops aanbieden aan zijn klanten. Over het soort workshops, wordt in de vacaturetekst niet gesproken. Het is nog onbekend wanneer we meer informatie te horen krijgen over de definitieve uitrol van de Mi Experience Stores. Consumenten kunnen er, zodra de stenen winkel geopend is, terecht voor onder andere smartphones, wearables, laptops, televisie, audio en huishoudelijke (IoT) producten. Veel van de producten zijn al te koop via online verkoopkanalen. Een offline-kanaal voor de Mi-producten bestaat simpelweg nog niet. Zou jij de Mi Experience Store willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk