Xiaomi onthult: Mi Mix-flagship maakt comeback in 2021

Xiaomi onthult: Mi Mix-flagship maakt comeback in 2021

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi gaat dit jaar een nieuw vlaggenschip uit de Mi Mix-reeks uitbrengen: de vermoedelijke 'Mi Mix 4'. Dat maakt Xiaomi's CEO bekend. Het is van 2019 geleden dat we de randloze Mi Mix 3 met 5G te zien kregen.

Xiaomi Mi Mix 4

Ieder jaar brengt Xiaomi in het voorjaar een nieuw vlaggenschip uit met de Mi-reeks. In het najaar was het dan traditioneel de beurt aan de Mi Mix-reeks, tot Xiaomi de serie even in de koelkast plaatste. Xiaomi-CEO Lei Jun onthulde tijdens een persconferentie dat de Mi Mix-reeks in 2021 een terugkeer zal maken, dat weet Gizchina.

De Mi Mix-reeks draait volledig om innovatie en het experimenteren met nieuwe snufjes. De Mi Mix 3 uit 2018 had dan ook een randloos scherm met een pop-up-selfiecamera. De telefoon kreeg enkele maanden later, in mei van 2019, een 5G-versie. Toch kwam er in het najaar geen Mi Mix 4 op de markt. Xiaomi toonde daarentegen zijn Mi Mix Alpha-concept dat niet voor consumenten werd uitgebracht, en het bleef vervolgens in 2020 volledig stil rond de Mi Mix-smartphones.

Xiaomi onthult: Mi Mix-flagship maakt comeback in 2021

De Xiaomi Mi Mix 3 uit 2018

Wat mogen we verwachten?

Daar komt dus nu verandering in. Natuurlijk vragen we ons af hoe die Mix 4 er precies gaat uitzien. Een mogelijkheid is dat hij terugkeert als Xiaomi's eerste foldable: de mysterieuze telefoon met als codenaam 'Cetus'. Een tweede mogelijkheid is dat Xiaomi eerder kijkt richting zijn recente concepttoestel, ofwel een smartphone met vier gebogen schermranden die het ganse frame van het toestel innemen. Deze telefoon met zijn zogenaamde 'Quad-curved Waterfall Display' is volledig knop- en poortloos.

Xiaomi onthult: Mi Mix-flagship maakt comeback in 2021

Xiaomi's laatste concepttelefoon

Voorlopig is er dus nog niets concreet bekend over de Mi Mix-telefoon die dit jaar verschijnt, maar eerder dit jaar hintte het bedrijf al naar een premium telefoon die meer dan 1300 euro kost. Het bedrijf wilde aftasten hoeveel interesse er is voor zo'n smartphone.

Gerelateerde artikelen

Ook op Androidworld hielden we een poll waar iets meer dan 1000 stemmen werden ingediend. Een overgrote meerderheid van 85 procent gaf aan dat hij zo'n hoog prijskaartje niet zag zitten. De overige 15 procent twijfelt of ziet zo'n high-end telefoon wel zitten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk