Eerste Xiaomi Mi Store opent dit voorjaar nog in Nederland [Exclusief]

Eerste Xiaomi Mi Store opent dit voorjaar nog in Nederland [Exclusief]

Xiaomi Mi Stores

Xiaomi zet steeds meer in op Europa waar het Chinese bedrijf groeipotentieel ziet. Als onderdeel van die stevigere greep op het Europese marktaandeel wil Xiaomi uitpakken met fysieke winkels, dat maakte het vorig jaar bekend. Xiaomi onthult nu bij Androidworld dat de eerste zogenaamde Mi Store in de eerste helft van dit jaar de deuren opent. "We willen een Mi Store openen in Nederland in de eerste helft van dit jaar", Zegt Virginia Xu, senior public relations manager voor Xiaomi.

Xiaomi noemde eerder al de locaties Rotterdam, Den Haag en Amsterdam als de eerste plaatsen waar zijn Mi Stores zullen verschijnen, maar het bedrijf wil voorlopig nog niet kwijt waar de eerste winkel in Nederland komt. Het is ook niet duidelijk of we later dit jaar meer winkels mogen verwachten op de andere genoemde locaties waarvoor het bedrijf al vacatures had voorzien.

Beelden van de Xiaomi winkels

Laptops en elektrische scooters

Gisteren raakte bekend dat de eerste en enige Mi Store in het Verenigd Koninkrijk na amper anderhalf jaar de deuren heeft gesloten als gevolg van een "wijziging van de lokale retail-strategie". Het lijkt erop dat Xiaomi's plannen in Nederland daardoor dus niet in het gedrang komen. Vorig jaar hoorden we van Xiaomi dat de opening van de eerste Mi Stores gepauzeerd was en dat het bedrijf op zoek is naar de juiste partners in Nederland.

Eerste Xiaomi Mi Store opent dit voorjaar nog in Nederland [Exclusief]

In de Mi Stores zal je naast Xiaomi's telefoons ook andere producten van het bedrijf vinden die je in sommige gevallen niet in het productaanbod van andere Nederlandse winkels vindt. De techgigant wil laptops verkopen in zijn winkels of producten zoals de Mi Electric Scooter en de Mi Laser Projector.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer