Xiaomi introduceert Xiaomi 12 Lite voor de internationale markt

Xiaomi introduceert Xiaomi 12 Lite voor de internationale markt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft zijn 12 Lite geïntroduceerd voor de internationale markt. Het toestel bevat een 6,55 inch amoledscherm met een verversingssnelheid van 120Hz. De processor is een Snapdragon 778G. Die kennen we van de Samsung A52 en lijkt zeer prima voor een midrangesmartphone als deze.

Xiaomi introduceert Xiaomi 12 Lite voor de internationale markt

Xiaomi 12 Lite

Het toestel is qua formaat vergelijkbaar met de Xiaomi Mi 11 Lite en ook het scherm lijkt er met zijn full-hd-beeldresolutie precies op. Xiaomi 12 Lite ondersteunt Dolby Vision en HDR10+. Hij bevat een 4.300mAh-batterij en 67 Watt snelladen is mogelijk. Het toestel is zelfs al in 41 minuten volledig opgeladen.

Qua camera’s kun je een kiek schieten met de 108 megapixel-hoofdcamera en de ultragroothoeksensor van 8 megapixel. Gedetailleerde foto’s maken van dichtbij moet ook kunnen: er is een 2 megapixel macrocamera aanwezig. Selfies maak je met het perferatorgat aan de voorzijde: die is met een 32 megapixelcamera uitgerust.

Xiaomi 12 Lite kopen

Xiaomi schrijft: “Met een slank 7,29 mm dun ontwerp en een gewicht van slechts 173 g, biedt Xiaomi 12 Lite een ongelooflijk comfortabele grip in de hand. De achterkant is voorzien van een mat kleurverloop dat danst met het licht. De kleur strekt zich verder uit over de platte randen voor een eenvoudige maar verfijnde esthetiek.” Kortom, Xiaomi wil graag een luxe toestel neerzetten, ook al is dit niet eens het high-endsegment.

De Xiaomi 12 Lite is te koop in de kleuren Black, Lite Green en Lite Pink vanaf 449 euro.

Xiaomi 12 Lite kopen
Xiaomi 12 Lite kopen
Xiaomi 12 Lite kopen

Xiaomi 12 Lite kopen

De Xiaomi 12 Lite bevat een 6,55 inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz en een drie camera's waarvan een met 108 MP. Hij komt verder met een 4.300mAh-batterij en 67 Watt snelladen. Het toestel is al in 41 minuten volledig opgeladen.

€ 449

Winkelen op:

Overweeg jij een Xiaomi-telefoon? Waarom wel of juist niet? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk