Volg de World Health Organization op WhatsApp voor coronavirus-feiten

Volg de World Health Organization op WhatsApp voor coronavirus-feiten

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

NL-Alert

In Nederland is er nog geen officiële lockdown afgekondigd: met andere woorden, het is nog vrij om over straat te gaan voor activiteiten die niet vereist zijn. In België is dat wel anders, daar hebben de overheden inmiddels een volledige lockdown afgekondigd. Mensen moeten thuisblijven, tenzij een goede reden aangeleverd kan worden. Voor de Nederlandse overheid de taak om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het virus wordt tegengehouden. Het houden van 1,5 meter afstand zou daar al aan bij kunnen dragen – zo stond zojuist in de NL-Alert die aan iedereen in Nederland is verstuurd.

Coronavirus NL-Alert

Een NL-Alert werd uitgestuurd om mensen te waarschuwen voor het coronavirus

Een NL-Alert is een melding om alle Nederlanders op de hoogte te brengen van gebeurtenissen in de buurt die levensbedreigend kunnen zijn. Meestal wordt zo’n NL-Alert gebruikt ten tijde van branden, of in het geval van een storing in het 112-netwerk, zoals in 2019 gebeurde. Het kan gezien worden als een vervanging voor het oude luchtalarm, die op de eerste maandag van de maand getest wordt. Inmiddels is er zelfs een NL-Alert applicatie, die je op de hoogte stelt van de laatste gebeurtenissen in jouw regio. Via de applicatie kan je er ook voor kiezen om een vaste regio in te stellen, zodat je op de hoogte blijft van wat er thuis plaatsvindt.

Coronavirus

Naast het houden van afstand, zijn er verschillende andere maatregelen die je kan gebruiken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ten eerste is het van belang je handen te wassen, voor minimaal 20 seconde. Als het mogelijk is met zeep: virussen kunnen immers niet tegen zeep en kunnen je dan niet meer infecteren. Daarnaast is het van belang om je gezicht niet aan te raken met je handen. Juist bij het aanraken van je gezicht, kunnen de virussen je lichaam betreden – onder andere via je mond, maar het virus kan ook je lichaam betreden via je ogen. Houd daar dus rekening mee.

WHO via WhatsApp

Via de WHO blijf je op de hoogte van de uitbraak van het coronavirus

Via Twitter verschijnen veel berichten over het coronavirus. Veel van deze berichten bevatten helaas onjuistheden, waardoor het soms lastig kan zijn om de feiten van ‘nepnieuws’ te scheiden. Daarvoor heeft de World Health Organization een speciaal telefoonnummer opgezet. Via WhatsApp kan je het nummer bereiken om op de hoogte te blijven van de feiten omtrent het coronavirus. Daarvoor kan je op de volgende link klikken: WHO op WhatsApp. Liever de WHO via een nummer toevoegen? Dat kan ook, sla het volgende nummer op en chat vervolgens met de WHO: +41 79 893 18 92. Er zal een groen vinkje zichtbaar zijn.

Androidworld

Het is belangrijk dat wij elkaar in deze lastige tijden blijven ondersteunen. Voor vragen omtrent het coronavirus, kan je terecht op de pagina’s van het RIVM of bij de WHO. Vragen over de technologie om deze tijd door te komen, zijn altijd welkom bij Androidworld. Stel ze eventueel in de reacties bij dit bericht, of stuur ze via de contactpagina of het Androidworld-mailadres. Het is een bijzondere tijd, voor iedereen. Sta elkaar bij, drink op afstand een drankje met elkaar - maak het gezellig met de middelen die er zijn. Hoe kom jij de coronacrisis door? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

NL-Alert

NL-Alert

NL-Alert Ieder half jaar in juni en december zendt de Nederlandse overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Het NL-Alert ontvang je op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk